Στις 29 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε το 1o Breakfast Session ΣΔΕ στο οποίο παρευρέθηκαν 30 εκπρόσωποι διαφημιζομένων εταιρειών.

Σε συνέχεια των εξαιρετικά επιτυχημένων Digital Sessions ΣΔΕ, τα Breakfast Sessions ΣΔΕ θα αποτελέσουν σειρά πρωινών συναντήσεων εργασίας. Παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις παγκόσμιες εξελίξεις, φιλοδοξούμε να αναδεικνύουμε κάθε φορά σημαντικά θέματα για τους διαφημιζόμενους και να συμβάλλουμε ώστε η επικοινωνία στη χώρα μας να κάνει σταθερή βήματα μπροστά.

Ένα μόλις μήνα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της WFA Global Marketer Week 2018 που φέτος έλαβε χώρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, ο Stephan Loerke, CEO της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA) παρουσίασε τις σημαντικότερες διεθνείς εξελίξεις, όπως αυτές αναδείχθηκαν στη φετινή GMW.

Το σημαντικότερο ίσως γεγονός της χρονιάς, το Global Media Charter, αποτέλεσε το κύριο θέμα της συζήτησης. Agencies, media owners & platforms, καλούνται να συνεργαστούν με τους διαφημιζόμενους για τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς, περισσότερο φιλικού και με περισσότερη διαφάνεια οικοσυστήματος ψηφιακής διαφήμισης.

Ένα ακόμα ζήτημα που αναδείχθηκε στο 1ο Breakfast Session είναι το θέμα των φυλετικών στερεοτύπων ή μάλλον πιο σωστά, των διαφημίσεων που εξαλείφουν τα στερεότυπα. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μη στερεοτυπικές διαφημίσεις δεν είναι μόνο κοινωνικά, αλλά και εμπορικά σημαντικές.

Ήταν μια πολύ ζωντανή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε χαλαρό κλίμα, δίνοντας την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.