Ολοκληρώθηκε η 8η διοργάνωση των Αριστείων 2019

Χαμόγελα, συγκίνηση και περηφάνια στην Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στη γεμάτη αίθουσα του Φάρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ήταν μια βραδιά στην οποία ακούστηκαν ιστορίες επιχειρήσεων  αλλά και ανθρώπων που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο.

Στην Τελετή παρέστησαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου, στελέχη της αγοράς επικοινωνίας και της εταιρικής υπευθυνότητας, φοιτητές καθώς και εκπρόσωποι ΜΚΟ και ομάδων πολιτών.

Σε ρόλο παρουσιαστή ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director της διαΝΕΟσις, συντόνισε εξαιρετικά, προσδίδοντας μια διαφορετική οπτική στη διοργάνωση. Ήταν μια βραδιά στην οποία ακούστηκαν ιστορίες επιχειρήσεων  αλλά και ανθρώπων που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο.

Ο φετινός κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν απροσδόκητος, καθώς δεν ήταν ούτε από το χώρο του marketing, ούτε κατ’ επάγγελμα ομιλητής, ούτε στέλεχος επιχείρησης. Ο δημοφιλής και συνάμα ευαισθητοποιημένος chef κ. Δημήτρης Σκαρμούτσος ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε με πάθος αλλά και με στοιχεία για τη σπατάλη φαγητού (food waste) και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, στο πλαίσιο των δικών του πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ Open Doors και ΣΔΕ Society, πραγματοποίησε δωρεές προς τον ανθρωπιστικό φορέα «Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους» και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ, για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν.

Ευχαριστούμε όλους όσοι προσέφεραν στα Αριστεία 2019.

Τους χορηγούς των Αριστείων γιατί χωρίς εκείνους τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί. Όλους μας τους συνεργάτες για το ταλέντο τους και για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς για όσα φαίνονται αλλά και για όλα εκείνα που δεν φαίνονται. Τα μέλη της Τιμητικής Επιτροπής  που ενισχύουν το κύρος και το περιεχόμενο των Αριστείων. Τα μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης για το χρόνο που αφιέρωσαν και την επιμέλεια που επέδειξαν. Όλες τις εταιρείες και τους ανθρώπους τους  για τις συμμετοχές τους. Όλους εκείνους που πρότειναν υποψηφίους για το νέο Αριστείο Βασίλειος Αντωνίου. Τα Μέσα για τη «φωνή» που έδωσαν στα Αριστεία. Τον παρουσιαστή της βραδιάς  κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλο που, χωρίς δεύτερη σκέψη, εν μέσω ταξιδιών και πολλαπλών υποχρεώσεων είπε το ναι! Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για το άκρως δημιουργικό ταξίδι. Όλους όσοι όσοι έδωσαν το παρών στη βραδιά της Τελετής Απονομής.

Ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

Τα Αριστεία 2019 πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR).

Η Τελετή Απονομής των Αριστείων 2019 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σας περιμένουμε!

Κόστος εισιτηρίου κατ’ άτομο:
Μέλη ΣΔΕ / HAA members € 100
Μη μέλη / Non members € 120

Στις αναγραφόμενες τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Aγορά εισιτηρίων  

 

Θα διατεθούν 20 δωρεάν θέσεις σε φοιτητές και σε στελέχη εκτός εργασίας (τηλεφωνική κράτηση στο 210 6746568, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας)

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των Αριστείων 2019 συνεδρίασε στις 10/10/2019 στην OTEAcademy. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αξιολογητές για τη συμμετοχή τους. Καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετοχές!

Επιτροπή Αξιολόγησης:

Αλεξάνδρα Βασιλακοπούλου – Delta Foods (ΕΕΔΕ)
Αγγελική Γιαννοπούλου – Carat Greece (ΙΕπ)
Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου – ΕΥΔΑΠ (ΣΔΕ)
Λάμπρος Κατσανέβας – Ipsos Opinion
Σωτήρης Λαγανόπουλος – Ίδρυμα Μποδοσάκη
Κορίνα Λάζαρη – Procter & Gamble (ΣΔΕ)
Τάκης Λιαρμακόπουλος – FCB Gnomi (ΕΔΕΕ)
Σάκης Μελισσάρης – Frank & Fame (ΕΔΕΕ)
Σωτήρης Πετρόπουλος – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Χριστίνα Σαρέλλα – Alpha Bank (ΣΔΕ)
Κώστας Σιγαλός – Global Link (ΣΕΔΕΑ)
Ευάγγελος Σιώκας – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ίωνας Σιώτης – Κίνηση Πολιτών
Δόμνικα Σκρέτα – Antenna Music (ΕΕΔΕ)
Ελένη Σταρρά – ΕΒΕΑ
Αικατερίνη Σταυριανέα – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μάγια Στυλιανού – Elpedison (ΣΔΕ)
Μαρλέν Τάμπετ – Beiersdorf Hellas (ΣΔΕ)
Κατερίνα Χούπη – Magnet (ΕΔΕΕ)

Δεν θέλουμε να υπάρξει επιχείρηση που έχει βάλει το λιθαράκι της για ένα καλύτερο αύριο και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της. Για το λόγο αυτό, το σύστημα  θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Τετάρτη 11/9, στις 24:00 και όλες οι σχετικές με την κατάθεση ημερομηνίες μετατίθενται για 72 ώρες.

Παράταση για την υποβολή συμμετοχών στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019. Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

 Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των συμμετοχών

 

Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής συμμετοχών για την 8η διοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019 του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος. Πρόκειται για το θεσμό που, από το 2001, αναδεικνύει κι επιβραβεύει  όλες εκείνες τις δράσεις των επιχειρήσεων που συμβάλλουν, η καθεμιά με τον τρόπο της, σε έναν κόσμο που νοιάζεται περισσότερο για τον άνθρωπο.

Κάθε τέτοια δράση, μικρή ή μεγάλη, είναι ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες αναπτύσσουν δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη του ΣΔΕ και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, με προγράμματα/δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο 2017 έως και τον Δεκέμβριο 2018 και τα οποία μπορεί να έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μπορούν ακόμη να συμμετέχουν Κοινωνικές Επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις διαγωνίζονται αποκλειστικά για το Ειδικό Αριστείο Έργου Κοινωνικής Επιχείρησης, με το συνολικό έργο που έχουν πραγματοποιήσει από τον Ιανουάριο 2017 έως και τον Δεκέμβριο 2018 και όχι με μεμονωμένα προγράμματα/δράσεις.

Συμμετοχές από επιχειρήσεις μπορούν να υποβληθούν στις ακόλουθες ενότητες: Κοινωνία-Άνθρωπος, Κοινωνία-Πολιτισμός & Αθλητισμός, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι, Εθελοντισμός Εργαζομένων, Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Απασχολησιμότητας, Συνέργειες – Στρατηγικές Συνεργασίες, Συνεχής Δέσμευση & Προσφορά, Sustainable Products & Services, Purposeful Communication, καθώς και για το Ειδικό Αριστείο Έργου Κοινωνικών Επιχειρήσεων και το Ειδικό Αριστείο Κοινού e-Δράσεις. Με το Ειδικό Αριστείο «Βασίλειος Αντωνίου» ο λόγος δίνεται στους πολίτες, ενώ το Ειδικό Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς απονέμεται με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στο site της διοργάνωσης www.aristia-sde.gr και θα διαρκέσει έως και τις 28 Ιουλίου 2019.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ Υβέτ Κοσμετάτου, δήλωσε «Ο τρόπος που μία επιχείρηση συμπεριφέρεται στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, είναι εξίσου σημαντικός με τα εμπορικά και οικονομικά της αποτελέσματα και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε δύσκολες εποχές, προσπαθούν να είναι υπεύθυνες σε πολλαπλά επίπεδα. Τις καλούμε, λοιπόν, να υποβάλουν συμμετοχές και να δώσουν στους ανθρώπους τους και στις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας που πραγματοποίησαν, την ευκαιρία να αναγνωριστούν και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για άλλους

Σημειώνεται ότι η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019,  στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα Αριστεία 2019 πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR).

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι οι εταιρίες GSK, Vodafone (Αρωγοί), Coca Cola 3E, Eurobank (Επίκουροι), ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ARLA, IKEA (Υποστηρικτές).

Την καμπάνια επικοινωνίας και προβολής των Αριστείων σχεδιάζουν οι εταιρίες The Newtons Laboratory και Tempo OMD. Το site της διοργάνωσης σχεδίασε η ATCOM. Xορηγοί κλαδικής επικοινωνίας οι Όμιλοι Boussias Communications & Direction Εκδοτική.

Συστήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης

 

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) ανακοινώνει την 8η διοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019, η Τελετή Απονομής των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019.

Τα Αριστεία, τα πρώτα βραβεία Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα, θεσμοθετήθηκαν από τον ΣΔΕ το 2000 και διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2001.
Ο θεσμός αναδεικνύει κι επιβραβεύει δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας επιχειρήσεων που είχαν σημαντικό αποτύπωμα στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον και παρακινεί άτομα και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με συνέπεια και συνέχεια σε ένα πιο βιώσιμο αύριο.

Την Οργανωτική Επιτροπή της φετινής διοργάνωσης απαρτίζουν διακεκριμένα στελέχη από τους τομείς της Επικοινωνίας, του Marketing και της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Πρόεδρος:
Υβέτ Κοσμετάτου, Chief Marketing & Communications Officer, Praxia Bank

Μέλη:
Δημήτρης Αγραφιώτης, Corporate & Government Affairs Manager, Mondelēz International
Άντα Γιαννεσκή, Communications Manager, IKEA
Νικόλ Ιωαννίδη, Head of Corporate Affairs, Vodafone Ελλάδας
Βάσια Κλάψη, Group Communication, Corporate Affairs & CSR Officer, Motor Oil Hellas
Τζελίνα Κουκουμέλη, Marketing Director, ΚΡΙ ΚΡΙ
Πάκης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Αγγελική Παπαδοπούλου,Corporate Affairs Director, Stoiximan
Λένα Πλαϊτη, Διευθύντρια Επικοινωνίας, ΑΧΑ Ασφαλιστική
Γιάννης Ρόκκας, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής, Group Marketing, Customer Experience & Loyalty, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς
Σέβη Σφακιανάκη, Communications & CSR Manager, MSD

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ Υβέτ Κοσμετάτου, καλωσορίζοντας τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δήλωσε «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και αποτελεί τιμή για τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος η άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδοχή της πρόσκλησης από τους εκλεκτούς συναδέλφους για τη στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων. Μοιραζόμαστε το πάθος για την εταιρική υπευθυνότητα και όλοι μαζί εργαζόμαστε ώστε και τα φετινά Αριστεία να αναδείξουν δράσεις επιχειρήσεων με σημαντικό θετικό αποτύπωμα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι έργο της Οργανωτικής Επιτροπής θα αποτελέσει η σύσταση της Τιμητικής Επιτροπής του θεσμού. Στην Τιμητική Επιτροπή συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες από τους τομείς Γραμμάτων, των Τεχνών, των Επιχειρήσεων και της Κοινωνικής Προσφοράς που με τη συμβολή τους, ενισχύουν περαιτέρω το κύρος του θεσμού.

Στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις και Κοινωνικές Επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες αναπτύσσουν προγράμματα/δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη του ΣΔΕ και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.