Regeneration_logo.page1

2 χρόνια ReGeneration

Δείτε εδώ το Video για τα 2 Χρόνια ReGeneration

ReGeneration – 4ος κύκλος

Tο ReGeneration, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για νέους πτυχιούχους, αποτελεί μία πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΔΕ.

Το ReGeneration βραβεύτηκε με 3 βραβεία HR Awards το 2015, εκ των οποίων το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Best Graduate Recruitment Process Outsourcing.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 3 κύκλοι του προγράμματος, κατά τη διάρκεια των οποίων κατατέθηκαν πάνω από 13.000 αιτήσεις, 200 απόφοιτοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση σε 67 εταιρείες, με το 80% των ασκούμενων να έχουν ανανεώσει τη σύμβαση τους.

Αναλυτικά στοιχεία ανά κύκλο:
Cycle 1 Results
Total applications: 2.800 (1.776 unique applicants)
Passed to online phase: 1.051
Passed to assessment center: 330
Hired: 55

Cycle 2 Results
Total applications: 4.160 (+50%)
Passed to online phase: 1.663
Passed to assessment center: 380
Hired: 105

Cycle 3 Results
Total applications: 6.300 (+50%)
Passed to online phase: 3.300 (52% compared to 39% from last year)
Passed to assessment center: 504
Hired: 72 (ongoing – still not finished)

Σκοπός του προγράμματος είναι:
– Να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και στα εφόδια που έχουν οι πτυχιούχοι με το πέρας των σπουδών τους.
– Να μειώσει τη νεανική ανεργία και το φαινόμενο του brain drain προσφέροντας σε νέους τη δυνατότητα να κάνουν το πρώτο τους βήμα στην αγορά εργασίας, στην Ελλάδα.
– Να δώσει στους νέους απόφοιτους τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται για να διαπρέψουν σε ό,τι και αν κάνουν στη συνέχεια, ενισχύοντας την προσωπική τους ανάπτυξη.
– Να δημιουργήσει μια κουλτούρα πρακτικής άσκησης στην χώρα μας.

Τα βασικά στοιχεία του ReGeneration είναι η εξάμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων, η εκτενής και αξιόπιστη διαδικασία επιλογής των νέων πτυχιούχων, η εντατική πρακτική εκπαίδευση 80 ωρών και η κοινωνική εργασία περίπου 25 ωρών.

Αν σας ενδιαφέρει ως εταιρεία να βρείτε αξιόλογους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, ενισχύοντας παράλληλα το εταιρικό κοινωνικό σας προφίλ τότε το ReGeneration σας αφορά.

Η βασική υποχρέωση για να συμμετάσχει μία εταιρεία στο ReGeneration είναι η καταβολή του μισθού των ασκούμενων (750€/μήνα μικτά για 6 μήνες συν τις προβλεπόμενες από το νόμο εργοδοτικές εισφορές) και η προσφορά μιας χρήσιμης εμπειρίας μάθησης μέσα απο την εργασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://regeneration.gr/

ReGeneration – 2ος κύκλος

Tο ReGeneration, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για νέους πτυχιούχους, αποτελεί μία πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΔΕ.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 1ου κύκλου, στον οποίο κατατέθηκαν 2.800 αιτήσεις συμμετοχής από νέους πτυχιούχους, από τους οποίους επιλέχθηκαν 55 για πρακτική άσκηση σε 21 εδραιωμένες εταιρείες, βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος κύκλος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα για τις εταιρείες έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2015. Για τη συμμετοχή μιας εταιρείας αρκεί η περιγραφή της θέσης στην οποία θα απασχοληθεί ο ασκούμενος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής πτυχιούχων στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Απριλίου και η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής τους θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου. Η πρακτική άσκηση των πτυχιούχων στις εταιρείες θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ‘15.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

• να μειώσει την νεανική ανεργία προσφέροντας σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων τη δυνατότητα να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους
• να δώσει στους νέους πτυχιούχους τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο τι χρειάζεται ο επιχειρηματικός κόσμος και τι προσφέρει ο ακαδημαϊκός κόσμος
• να συμβάλλει στον περιορισμό του φαινομένου brain drain όπου αξιόλογοι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό
• να δώσει στην επόμενη γενιά στελεχών τα αναγκαία εφόδια και δεξιότητες

Τα βασικά στοιχεία του ReGeneration είναι η εξάμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση νέων πτυχιούχων σε εταιρείες, η λεπτομερής επιλογή των υποψηφίων, η εντατική πρακτική εκπαίδευσή τους, διάρκειας περίπου 100 ωρών, η κοινωνική εργασία διάρκειας περίπου 50 ωρών και η καθοδήγησή τους από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή της στο ReGeneration μία εταιρεία:
• προσελκύει νέους ανθρώπους υψηλής ποιότητας και δυναμικής
• εξοικονομεί πόρους στην διαδικασία επιλογής και εκπαίδευσης του προσωπικού της
• ενισχύει το κοινωνικό εταιρικό της προφίλ μαζί με μια ομάδα αξιόλογων εταιρειών
• συνεχίζει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της και να καλύπτει ανάγκες σε περιόδους που έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις
• συμβάλλει στον σκοπό του ReGeneration υποστηρίζοντας έμπρακτα την επόμενη γενιά

Η μόνη υποχρέωση των εταιρειών που συμμετέχουν είναι να αμείβουν τον ασκούμενο με 750€/μήνα για 6 μήνες, που είναι η διάρκεια της πρακτικές άσκησης και να του προσφέρουν μια χρήσιμη εμπειρία μάθησης μέσα από την εργασία τους.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.regeneration.gr

ReGeneration του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub

Τo ReGeneration αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΔΕ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων και έχει στόχο:
1. Να παρέχει στους νέους καινούργιες δεξιότητες, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα.
2. Να γεφυρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των νέων οι οποίοι θέλουν να μάθουν, να αναπτυχθούν, να ρισκάρουν και να αφήσουν το στίγμα τους στην κοινωνία και των εταιρειών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες για τη στελέχωση του δυναμικού τους.
Παράλληλα, η δομημένη αυτή προσπάθεια έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα του επιχειρηματικού κόσμου, δημιουργώντας μια «κοινότητα» εταιρειών, φορέων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, αλλά και μια μοναδική εμπειρία ζωής για όποιον συμμετέχει.
Τα βασικά στοιχεία του ReGeneration είναι η 6μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε εταιρικό περιβάλλον, η εντατική εκπαίδευση, η υποχρεωτική κοινωνική εργασία και η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα.

Για συμμετοχή εταιρείας στο ReGeneration επικοινωνήστε με την κα Μαρία-Τζίνα Λεριά, ProgramManager, στο mleria@regeneration.gr ή στο 693-6788077.