Ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο η B’ Φάση του Προγράμματος  Επαγγελματικής Καθοδήγησης Φοιτητών One-on-One Career Coaching που θεσμοθέτησε ο ΣΔΕ.
Σκοπός του εθελοντικού αυτού Προγράμματος είναι η καθοδήγηση και καλύτερη προετοιμασία φοιτητών που βρίσκονται ήδη ή θα βρεθούν σύντομα, σε αναζήτηση εργασίας, από καταξιωμένα στελέχη της ελληνικής αγοράς.
Πρακτικά, στελέχη των εταιρειών-μελών του ΣΔΕ (οι coaches) συναντούν τελειόφοιτους ή απόφοιτους φοιτητές και συζητούν μαζί τους συμβουλευτικά για 1,5-2 περίπου ώρες: απαντούν σε ερωτήματα των φοιτητών, τους συμβουλεύουν για θέματα βιογραφικού, επαγγελματικών συνεντεύξεων,  επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ, προετοιμάζοντάς τους για ένα μελλοντικό, πραγματικό interview και επιθυμώντας να τους μεταλαμπαδεύσουν εμπειρία και γνώση από την πραγματική αγορά.
Εάν θέλετε κι εσείς να γίνετε coach, συμπληρώστε σήμερα μία αίτηση συμμετοχής.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία OpenDoors του ΣΔΕ, που σκοπό έχει τη διάχυση γνώσεων, τη δημιουργία ευκαιριών, την παροχή έμπρακτης υποστήριξης και την  προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, τόσο προς τα μέλη μας, όσο και προς την ευρύτερη αγορά της επικοινωνίας, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους νέους.