Με μία ξεχωριστή Τελετή Απονομής ολοκληρώθηκε η 7η διοργάνωση

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στον πολυμορφικό χώρο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 η Τελετή Απονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας όπου επιβραβεύθηκαν προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιήθηκαν την περίοδο 2015-2016.

Η εκδήλωση, η οποία εξελίχθηκε σε μία μεγάλη γιορτή για την Εταιρική Υπευθυνότητα, συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκπροσώπους του επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου, στελέχη της αγοράς επικοινωνίας και της εταιρικής υπευθυνότητας, καθώς και εκπροσώπους ΜΚΟ και ομάδων πολιτών. Σε ρόλο παρουσιαστή ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας συντόνισε τη μοναδική βραδιά όπου οι κόποι αναγνωρίστηκαν, οι πράξεις χειροκροτήθηκαν και οι επιχειρήσεις που έδωσαν πίσω στην κοινωνία, ήρθαν μπροστά. Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβαν οι Manouchedrome, η Σοφία Μπράιλα και ο Αλέξης Στελάκης. Με επιρροές από τους ήχους του Django Reinhardt, απογείωσαν τη βραδιά, εμπλουτίζοντας τόσο την Τελετής Απονομής, όσο και το cocktail party που ακολούθησε, με μελωδίες από την εποχή του ’30, όπως Valse, Bolero, Bossa και Swing. Το σχεδιασμό του event & την οργάνωση της παραγωγής έκανε η YARD.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διεθνούς φήμης συγγραφέας, ομιλητής, αρθρογράφος και κριτικός, ιδρυτής των “The Goodvertising Agency” και “WhereGoodGrows”, Thomas Kolster, γνωστός και ως Mr. Goodvertising. Στην παρουσίασή του με τίτλο «The Two-Headed Purpose Monster. Putting real purpose to work» μίλησε για το πώς η διαφήμιση μπορεί να μετατραπεί σε «δύναμη καλού» και εξήγησε πώς η υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών από τα brands μπορεί να εξασφαλίσει τόσο τη δική τους βιωσιμότητα, όσο και της κοινωνίας.

Η Υβέτ Κοσμετάτου, Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Αριστείων 2017, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους δήλωσε: «Σήμερα επιβραβεύουμε αυτούς που «ακούν» την κοινωνία. Αυτούς που δε διστάζουν να αναλάβουν το νέο ρόλο που η κοινωνία προσδοκά από τις επιχειρήσεις. Αυτούς που ανοίγουν νέους δρόμους. Αυτούς που κάνουν το όραμα πραγματικότητα. Αυτούς που καινοτομούν».

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, στο πλαίσιο των δικών του πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ Open Doors και ΣΔΕ Society, πραγματοποίησε δωρεές προς την Ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS και την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», για την υποστήριξη του σημαντικού κοινωνικού έργου που προσφέρουν.

Τα Αριστεία 2017 υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του European Business Ethics Network (EBEN).