Αγαπητοί φίλοι,

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο ΣΔΕ έθετε στην κορυφή της agenda του για το 2014 το Digital. Για το λόγο αυτό η Ομάδα Digital προγραμμάτισε και υλοποίησε σειρά ενεργειών που σκοπό είχαν να παρέχουν στα μέλη πληροφόρηση και γνώση για το Μέσο που αλλάζει με απίστευτη ταχύτητα το οικοσύστημα της επικοινωνίας παγκοσμίως.

Το 2014 όμως, όπως αποδείχτηκε, δε θα μείνει στην ιστορία ως έτος Digital, αλλά ως έτος του Ν.4279. Ο ΣΔΕ συζήτησε επί μακρόν με τα μέλη του για την αιφνιδιαστική αυτή διοικητική παρέμβαση, τους λόγους που εικάζεται ότι την προκάλεσαν και τις συνέπειες της για την αγορά, ενώ παραμένει από την 1η Αυγούστου σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των διαφημιζομένων και της αγοράς επικοινωνίας.

Ήδη, επετεύχθη να δοθεί διευκρίνιση αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης του νόμου, η οποία σαφώς πλέον καθορίζεται ως η 1/7/2015, ή σε περίπτωση ύπαρξης συμβάσεων, η 1/10/2015.

Πέραν των δύο παραπάνω μεγάλων θεμάτων, ο ΣΔΕ ήταν ενεργός σε πολλά ακόμα πεδία. Ενδεικτικά θα μπορούσαν να αναφερθούμε τα ακόλουθα:

Η Πρωτοβουλία Open Doors, ναυαρχίδα της οποίας αποτελεί το πρόγραμμα επαγγελματικής καθοδήγησης στελεχών One-on-One Career Coaching που θεσμοθετήσαμε φέτος.

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, το οποίο εξακολουθεί να επιτελεί το κρίσιμο έργο του ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Διοργανώσεις όπως τα Effie, που υλοποιεί στην Ελλάδα η ΕΔΕΕ με τη συνεργασία του ΣΔΕ.

Έρευνες, ενημέρωση, εκπαίδευση, ενδιαφέρουσες συνεργασίες όπως με την πρωτοβουλία Regeneration, συμμετοχή σε επιτροπές και διαβουλεύσεις Υπουργείων, σε διοργανώσεις άλλων φορέων και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα και σημαντικά για την εμπορική επικοινωνία και την κοινωνία πεδία δράσης.

Κλείνοντας τη χρονιά, είμαστε ευτυχείς που στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, τα μέλη του ΣΔΕ όχι μόνο παρέμειναν δίπλα μας, αλλά αυξήθηκαν. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις εταιρείες που στηρίζουν την προσπάθειά μας για κοινωνικά υπεύθυνη, ποιοτική και αποτελεσματική εμπορική επικοινωνία. Χωρίς τη δική τους υποστήριξη και συμμετοχή, ο ΣΔΕ δε θα είχε τη δύναμη και το κύρος που χρειάζεται να έχει ως θεσμικός συνομιλητής της Πολιτείας και εκπρόσωπος των Ελλήνων διαφημιζομένων.

Θα ήθελα να ευχηθώ η νέα χρονιά να φέρει μόνο θετικές εξελίξεις και ειδήσεις για να μπορέσουμε όλοι μας να εργαστούμε εποικοδομητικά για τα brands που χειριζόμαστε. 

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και δύναμη.

 

Γρηγόρης Αντωνιάδης

Πρόεδρος Δ.Σ.