Μετά από δύο χρόνια ενασχόλησης με το Brand Safety, ο ΣΔΕ έγινε επίσημο μέλος της Global-alliance-for-responsible-media (GARM). Αναλαμβάνουμε έτσι ακόμα πιο ενεργό ρόλο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μέσω της προώθησης και διάδοσης του έργου της GARM στην Ελλάδα!

Το Digital Safety ξεπερνά το στενό πλαίσιο του Brand Safety, της προστασίας δηλαδή των μαρκών από το να βρεθεί η επικοινωνία τους δίπλα σε επιβλαβές περιεχόμενο και να πληγεί η φήμη τους. Το Digital Safety αφορά και στο Societal Safety, στην προστασία δηλαδή των χρηστών από επιβλαβές περιεχόμενο. Για το λόγο αυτό αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα και η GARM αποτελεί εμβληματικό πρόγραμμα του World Economic Forum και πιο συγκεκριμένα, της πλατφόρμας Shaping-the-future-of-media-entertainment-and-sport.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η βελτίωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο προστατεύει τα brands, τους καταναλωτές, την κοινωνία και την ίδια τη βιομηχανία των Μέσων. Η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε νέες προκλήσεις για το Digital Safety. Η ψηφιακή επικοινωνία και το e-commerce συνδέουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη με τρόπο μοναδικό και πολύτιμο.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει:

  • Το 2019 αφιερώσαμε τη χρονιά στο  Global Media Charter, τον Παγκόσμιο Χάρτη για τα Διαφημιστικά Μέσα στον οποίο καταγράφονται τα σημαντικότερα θέματα / προβλήματα που απασχολούν τους marketers παγκοσμίως και ορίζονται 7 αρχές για την καλύτερη λειτουργία του ψηφιακού οικοσυστήματος. Η αρχή Νο 2 αφορά στο Brand Safety.
  • Στo 7ο Digital Session ΣΔΕ που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 αποκλειστικά για τα μέλη μας, αναλύθηκε, μεταξύ άλλων, η αρχή Νο2 του Global Media Charter και τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι διαφημιζόμενοι για την αυστηρή προστασία της ασφάλειας της μάρκας.
  • Δημιουργήσαμε αντίστοιχο εξειδικευμένο Brand Safety Blueprint
  • Μοιραστήκαμε με τα μέλη μας το Brand Safety Floor & Suitability Framework της GARM. Στο Βrand Safety Floor περιγράφεται το περιεχόμενο που θεωρείται ακατάλληλο για διαφήμιση και στο Sustainability Framework περιγράφονται 11 κατηγορίες ευαίσθητου περιεχομένου που θεωρείται κατάλληλο για διαφήμιση, με την υποστήριξη ενισχυμένων ελέγχων.
  • Δώσαμε αιγίδα στο  Brand Safety Conference που διοργάνωσε το Marketing Week στις 19 Μαρτίου 2021. Η κ. Βάσω Μαργέλου, Υποδιευθύντρια Media και Budgeting Σταθερής και Κινητής του Ομίλου Εταιρειών ΟΤΕ και μέλος της Ομάδας Digital του ΣΔΕ, εκπροσώπησε τον ΣΔΕ με χαιρετισμό και συμμετοχή σε συζήτηση.

Βρείτε εδώ το Δελτίο Τύπου για την ένταξη του ΣΔΕ στη GARM