ReGeneration

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας.

Αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’, με παράλληλη δράση στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας.

Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι υπηρεσίες του ReGeneration προς εταιρείες και υποψηφίους δεν συνεπάγονται καμία οικονομική υποχρέωση.

Το ReGeneration περιλαμβάνει:

• Απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής,
Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει 3 στάδια:
1. Αίτηση βάσει 4 κριτηρίων (πτυχιούχοι, έως 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσία και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες)
2. Ολοκλήρωση 2 ψυχομετρικών τεστ σε μορφή gamification: ένα τεστ ικανοτήτων (αριθμητικό και διαγραμματικό) και άλλο ένα προσωπικότητας, σχεδιασμένα απ’ την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του gamification, Arctic Shores.
3. Live Assessment Centre: συνεντεύξεις από 100+ έμπειρα στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού που αξιολογούν το προφίλ των υποψηφίων, οι οποίοι και θα επιλέξουν τους τελικούς finalists που θα εισαχθούν στο πρόγραμμα.

• Αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές, μεγάλες και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα
Ο πυρήνας του ReGeneration είναι η εξάμηνη (κατ’ελάχιστο) αμειβόμενη απασχόληση που προσφέρει σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, στην Ελλάδα, με δύο βασικές συμβατικές υποχρεώσεις από πλευράς εταιρειών: minimum 6μηνη σύμβαση εργασίας & minimum 750 ευρώ μεικτά ανά μήνα.

• 72 ώρες εκπαίδευσης σε soft skills, με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη
H διαρκής εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης όλων, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Για αυτό και το πρόγραμμα επενδύει σοβαρά στον τομέα της εκπαίδευσης όλων των συμμετεχόντων:

Α’ μέρος (πριν την πρόσληψη)

Το πρώτο μέρος εκπαίδευσης απευθύνεται σε όλους τους τελικούς υποψηφίους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλα τα στάδια επιλογής και περιλαμβάνει ένα τριήμερο training (24 ώρες) σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης με στόχο την προετοιμασία των υποψηφίων για μια δυναμική ένταξη στην αγορά εργασίας.

Β’ μέρος (μετά την πρόσληψη)

Το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιείται στο διάστημα της απασχόλησης και καλύπτει έως και 48 ώρες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη ικανοτήτων, δεξιοτήτων και γνώσεων με οδηγό τη σύνδεσή των υποψηφίων με το κοινωνικό περιβάλλον και την αγορά εργασίας.
• 80-250 ώρες εκπαίδευσης σε hard skills μέσω του ReGeneration Academy
Μέσα από το ReGeneration Academy, τη «θερμοκοιτίδα» του προγράμματος για up/re skilling, εντοπίζουμε τους ανερχόμενους και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς όπου υπάρχει κενό μεταξύ διαθέσιμων θέσεων εργασίας και κατάλληλα καταρτισμένων υποψηφίων και προσφέρουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση, σε συνεργασία με έμπειρους και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μια σειρά από προγράμματα εκπαίδευσης σε hard skills και συγκεκριμένα τα:
– JAVA Coding School by kariera.gr
– Digital Marketing powered by Excelixi
– Data Science & Data Engineering powered by Code.Hub
– Java4Web powered by Code.Hub
– Hospitality Front Office Academy powered by INSETE

• 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ σε συνεργασία με την ethelon
Η κοινωνική προσφορά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος καθώς πιστεύουμε στην απεριόριστη δύναμη αλλά και τα πλεονεκτήματα του εθελοντισμού, όχι μόνο για τα άτομα και τις κοινωνίες που έχουν ανάγκη αλλά και για την ανάπτυξη συμπεριφορών και δεξιοτήτων, τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική ζωή των ατόμων που συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις.

• Mentoring σε συνεργασία με το Job-Pairs
To ReGeneration, σε συνεργασία με το με το Job-Pairs προσφέρει στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία mentoring, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ReGenerators να γνωρίσουν από κοντά έμπειρους επαγγελματίες, να συνδεθούν μαζί τους, να λύσουν απορίες και να προετοιμαστούν καλύτερα για την επαγγελματική τους ζωή, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα mentoring.

Mέχρι στιγμής το πρόγραμμα μετρά:
– 840+ προσλήψεις
– 320+ συνεργαζόμενες εταιρείες που προσλαμβάνουν
– 90% ανανέωση συμβολαίου πέραν του αρχικού 6μήνου (Δεκ 2017-Ιουν 2018)
– 100.000 ώρες εκπαίδευσης
– 15.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς
– 5+ εκ ευρώ σε μισθούς υποψηφίων που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος
– 8 εθνικά βραβεία και μία διάκριση από τη Deloitte και το Global Business Coalition for Education, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο εκπαίδευσης και εργασίας που ξεχώρισε το ReGeneration ως παγκόσμιο case study σχετικά με το μέλλον της εργασίας και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, μεταξύ κάποιων Ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών.

Τέλος, τον Οκτώβριο του 2018, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του ReGeneration, αλλά και αναγνωρίζοντας τη δυναμική του ανάπτυξη και τον διαρκώς αυξανόμενο κοινωνικό του αντίκτυπο, η Τράπεζα Πειραιώς, τίμησε με την εμπιστοσύνη της το ReGeneration για το σχεδιασμό του “Project Future”. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τις Code.Hub, Google, Facebook, και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέσω του προγράμματος, δώσαμε τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς JAVA, Digital Marketing και Customer Experience, ενώ ο δεύτερος κύκλος του Project Future είναι ήδη σε εξέλιξη, με προγράμματα εξειδίκευσης σε JavaScript, Digital Marketing, Data Science και Sales Excellence.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.regeneration.gr
info@regeneration.gr

 

2 χρόνια ReGeneration

Δείτε εδώ το Video για τα 2 Χρόνια ReGeneration

 

ReGeneration – 4ος κύκλος

Tο ReGeneration, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για νέους πτυχιούχους, αποτελεί μία πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΔΕ.

Το ReGeneration βραβεύτηκε με 3 βραβεία HR Awards το 2015, εκ των οποίων το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Best Graduate Recruitment Process Outsourcing.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 3 κύκλοι του προγράμματος, κατά τη διάρκεια των οποίων κατατέθηκαν πάνω από 13.000 αιτήσεις, 200 απόφοιτοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση σε 67 εταιρείες, με το 80% των ασκούμενων να έχουν ανανεώσει τη σύμβαση τους.

Αναλυτικά στοιχεία ανά κύκλο:
Cycle 1 Results
Total applications: 2.800 (1.776 unique applicants)
Passed to online phase: 1.051
Passed to assessment center: 330
Hired: 55

Cycle 2 Results
Total applications: 4.160 (+50%)
Passed to online phase: 1.663
Passed to assessment center: 380
Hired: 105

Cycle 3 Results
Total applications: 6.300 (+50%)
Passed to online phase: 3.300 (52% compared to 39% from last year)
Passed to assessment center: 504
Hired: 72 (ongoing – still not finished)

Σκοπός του προγράμματος είναι:
– Να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και στα εφόδια που έχουν οι πτυχιούχοι με το πέρας των σπουδών τους.
– Να μειώσει τη νεανική ανεργία και το φαινόμενο του brain drain προσφέροντας σε νέους τη δυνατότητα να κάνουν το πρώτο τους βήμα στην αγορά εργασίας, στην Ελλάδα.
– Να δώσει στους νέους απόφοιτους τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται για να διαπρέψουν σε ό,τι και αν κάνουν στη συνέχεια, ενισχύοντας την προσωπική τους ανάπτυξη.
– Να δημιουργήσει μια κουλτούρα πρακτικής άσκησης στην χώρα μας.

Τα βασικά στοιχεία του ReGeneration είναι η εξάμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων, η εκτενής και αξιόπιστη διαδικασία επιλογής των νέων πτυχιούχων, η εντατική πρακτική εκπαίδευση 80 ωρών και η κοινωνική εργασία περίπου 25 ωρών.

Αν σας ενδιαφέρει ως εταιρεία να βρείτε αξιόλογους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, ενισχύοντας παράλληλα το εταιρικό κοινωνικό σας προφίλ τότε το ReGeneration σας αφορά.

Η βασική υποχρέωση για να συμμετάσχει μία εταιρεία στο ReGeneration είναι η καταβολή του μισθού των ασκούμενων (750€/μήνα μικτά για 6 μήνες συν τις προβλεπόμενες από το νόμο εργοδοτικές εισφορές) και η προσφορά μιας χρήσιμης εμπειρίας μάθησης μέσα απο την εργασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://regeneration.gr/

ReGeneration – 2ος κύκλος

Tο ReGeneration, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για νέους πτυχιούχους, αποτελεί μία πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΔΕ.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 1ου κύκλου, στον οποίο κατατέθηκαν 2.800 αιτήσεις συμμετοχής από νέους πτυχιούχους, από τους οποίους επιλέχθηκαν 55 για πρακτική άσκηση σε 21 εδραιωμένες εταιρείες, βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος κύκλος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα για τις εταιρείες έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2015. Για τη συμμετοχή μιας εταιρείας αρκεί η περιγραφή της θέσης στην οποία θα απασχοληθεί ο ασκούμενος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής πτυχιούχων στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Απριλίου και η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής τους θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου. Η πρακτική άσκηση των πτυχιούχων στις εταιρείες θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ‘15.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

• να μειώσει την νεανική ανεργία προσφέροντας σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων τη δυνατότητα να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους
• να δώσει στους νέους πτυχιούχους τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο τι χρειάζεται ο επιχειρηματικός κόσμος και τι προσφέρει ο ακαδημαϊκός κόσμος
• να συμβάλλει στον περιορισμό του φαινομένου brain drain όπου αξιόλογοι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό
• να δώσει στην επόμενη γενιά στελεχών τα αναγκαία εφόδια και δεξιότητες

Τα βασικά στοιχεία του ReGeneration είναι η εξάμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση νέων πτυχιούχων σε εταιρείες, η λεπτομερής επιλογή των υποψηφίων, η εντατική πρακτική εκπαίδευσή τους, διάρκειας περίπου 100 ωρών, η κοινωνική εργασία διάρκειας περίπου 50 ωρών και η καθοδήγησή τους από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή της στο ReGeneration μία εταιρεία:
• προσελκύει νέους ανθρώπους υψηλής ποιότητας και δυναμικής
• εξοικονομεί πόρους στην διαδικασία επιλογής και εκπαίδευσης του προσωπικού της
• ενισχύει το κοινωνικό εταιρικό της προφίλ μαζί με μια ομάδα αξιόλογων εταιρειών
• συνεχίζει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της και να καλύπτει ανάγκες σε περιόδους που έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις
• συμβάλλει στον σκοπό του ReGeneration υποστηρίζοντας έμπρακτα την επόμενη γενιά

Η μόνη υποχρέωση των εταιρειών που συμμετέχουν είναι να αμείβουν τον ασκούμενο με 750€/μήνα για 6 μήνες, που είναι η διάρκεια της πρακτικές άσκησης και να του προσφέρουν μια χρήσιμη εμπειρία μάθησης μέσα από την εργασία τους.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.regeneration.gr

ReGeneration του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub

Τo ReGeneration αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΔΕ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων και έχει στόχο:
1. Να παρέχει στους νέους καινούργιες δεξιότητες, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα.
2. Να γεφυρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των νέων οι οποίοι θέλουν να μάθουν, να αναπτυχθούν, να ρισκάρουν και να αφήσουν το στίγμα τους στην κοινωνία και των εταιρειών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες για τη στελέχωση του δυναμικού τους.
Παράλληλα, η δομημένη αυτή προσπάθεια έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα του επιχειρηματικού κόσμου, δημιουργώντας μια «κοινότητα» εταιρειών, φορέων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, αλλά και μια μοναδική εμπειρία ζωής για όποιον συμμετέχει.
Τα βασικά στοιχεία του ReGeneration είναι η 6μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε εταιρικό περιβάλλον, η εντατική εκπαίδευση, η υποχρεωτική κοινωνική εργασία και η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα.