‘Από το brief μέχρι την αξιολόγηση μιας digital καμπάνιας’

Με συμμετοχή περισσοτέρων των 120 διαφημιζομένων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, το 1ο Digital Session του ΣΔΕ στο αμφιθέατρο της OTE Academy.

Το Session σχεδιάστηκε από την Ομάδα Digital του ΣΔΕ, με την πολύτιμη συνδρομή των Dentsu Aegis Network, συμβούλου media του ΣΔΕ και του IAB Hellas, του κλαδικού φορέα των εταιρειών που ασχολούνται με όλες τις μορφές του Digital και Interactive Marketing στην Ελλάδα.

Σκοπός του Session ήταν να αποτελέσει ένα πρακτικό εργαλείο για την ύπαρξη των προϋποθέσεων και των πληροφοριών που είναι απαραίτητες για την καλύτερη κατανόηση και διαχείριση του Μέσου από τους διαφημιζόμενους.

Στην ενότητα Digital Overview παρουσιάστηκε το τοπίο του Digital σήμερα, στην ενότητα Digital Campaign Essentials συζητήθηκαν αναλυτικά τα  απαραίτητα στοιχεία μίας Digital καμπάνιας και στην ενότητα Case Study παρουσιάστηκε η πολυβραβευμένη Digital καμπάνια ‘Philadelphia… πάει με όλα’ του Philadelphia Cream Cheese.

Στο Session συζητήθηκαν σε απλή γλώσσα το brief, οι στόχοι, η αξιολόγηση και τα learnings μιας Digital καμπάνιας και ορίστηκαν  τα βασικά βήματα για τη βέλτιστη υλοποίησή τους, τα οποία παρουσιάστηκαν καταγεγραμμένα σε μία φόρμα υψηλής πρακτικής αξίας για τους διαφημιζόμενους (Digital Campaign Essentials One Pager). Στο τέλος του Session απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες διαφημιζόμενους μέσω Conferience.

O ΣΔΕ, έχοντας στην κορυφή της agenda του το Digital, θα εξακολουθήσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για θέματα που πηγάζουν από τις ανάγκες των διαφημιζομένων, αλλά και για κάθε θέμα digital marketing που απασχολεί την ελληνική αγορά.

Ευχαριστούμε θερμά την την ΕΔΕΕ για την παραχώρηση του introvideo ‘Ντίτζιταλ Αντβερτάισινγκ δε Greek γουέι’ της The Newtons Laboratory, τη Mondelez Int’l για την παραχώρηση του case study και τη Nestle για τα παγωτά.

Στο τέλος του Session απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες διαφημιζόμενους μέσω του interactive web-app Conferience και που συγκέντρωσαν τα περισσότερα like.

 

Χορηγός Επικοινωνίας logos direction

Ευχαριστούμε την  Ote-Academy-Logo για τη φιλοξενία

και την  conferience_logo (BLACK-LETTERS) για τη διαχείριση των ερωτήσεων.

Για το Session συνεργάστηκαν η Ομάδα Digital ΣΔΕ:

  • Ελένη Παπαδημητρίου, Media Planning & Operations Leader Procter & Gamble
  • Υβέτ Κοσμετάτου, Brand, Marketing Comms & Insights Senior Manager Vodafone
  • Βάσω Μαργέλου, Media Manager ΟΤΕ/COSMOTE
  • Πάνος Μήλιας, Digital Media Manager Nestle
  • Γιώργος Ζαλοκώστας, Media Manager Unilever

και οι

  • Νίκος Σύμπουρας, General Manager Dentsu Aegis Network
  • Χάρης Ρούγκας, Γενικός Διευθυντής IAB Hellas