Ξεκίνησε το πρόγραμμα «The PR Specialist Course από την ΕΔΕΕ και το ΣΔΕ. «Client/Agency Management» η πρώτη ενότητα, «Public Affairs and Government Relations» η δεύτερη, «Social Media» η τρίτη, «Reputation Management/CSR» η τέταρτη, «New Business» η πέμπτη και «PR Campaign Strategy» η επόμενη στις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου ξεκίνησε ο φετινός κύκλος  του Προγράμματος «The PR Specialist Course»  που συνδιοργανώνεται από τον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων της ΕΔΕΕ και το ΣΔΕ.  Με τίτλο «Client / Agency Management», η πρώτη από τις συνολικά 9 τρίωρες ενότητες του Προγράμματος, εστίασε  σε θέματα διαχείρισης της σχέσης συμβούλου-πελάτη για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων αυτής της συνεργασίας και, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, η διάρκειά της δεν περιορίστηκε στις τρεις  προγραμματισμένες ώρες.
Η Μάρθα Κεσίσογλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Millennium Bank και η  Έλια Λιατάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΙΚΟΝ Porter Novelli παρουσίασαν την ενότητα «Client Management».
Ο Αντώνης Γκορτζής, Διευθύνων Σύμβουλος της One Team και ο Βασίλης Δασκαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Asset Ogilvy παρουσίασαν την ενότητα «Public affairs and government relations».
Ο Πάνος Ρήγας, Creative Partner Aia Relate και η Μαρίνα Λεωνιδοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Out of The Box παρουσίασαν την ενότητα «Social Media».
Η Ανθή Τροκούδη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Ομίλου Εταιριών Π. Γερμανού και ο Ντίνος Αδριανόπουλος, Αν. Διευθύνων Σύμβουλος, CIVITAS παρουσίασαν την ενότητα «New Business».
Ο Γρηγόρης Κατσογιάννης,  Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Forthnet και ο Κίμων Αντύπας, Διευθύνων Σύμβουλος της Publicis Consultants παρουσίασαν την ενότητα «PR Campaign Strategy».

Ο Γιώργος Κεδικίδης, Πρόεδρος & Δ.Σύμβουλος της North Star και η Μαρία Τζελέπη, BU Director της Asset Ogilvy παρουσίασαν την ενότητα «Consumer PR /Brand Management».
Να υπενθυμίσουμε ότι, σε κάθε μία από τις επόμενες 4 ενότητες, που ασχολούνται με διαφορετικές λειτουργίες των δημοσίων σχέσεων, υπάρχουν πάντα δύο εισηγητές, καταξιωμένοι επαγγελματίες της επικοινωνίας, από το χώρο του συμβούλου επικοινωνίας (ΕΔΕΕ/Τομέας Δημοσίων Σχέσεων) και από τον χώρο του διαφημιζόμενου (ΣΔΕ).

Η επόμενη ενότητα του προγράμματος  θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 και έχει τίτλο «Crisis Management» με εισηγητές την κα Τέτη Κανελλοπούλου, Γεν. Διευθύντρια της V+O και τον κ. Γιώργο Λιμπέρη, Δ.Σύμβουλο της Palladian Communications.
Σκοπός των σεμιναρίων του «The PR Specialist Course» είναι η προώθηση και η καθιέρωση υψηλών επαγγελματικών προδιαγραφών στην ελληνική αγορά για τους νέους επαγγελματίες της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, στο πλαίσιο της δημιουργίας όλων των προϋποθέσεων που οδηγούν στην ενίσχυση και εδραίωση του κλάδου σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής δράσης αλλά και στην προώθηση και καθιέρωση υψηλών επαγγελματικών προδιαγραφών στην ελληνική αγορά.
Να υπενθυμίσουμε ότι για τα μέλη του ΣΔΕ παρέχεται έκπτωση 50% στο κόστος του σεμιναρίου.