Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 16/10/2024 - Ο ΣΔΕ σε νέα γραφεία!

Δελτίο Τύπου

Ο ΣΔΕ σε νέα γραφεία!

 

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 –   Από τις 14 Οκτωβρίου 2024, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος στεγάζεται σε νέα γραφεία, στην οδό Πέλλης 3Γ & Ελικώνος, στο Χαλάνδρι. Τα τηλέφωνα και τα email επικοινωνίας παραμένουν τα ίδια. Ο νέος χώρος θα φιλοξενήσει τις εργασίες του ΣΔΕ, συναντήσεις με μέλη και συνεργάτες και πολλές νέες, ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 2/10/2024 - ΣΔΕ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Better Marketing Conference

Δελτίο Τύπου

ΣΔΕ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Better Marketing Conference

 Ένα πρωτοποριακό συνέδριο για το μέλλον του marketing  με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα

 

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή 600 στελεχών από τον ευρύτερο χώρο του marketing και της επικοινωνίας, πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών το 1ο Better Marketing Conference, μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) που είχε στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις πιο σύγχρονες και βιώσιμες πρακτικές για τον κλάδο.

Με το συνέδριο αυτό, ο ΣΔΕ θέλησε να εξηγήσει πώς η επιχειρηματική ανάπτυξη μπορεί να επηρεάσει θετικά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και πώς θετικές συμπεριφορές και πρακτικές αποτελούν growth drivers που συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Προσηλωμένος στη δύναμη και τη σημασία του Better Marketing, ο ΣΔΕ ασχολείται από το 2019 με το θέμα προάγοντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και παρέχοντας εργαλεία που βοηθούν τους marketers και τους συνεργάτες τους στα agencies να “χτίσουν” τις μάρκες που διαχειρίζονται, να τις βοηθήσουν να μεγαλώσουν και να “ανθίσουν”, προασπίζοντας παράλληλα την ευημερία και το μέλλον των επόμενων γενεών και του πλανήτη.

Η σκηνή του Better Marketing Conference φιλοξένησε 7 κορυφαίους διεθνείς ομιλητές, που σπάνια έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά το ελληνικό κοινό!

Ο Rupen Desai, CMO και Venture Partner της Una Terra, Co-founder, The Shed 28 άνοιξε το συνέδριο και μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι marketers, την αλληλεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ της ευημερίας των ανθρώπων και του πλανήτη και τόνισε την ανάγκη «στροφής» από το consumerism marketing προς το regenerative marketing.

Τη σκυτάλη πήρε ο Stephan Loerke, CEO της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA), ο οποίος μοιράστηκε 5 βήματα προς το Better Marketing: Υποστηρίξτε έναν σκοπό, εμπλέξτε τους εργαζομένους σας, δείξτε ενσυναίσθηση και γενναιότητα, αγκαλιάστε τη διαφορετικότητα.

Ο Jake Dubbins, Co-Chair του Conscious Advertising Network και CEO της Media Bounty εξήγησε πώς η υπεύθυνη επένδυση στα Media μπορεί να προστατεύσει την κοινωνία και το περιβάλλον, ενισχύοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα της επένδυσης των brands, Ακόμα, συμβούλεψε τους διαφημιζόμενους να απαιτούν διαφάνεια για το πού εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους, ώστε να αποφύγουν την ακούσια χρηματοδότηση της παραπληροφόρησης, την σπατάλη χρημάτων και την άσκοπη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Στη σημασία της αντιπροσώπευσης και της προσβασιμότητας στο marketing και τη διαφήμιση επικεντρώθηκε ο Jerry Daykin, WFA DEI Ambassador, Media Consultant και συγγραφέας του βιβλίου “Inclusive Marketing – Why Representation Matters”. Μάλιστα εξήγησε το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώσουν τη συμπερίληψη σε κάθε στάδιο του marketing process και έδωσε πραγματικά παραδείγματα και λύσεις.

Η Katrina Dodd, Editor at Large της Contagious, στην ομιλία της με τίτλο “The Fame Game” εξήγησε γιατί το creative marketing είναι καλύτερο και αποτελεσματικότερο marketing και μίλησε με παραδείγματα για τη δύναμη της δημιουργικότητας για τα brands.

Τέλος, η Mary Kyriakidi, Global Thought Leader της Kantar, αποκάλυψε πώς η βιομηχανία κάνει στροφή 180 μοιρών προς τα brand perceptions και εξήγησε πώς αυτή αλλαγή μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη που τελικά θα συμβάλλει στην επιχειρηματική υγεία, στην κοινωνική ευημερία και στην βιωσιμότητα του πλανήτη.

Ο David Wheldon σε ένα Better Marketing Pod με το Ritbot: Μια πρωτόγνωρη εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης που εντυπωσίασε το κοινό 

Μία πραγματική καινοτομία του συνεδρίου, μία εμπειρία που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες, ήταν η συζήτηση με το Ritbot, το AI-generated alter ego του διάσημου καθηγητή marketing, Mark Ritson.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια τεχνολογική επίδειξη τεχνητής νοημοσύνης, όπου το Ritbot συνομίλησε με τον David Wheldon, Επίτιμο Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων και οικοδεσπότη των Better Marketing Pods της WFA. Το Ritbot, βασισμένο σε χιλιάδες ώρες ομιλιών και κειμένων του ίδιου του Ritson, απάντησε με ακρίβεια στις ερωτήσεις του David Wheldon, μιμούμενο απόλυτα την ευθύτητα και το χιούμορ του μοναδικού Mark Ritson. Η συζήτηση με το Ritbot, το οποίο εξέπληξε ακόμα περισσότερο το κοινό απαντώντας την τελευταία ερώτηση σε άπταιστα ελληνικά, ενσωμάτωσε την τεχνολογική καινοτομία στη συζήτηση για το μέλλον του ρόλου των CMO και προκάλεσε εύστοχους προβληματισμούς για τη σωστή και ηθική χρήση του ΑΙ.

 

Better Marketing Sessions: Επένδυση στο μέλλον του marketing

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΣΔΕ Open Doors, που σκοπό έχει τη διάχυση γνώσεων, τη δημιουργία ευκαιριών, την παροχή έμπρακτης υποστήριξης και την προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης προς την αγορά, αλλά και προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τους νέους,  ο ΣΔΕ ανακοίνωσε την έναρξη των Better Marketing Sessions. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση της έννοιας του Better Marketing στους μελλοντικούς marketers και στην ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο και δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές να ενημερωθούν και να αλληλεπιδράσουν με κορυφαίους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Τα Better Marketing Sessions θα ξεκινήσουν σε συνεργασία με το τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και θα επεκταθούν στη συνέχεια σε περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Βιωσιμότητα στην πράξη: ένα zero wasted event

Στο 1ο Better Marketing Conference ο ΣΔΕ  δεν μίλησε απλώς για το Better Marketing, αλλά κατά την πάγια τακτική του, το έθεσε σε εφαρμογή, σε κάθε πτυχή του συνεδρίου. Ήταν ένα zero-wasted event, όπου εφαρμόστηκαν πρακτικές μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης (REDUCE – REUSE – RECYCLE). Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου πλαστικό, έγιναν ελάχιστες εκτυπώσεις αποκλειστικά σε χαρτί πιστοποιημένο κατά FSC, ενώ συνεδριακά υλικά όπως τα badges και τα lanyards των συνέδρων ήταν φυτεύσιμα (plantable seed paper). Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά συλλέχθηκαν για περαιτέρω επεξεργασία στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, ενώ όσα τρόφιμα και ποτά δεν καταναλώθηκαν, διατέθηκαν στην οργάνωση “Μπορούμε” κι έφτασαν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια. Επιπλέον, τα διακοσμητικά υλικά της σκηνής ήταν φτιαγμένα από τις ανακυκλωμένες στολές των εργαζομένων στην ΙΚΕΑ, ενώ τα κίτρινα benches που κατασκευάστηκαν ειδικά για το συνέδριο, θα αξιοποιηθούν στα νέα γραφεία του ΣΔΕ, διασφαλίζοντας και σε αυτή την περίπτωση την κυκλική οικονομία.

Τέλος, το συνέδριο αποτέλεσε καλή πρακτική και στο κομμάτι της προσβασιμότητας καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του, υπήρχε ζωντανή διερμηνεία στη σκηνή στη Νοηματική Γλώσσα.

Το όραμα του ΣΔΕ για το Better Marketing μοιράστηκαν και στήριξαν με χορηγία οι εταιρείες ANT1, ΙΚΕΑ (PLATINUM SPONSORS) | ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, NOYNOY, PAMPERS (GOLD SPONSORS) | ARLA, COSMOTE, DOVE, DPG Digital Media Group, VODAFONE (SPONSORS)| ADWEB, CAMPARI HELLAS, COCA-COLA HELLAS, EUROBANK, MONDELEZ, OCM MARKETPLACE, PERSIL (SUPPORTERS) | BOUSSIAS MEDIA, DIRECTION BUSINESS NETWORK (ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ).

Η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια ΣΔΕ, δήλωσε:

«Για μία ακόμα φορά σε συνέδριο του ΣΔΕ, βάλαμε συνειδητά τον πήχη πολύ ψηλά: Προσκαλέσαμε κορυφαίους διεθνείς ομιλητές και «ενώσαμε» πολλούς από τους πυλώνες του Better Marketing, για τους οποίους εργαζόμαστε τα τελευταία 5 χρόνια: βιωσιμότητα, διαφορετικότητα & ισότιμη ένταξη, προσβασιμότητα, υπεύθυνη επιλογή Μέσων,  brand safety και ad fraud, ηθική χρήση των data και του ΑΙ, δημιουργικότητα κ.α. Θελήσαμε να μοιραστούμε με όλη την αγορά, με όλους μας τους συνεργάτες στο marketing και την επικοινωνία, ότι στις σημερινές συνθήκες, μπροστά σε τόσες προκλήσεις, το marketing ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να γίνει καλύτερο: πιο αποτελεσματικό, πιο υπεύθυνο και πιο βιώσιμο. Η τόσο μεγάλη συμμετοχή, μας γεμίζει αισιοδοξία για συνεργασία όλων για ένα καλύτερο αύριο με μοχλό το marketing»

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 5/9/2024 - Λιγότερο από 30 ημέρες για το 1ο Better Marketing Conference στην Ελλάδα. Ο ΣΔΕ ανακοινώνει την agenda - εξασφαλίστε τη θέση σας!

Δελτίο Τύπου

Λιγότερο από 30 ημέρες για το 1ο Better Marketing Conference στην Ελλάδα.

Ο ΣΔΕ ανακοινώνει την agenda – εξασφαλίστε τη θέση σας!

 

4 Σεπτεμβρίου 2024 | Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) ανακοίνωσε την agenda του 1ου Better Marketing Conference, που θα πραγματοποιηθεί την 1η  Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών, με ένα line up ομιλητών που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε live στην Ελλάδα.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να αφήσει το στίγμα του στην ελληνική αγορά, όπως ακριβώς συνέβη το 2022 με το Global Marketer Conference που συνδιοργάνωσε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA). Αναλυτικά η agenda και οι ομιλητές:

  • Is Regenerative mindset our biggest opportunity for Better Marketing? | Rupen Desai, CMO & Venture Partner Una Terra, Co-Founder The Shed 28
  • 10 tips towards Better Marketing | Stephan Loerke, CEO WFA
  • AI race to the bottom or building the “future Parthenon” of media? How consciously investing in better media can deliver effective, better marketing | Jake Dubbins, Co-Chair Conscious Advertising Network, CEO Media Bounty
  • Empathy at every step of the marketing process | Jerry Daykin, WFA Ambassador, DEI Author & Media Consultant
  • The Fame Game | Katrina Dodd, Editor at Large, Contagious
  • Brand perceptions are back! Why is this good news for marketing & our cosmos? | Mary Kyriakidi, Global Thought Leader, Kantar
  • Never stop learning, lessons from the best | David Wheldon, WFA President Emeritus, Host of the WFA Better Marketing Pod, με έναν Special Guest που θα συζητηθεί πολύ!

Μάθετε περισσότερα για το συνέδριο στο https://www.sde.gr/bmc2024/ και εξασφαλίστε θέσεις για εσάς και τις ομάδες σας.

Το συνέδριο στηρίζουν χορηγικά οι  ANT1, ΙΚΕΑ (PLATINUM SPONSORS) | ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, NOYNOY, PAMPERS (GOLD SPONSORS) | ARLA, COSMOTE, DOVE, DPG Digital Media Group, VODAFONE (SPONSORS) | ADWEB, CAMPARI HELLAS, COCA-COLA HELLAS, EUROBANK, MONDELEZ, OCM MARKETPLACE, PERSIL (SUPPORTERS) | BOUSSIAS MEDIA, DIRECTION BUSINESS NETWORK (ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 9/7/2024 - Ο ΣΔΕ ανακοινώνει το line up των ομιλητών του 1ου Better Marketing Conference

Δελτίο Τύπου

 Ο ΣΔΕ ανακοινώνει το line up των ομιλητών του 1ου Better Marketing Conference

Επτά κορυφαία διεθνή στελέχη live στην Αθήνα την 1/10/2024

 

9 Ιουλίου 2024| Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) ανακοίνωσε την πλήρη λίστα των διεθνών ομιλητών και ομιλητριών που θα τιμήσουν με την παρουσία και τις γνώσεις τους το 1ο Better Marketing Conference στην Ελλάδα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την 1η  Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών με ένα line up ομιλητών που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε live στην Αθήνα:

  • Stephan Loerke CEO, World Federation of Advertisers (WFA)
  • Rupen Desai CMO & Venture Partner, Una Terra Ι Co-founder, The Shed 28
  • Katrina Dodd Editor at Large, Contagious
  • Jerry Daykin WFA Ambassador, DEI Author & Media Consultant
  • Mary Kyriakidi Global Thought Leader, Kantar
  • Jake Dubbins Co-Chair, Conscious Advertising Network Ι CEO, Media Bounty
  • David Wheldon WFA President Emeritus

H πλατφόρμα αγοράς εισιτηρίων έχει ήδη ανοίξει, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η agenda του Συνεδρίου που θα περιλαμβάνει σημαντικούς πυλώνες του Better Marketing όπως Sustainability, DEI, Creativity, Responsible Media κ.α.

Μάθετε περισσότερα και εξασφαλίστε τη θέση σας στο https://www.sde.gr/bmc2024/

Το συνέδριο στηρίζουν χορηγικά οι  ANT1, ΙΚΕΑ (PLATINUM SPONSORS) | ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, NOYNOY, PAMPERS (GOLD SPONSORS) | ARLA, COSMOTE, DOVE, DPG Digital Media Group, VODAFONE (SPONSORS) | CAMPARI HELLAS, COCA-COLA HELLAS, EUROBANK, MONDELEZ (SUPPORTERS) | BOUSSIAS MEDIA, DIRECTION BUSINESS NETWORK (ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 14/5/2024 - Ο ΣΔΕ καλωσορίζει την Pernod Ricard στο Planet Pledge!

Δελτίο Τύπου

 

Ο ΣΔΕ καλωσορίζει την Pernod Ricard στο Planet Pledge!

Δέκα εταιρείες έχουν γίνει ήδη #partoftheplan στην Ελλάδα!

Η Pernod Ricard Hellas έγινε η 10η εταιρεία που υποστηρίζει το Planet Pledge στην Ελλάδα και δεσμεύτηκε να κάνει το marketing δύναμη θετικής αλλαγής για το περιβάλλον.

Το Planet Pledge αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία της WFA, στην οποία  συμμετέχουν 38 διεθνή brands και 27 εθνικοί Σύνδεσμοι, μεταξύ των οποίων και ο ΣΔΕ. Στην Ελλάδα, οι εταιρείες που έχουν γίνει #partoftheplan είναι οι ARLA, DANONE, ΙΚΕΑ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, L’OREAL, MASTERCARD, PEPSICO, PERNOD RICARD, UNILEVER & VODAFONE.

H Βάσια Σούλου, Head of Marketing, Pernod Ricard Hellas δήλωσε σχετικά: Για την Pernod Ricard Hellas, η επιχειρηματικότητα συνδυάζεται με τη θετική αλλαγή και οι μάρκες πρέπει να χρησιμοποιούν την φωνή τους και να ενισχύουν πρωτοβουλίες με αντίκτυπο. Είναι μεγάλη μας χαρά να ενισχύσουμε και σε τοπικό επίπεδο αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια και να προωθήσουμε συμπεριφορές που συμβάλλουν στην ενίσχυση της πρωτοβουλίας Race to Ζero των Ηνωμένων Εθνών.

Η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια ΣΔΕ, δήλωσε: “Με χαρά υποδεχόμαστε την Pernod Ricard στο Planet Pledge. Αυτή η τόσο σημαντική πρωτοβουλία χρειάζεται σημαντικούς και αποφασισμένους υποστηρικτές, για να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, η κλιματική κρίση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για Better Marketing και θετική αλλαγή».

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 23/4/2024 - O ΣΔΕ καλωσορίζει την L’Oréal Hellas στο Planet Pledge

Δελτίο Τύπου

O ΣΔΕ καλωσορίζει την L’Oréal Hellas στο Planet Pledge

9 εταιρείες έχουν ήδη γίνει #partoftheplan στην Ελλάδα!

Η LOreal Hellas προστέθηκε στις εταιρείες που υποστηρίζουν το Planet Pledge στην Ελλάδα και δεσμεύονται να κάνουν το marketing δύναμη θετικής αλλαγής για το περιβάλλον.

Το Planet Pledge αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία της WFA, στην οποία  συμμετέχουν 38 διεθνή brands και 27 εθνικοί Σύνδεσμοι, μεταξύ των οποίων και ο ΣΔΕ. Στην Ελλάδα, οι εταιρείες που έχουν γίνει #partoftheplan είναι οι ARLA, DANONE, ΙΚΕΑ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, L’OREAL, MASTERCARD, PEPSICO, UNILEVER & VODAFONE.

H Κωνσταντίνα Τζώκα, Chief Digital & Marketing Officer L’Oreal Hellas, δήλωσε σχετικά: Αποστολή της L’Oréal, είναι «Να δημιουργεί την ομορφιά που κινεί τον κόσμο». Όραμα μας είναι να επιταχύνουμε το μετασχηματισμό μας προς ένα μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τα όρια του πλανήτη. Σε αυτό το πλαίσιο, στη L’Oréal Hellas, συμβάλλουμε δυναμικά στους στόχους του παγκόσμιου προγράμματος L’Oréal for the Future, με ένα σταθερό και συνεπές πλάνο δράσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των καταναλωτών.

Η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια ΣΔΕ, δήλωσε: “Είναι τεράστια χαρά μας που μία ακόμα εταιρεία-μέλος του ΣΔΕ υποστηρίζει το Planet Pledge και ενώνει τις δυνάμεις της μαζί μας στην προσπάθεια για marketingdriven αλλαγή σε μεγάλη κλίμακα. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί συνεργασίες και φωτεινά παραδείγματα εταιρειών που δεσμεύονται για  Better Marketing”.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 8/4/2024 - Ο ΣΔΕ ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Better Marketing Conference στην Ελλάδα

Ο ΣΔΕ ανακοινώνει τη διοργάνωση του

1ου Better Marketing Conference στην Ελλάδα

H επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο του ΣΔΕ κ. Γρηγόρη Αντωνιάδη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

 

8 Απριλίου 2024 Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα brands και τον ολοένα πιο απαιτητικό ρόλο του σύγχρονου marketer, ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 1ου  Better Marketing Conference στην Ελλάδα, ενός συνεδρίου για το αύριο του marketing και της επικοινωνίας.

Προσηλωμένος στη δύναμη και τη σημασία του Better Marketing τόσο για τα εξωτερικά κοινά (συνεργάτες, καταναλωτές), όσο και για τα εσωτερικά κοινά (εργαζόμενοι), ο ΣΔΕ ασχολείται από το 2019 με το θέμα υποστηρίζοντας ένα διαφορετικό mindset το οποίο καλεί τους marketers και τους συνεργάτες τους στα agencies να “χτίσουν” τις μάρκες που διαχειρίζονται, να τις βοηθήσουν να μεγαλώσουν και να “ανθίσουν”, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευημερία και το μέλλον των επόμενων γενεών και του πλανήτη.

Το Better Marketing Conference θα αποτελέσει προπομπό των Better Marketing Awards, της μετεξέλιξης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας που ο ΣΔΕ θεσμοθέτησε, πρωτοπορώντας, το 2000.

Το 1ο Better Marketing Conference θα πραγματοποιηθεί την 1η  Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών με κορυφαίους διεθνείς ομιλητές. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι:

  • Stephan Loerke, CEO WFA
  • Rupen Desai, Co-Founder @The Shed 28, CMO & Venture Partner @Una Terra VC Fund
  • Mary Kyriakidi, Global Thought Leader @Kantar
  • Jerry Daykin, Global Media & Digital Leader, WFA Ambassador & DEI Author of “Inclusive Marketing- Why Representation matters to your customers and your brand”

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα του στον κλάδο του marketing και της επικοινωνίας, όπως ακριβώς συνέβη και με το επιτυχημένο Global Marketer Conference 2022.

Χορηγοί κλαδικής επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η Boussias Media και η Direction Business Network.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 11/12/2023 - ΣΔΕ & ΣΕΕ στη συμμαχία 80 οργανισμών για τη μείωση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ

ΣΔΕ & ΣΕΕ στη συμμαχία 80 οργανισμών για τη μείωση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ

  

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ)

στηρίζουν τη νέα πρωτοβουλία της International Alliance for Responsible Drinking (IARD)

 

11 Δεκ. 2023 _Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ)  υποστηρίζουν την Global Standards Coalition, μία νέα διεθνή συμμαχία που σκοπό έχει την περαιτέρω μείωση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ και την ενθάρρυνση της πιο υπεύθυνης εμπορικής επικοινωνίας αλκοολούχων ποτών.

H νεοσυσταθείσα αυτή συμμαχία αποτελεί πρωτοβουλία της International Alliance for Responsible Drinking (IARD), της διεθνούς ένωσης παραγωγών μπύρας, κρασιού και αλκοολούχων ποτών. Πρόκειται για σύμπραξη  περισσότερων από 80 κορυφαίων εμπορικών εταιρειών, επιχειρηματικών οργανισμών, εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακών πλατφορμών καθώς και διαφημιστικών ενώσεων, που συμπράττουν σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μείωση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ και την προώθηση της λελογισμένης κατανάλωσης όσων επιλέγουν να πίνουν. H συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν τόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA), όσο και η European Advertising Standards Alliance (EASA), ανταποκρίνεται στη Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τις μη μεταδοτικές ασθένειες, η οποία καλεί στη λήψη μέτρων για την εξάλειψη των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της διαφήμισης αλκοόλ σε ανηλίκους.

Ο ΣΔΕ και το ΣΕΕ εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια για να διασφαλίσουν την υπεύθυνη διαφήμιση των αλκοολούχων ποτών, μέσω της αποτελεσματικής αυτορρύθμισης, έχοντας υιοθετήσει στον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας συγκεκριμένες προβλέψεις για την επικοινωνία της μπύρας (Παράρτημα IV) και των αλκοολούχων ποτών (Παράρτημα VI). Σήμερα συνυπογράφουν αυτήν την πρωτοβουλία δηλώνοντας έτσι την υποστήριξη τους στις περαιτέρω εθελοντικές προσπάθειες του κλάδου των αλκοολούχων ποτών, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα, να διαφημίζει υπεύθυνα, να συμβάλλει στη μείωση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ και να προστατεύει τους ανήλικους.

Η Global Standards Coalition επιδιώκει τη δημιουργία ενός θετικού κινήματος που θα μοιραστεί καλές πρακτικές, θα συμβάλλει στην κάλυψη ρυθμιστικών κενών και θα δημιουργήσει πόρους για να υποστηρίξει άλλους και άλλους να δράσουν, έτσι ώστε :

  • να αποτραπεί περαιτέρω η πώληση σε ανήλικους ή σε άτομα υπό την επήρεια μέθης,
  • να περιορισθεί το marketing και η διαφήμιση σε ανήλικους, όπου στην Ελλάδα όπως και σε πολλές ακόμα αγορές απαγορεύεται δια νόμου,
  • να υπάρχει εκπαίδευση προσωπικού για άρνηση πώλησης και παράδοσης αλκοόλ, όποτε χρειάζεται,
  • να υπάρχει σεβασμός στις επιλογές όσων επιλέγουν να μην καταναλώνουν αλκοόλ,
  • να αναβαθμιστούν τα πρότυπα του κλάδου για τη μείωση της επιβλαβούς χρήσης αλκοόλ.

Περισσότερα για την Global Standards Coalition εδώ

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 6/11/2023 - Νέος Οδηγός Καλής Πρακτικής για το INFLUENCER MARKETING από τον ΣΔΕ & την ΕΔΕΕ

ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ INFLUENCER MARKETING

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΔΕ & ΤΗΝ ΕΔΕΕ

 

Ο Οδηγός λειτουργεί συμπληρωματικά με το νέο ειδικό Παράρτημα του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης-Επικοινωνίας για το Influencer Marketing που συνδιαμόρφωσαν το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης-Επικοινωνίας Ελλάδας (ΕΔΕΕ) και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Το Influencer Marketing αποτελεί πλέον ένα ισχυρό εργαλείο εμπορικής επικοινωνίας. Για το λόγο αυτό, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ρυθμιστικών αρχών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Ο ΣΔΕ και η ΕΔΕΕ, ενθαρρύνοντας διαχρονικά την τήρηση της διαφημιστικής δεοντολογίας και τις βέλτιστες πρακτικές, επιθυμούν να διευκολύνουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη συλλογική προσπάθεια που απαιτεί η αυτοδέσμευση. Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησαν τον νέο Οδηγό Καλής Πρακτικής για το Influencer Marketing.

Σκοπός του Οδηγού, τον οποίο προσυπογράφει και το ΣΕΕ, είναι:

  • Να ενημερώσει τα brands, τις εταιρείες που εκπροσωπούν/προωθούν influencers/υλοποιούν influencer καμπάνιες, αλλά και τους ίδιους τους influencers, για τις βέλτιστες πρακτικές στο Influencer Marketing.
  • Να παροτρύνει όλους τους παραπάνω να εφαρμόζουν τους νόμους της ΕΕ και της Ελλάδας που άπτονται της εμπορικής επικοινωνίας προϊόντων και υπηρεσιών (ενδεικτικά προστασία του καταναλωτή και του ανταγωνισμού, υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, προστασία προσωπικών δεδομένων κλπ).
  • Να διευκολύνει τους παραπάνω να εφαρμόζουν τις προβλέψεις του ΕΚΔ-Ε για κάθε μορφή εμπορικής επικοινωνίας και, ειδικότερα, το νέο ειδικό Παράρτημα για το Influencer Marketing.

Ο Οδηγός δημιουργήθηκε στα πρότυπα αντίστοιχων Best Practices από σημαντικές αγορές της ΕΕ και καλύπτει ευρύτατη γκάμα θεμάτων, από τη μέτρηση της διαφήμισης ως την ανάγκη να υπάρχει ένα σωστό, αναλυτικό brief και από την προστασία των παιδιών και άλλων ευαίσθητων ομάδων ως τη διαφάνεια στις αμοιβές και στη χρήση σημαντικά επεξεργασμένων εικόνων.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση των ΣΔΕ, ΕΔΕΕ & ΣΕΕ ότι η αυτοδέσμευση και η εφαρμογή καλών πρακτικών είναι προς το συμφέρον όλων όσοι ασχολούνται με το Influencer Marketing και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ποιότητας, της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας.

Ο ΣΔΕ ευχαριστεί θερμά την ΕΔΕΕ και το ΣΕΕ για την άριστη συνεργασία στη μακρά αυτή διαδικασία διαμόρφωσης του Παραρτήματος του ΕΚΔ-Ε και του Οδηγού Καλής Πρακτικής για το Influencer Marketing και τις εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου που συμμετείχαν στη σχετική διαβούλευση και συνέβαλαν καίρια στην πληρότητα των υλικών.

Ο νέος «Οδηγός Καλής Πρακτικής για το Influencer Marketing» είναι διαθέσιμος εδώ

Το νέο Παράρτημα για το Influencer Marketing του ΕΚΔ-Ε είναι διαθέσιμο εδώ

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ,18/10/2023 - Τοποθέτηση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος για την Τοξικότητα στα Μέσα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ

Στον ΣΔΕ πιστεύουμε ότι ο σεβασμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι βασικές αξίες των σύγχρονων κοινωνιών. Ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνότητας, σεξουαλικής ή έμφυλης ταυτότητας, θρησκείας, αναπηρίας, ηλικίας και άλλων χαρακτηριστικών, πρέπει να αισθάνονται ίσοι και αποδεκτοί, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Εργαζόμαστε με κάθε διαθέσιμο μέσο για την προώθηση των παραπάνω θεμάτων, όντας βέβαιοι ότι είναι σε όφελος των ανθρώπων, της κοινωνίας, των μαρκών και των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε.

Στο ίδιο μονοπάτι, πολλές από τις εταιρείες-μέλη μας χρησιμοποιούν τη δύναμη του marketing για να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής, υλοποιώντας εμπνευσμένες και συχνά γενναίες δράσεις και επικοινωνία για την εξάλειψη του κοινωνικού ρατσισμού. Μέρος αυτών καταλήγει ως επένδυση στα Μέσα.

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε με μεγάλη μας λύπη και ανησυχία, να αυξάνονται τα  περιστατικά μετάδοσης / αναμετάδοσης / δημοσίευσης / αναδημοσίευσης / ανοχής τοξικού και διχαστικού λόγου που δεν τιμά ούτε αυτούς που τον εκφέρουν δημόσια, ούτε τα Μέσα που τον «φιλοξενούν».

Πιστεύοντας ότι τα Μέσα κάθε μορφής έχουν τη δύναμη και την υποχρέωση να λειτουργούν ως δυνάμεις καλού και απαιτώντας ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τη μετάδοση της επικοινωνίας των μαρκών μας, καλούμε ΟΛΑ τα Μέσα:

  • Να μη μεταδίδουν / αναμεταδίδουν / δημοσιεύουν / αναδημοσιεύουν / ανέχονται ομοφοβικά, ρατσιστικά, υβριστικά, εκφοβιστικά, σεξιστικά σχόλια και δηλώσεις που προσβάλλουν / κρίνουν / χλευάζουν πρόσωπα (ιδιωτικά και δημόσια) για τα χαρακτηριστικά της ατομικής τους ταυτότητας, ενοχοποιούν θύματα και διαιωνίζουν στερεότυπα.
  • Να προβάλλουν τις φωνές που μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία μπροστά και να απομονώσουν τον τοξικό, επιζήμιο, διχαστικό λόγο που νομιμοποιεί τη μη αποδοχή και τον φόβο για το διαφορετικό.

Η επίτευξη του στόχου εξάλειψης των διακρίσεων και δημιουργίας ενός κόσμου ανοιχτού σε όλους, απαιτεί συστράτευση δυνάμεων. Ας προσπαθήσουμε όλοι να αφήσουμε μόνο θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ,12/9/2023 - Ελληνικά Ευρήματα της Global DEI Census 2023 της WFA

Δελτίο Τύπου

Ελληνικά Ευρήματα της Global DEI Census 2023 της WFA

Στασιμότητα, αλλά αναγνώριση της ενεργοποίησης των εταιρειών και ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια καταδεικνύουν και τα ελληνικά ευρήματα  

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από την Ελλάδα του 2ου κύματος της παγκόσμιας έρευνας «Global DEI Census» για θέματα διαφορετικότητας και ισότιμης ένταξης στον κλάδο του marketing και της επικοινωνίας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο & Απρίλιο 2023 από την WFA & την KANTAR και υλοποιήθηκε στην Ελλάδα από τον ΣΔΕ, με την υποστήριξη μεγάλου αριθμού οργανισμών και φορέων.

Σύμφωνα με αυτά, ούτε στη χώρα μας (όπως άλλωστε και σε διεθνές επίπεδο) σημειώνονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το 1ο κύμα της έρευνας που είχε διεξαχθεί το 2021:

  • Το 17% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τον κλάδο λόγω έλλειψης διαφορετικότητας και συμπερίληψης (vs 14% globally).
  • Οι γυναίκες, τα μέλη της LGBQ+ κοινότητας, τα άτομα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες και τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να βιώνουν χειρότερες εμπειρίες και διακρίσεις στον εργασιακό τους χώρο, με το υψηλότερο ποσοστό να αφορά τα άτομα με αναπηρία.

Ακόμα, στη φετινή έρευνα, η ψυχική υγεία αναδείχθηκε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα με το 54% των συμμετεχόντων (vs 42% globally) να δηλώνει ότι συχνά νιώθει stress στην εργασία, ενώ μόλις το 36% -ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παγκοσμίως- δηλώνει ότι στην εταιρεία του υπάρχει πλαίσιο αποδοχής για θέματα ψυχικής υγείας (vs 50% globally)

Από την άλλη πλευρά, είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι 66% των ερωτηθέντων (vs 46% το 2021) συμφώνησαν ότι η εταιρεία τους λαμβάνει ενεργά μέτρα για να είναι συμπεριληπτική και χωρίς αποκλεισμούς.

Όπως σχολίασε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ «Δυστυχώς, δε μας εντυπωσίασαν τα ευρήματα και η διαπίστωση ότι δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος αυτά τα δύο χρόνια. Βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις, προκαταλήψεις και πρακτικές, χρειάζονται πολύ χρόνο για να αλλάξουν. Το θετικό είναι ότι γίνεται προσπάθεια και αυτό αναγνωρίζεται. Τα ευρήματα επιτάσσουν να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, αλλά αντίθετα, να προσπαθήσουμε περισσότερο για να δημιουργήσουμε ποικιλόμορφους, ισότιμους και συμπεριληπτικούς χώρους εργασίας που θα προσελκύουν τα καλύτερα στελέχη”.

Στην Global DEI Census 2023 συμμετείχαν συνολικά σχεδόν 13.000 στελέχη από 91 χώρες, παρέχοντας έτσι πολύτιμα insights για τις εμπειρίες ανθρώπων από τον κλάδο παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, χάρη στην ευρεία υποστήριξη φορέων, οργανισμών και εταιρειών, υπήρξαν 628 συμμετοχές (+29% vs 2021), γεγονός που μας έφερε στην 5η θέση σε απόλυτο αριθμό συμμετοχών μεταξύ αγορών όπως οι ΗΠΑ, Γαλλία, Ινδία, Καναδάς κλπ!

Την έρευνα στην Ελλάδα υποστήριξαν οι ΕΔΕΕ, EIHEA, ΕΙΙΡΑ, ΕΙΤΗΣΕΕ, IAB HELLAS, PACT, ΠΣΒΑΚ, ΣΕΔΕΑ, ΣΕΔΙΚΕ, ΣΕΕ, οι εκδοτικοί οργανισμοί BOUSSIAS & DIRECTION Business Network και σημαντικός αριθμός εταιρειών-μελών του ΣΔΕ.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ,16/6/2023 - Πρώτα αποτελέσματα της Διεθνούς Έρευνας Global DEI Census-Wave II

Δελτίο Τύπου

Πρώτα αποτελέσματα της Διεθνούς Έρευνας Global DEI CensusWave II

Υψηλά ποσοστά αναγνώρισης των προσπαθειών του κλάδου, δε σημειώνεται όμως βελτίωση στα θέματα συμπερίληψης

 

Στις 30 Απριλίου 2023,  ολοκληρώθηκε η παγκόσμια έρευνα Global DEI Census 2023 και πριν την επίσημη παρουσίαση των ευρημάτων που θα γίνει στις Κάννες τις αμέσως επόμενες ημέρες, η WFA έδωσε στη δημοσιότητα κάποια βασικά στοιχεία.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε σχεδόν 13.000 συμμετοχές από 91 χώρες γεγονός που παρέχει insights για τις εμπειρίες ανθρώπων από τον κλάδο παγκοσμίως.

Όπως και στο 1ο κύμα της έρευνας που διεξήχθη το 2021, περισσότεροι από 160 οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και αναδεικνύοντας την Global DEI Census 2023 στη μεγαλύτερη παγκόσμια σύμπραξη που έχει δει ποτέ ο κλάδος του marketing και της επικοινωνίας.

Η Ελλάδα, όπου η έρευνα «έτρεξε» σε συνεργασία με τον ΣΔΕ,  βρέθηκε στην 5η θέση σε απόλυτο αριθμό συμμετοχών, χάρη στην υποστήριξη πολύ μεγάλου αριθμού φορέων και εταιρειών και την αθρόα συμμετοχή στελεχών.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα είναι τα εξής:

  • 1 στα 7 στελέχη στον κλάδο του marketing και της επικοινωνίας εξακολουθούν να δηλώνουν ότι θα εγκατέλειπαν τον κλάδο λόγω της έλλειψης διαφορετικότητας και συμπερίληψης
  • 72% αναγνωρίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες
  • 1 στους 2 εργαζόμενους δηλώνει ότι έχει υπάρξει βελτίωση, με σημαντικές όμως διαφοροποιήσεις ανά χώρα
  • Όμως, δεν έχουν σημειωθεί ουσιαστικές αλλαγές όσον αφορά την ισότιμη ένταξη. Το 2021, ο δείκτης συμπερίληψης της KANTAR (Kantar’s inclusion index) ήταν 64%, ενώ φέτος μειώθηκε στο 63%
  • Οι μορφές διακρίσεων που καταγράφονται περισσότερο εξακολουθούν να αφορούν την ηλικία, το φύλο και την οικογενειακή κατάσταση
  • Οι γυναίκες, τα μέλη της LGBQ+ κοινότητας, τα άτομα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες και τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να βιώνουν χειρότερες εμπειρίες στον εργασιακό τους χώρο (με το υψηλότερο ποσοστό να αφορά τα άτομα με αναπηρία)
  • Οι γυναίκες και τα άτομα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες αισθάνονται ότι υποεκπροσωπούνται σε ανώτερες θέσεις
  • Η ψυχική υγεία αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό θέμα με το 42% να δηλώνει ότι αισθάνεται άγχος και πίεση στη δουλειά
  • Απαιτούνται μεγάλη προσπάθεια και σημαντικές αλλαγές για να μπορέσει ο κλάδος να διατηρήσει τα ταλέντα που χρειάζεται

Ο Stephan Loerke, CEO της WFA δήλωσε για τα αποτελέσματα:

“Δε νιώσαμε τεράστια έκπληξη από το γεγονός ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είδαμε μετρήσιμη αλλαγή στον κλάδο, σε μόλις δύο χρόνια. Οι προκλήσεις όσον αφορά τα θέματα διαφορετικότητας και ισότιμης ένταξης είναι συστημικές και τόσο βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία που χρειάζονται χρόνο για να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν. Το πρώτο βήμα είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος και, παρόλο που δεν πετύχαμε ουσιαστικές αλλαγές, οι προσπάθειες είναι όλο και πιο ορατές. Τώρα είναι η ώρα να επιμείνουμε περισσότερο και να παραμείνουμε σταθεροί στην πορεία μας, γιατί τελικά οι προσπάθειές μας θα ανταμειφθούν με ποικιλόμορφους, ισότιμους και συμπεριληπτικούς χώρους εργασίας όπου θα προσελκύουν τα καλύτερα στελέχη”.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, καθώς και συγκριτικές αναφορές μεταξύ των ελληνικών, ευρωπαϊκών & διεθνών ευρημάτων, αναμένονται τον Ιούλιο.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 30/3/2023 - Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος

 Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου

 

Στις 28/3/2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ). Στη διάρκεια της Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων Διοικητικών Οργάνων του Συνδέσμου.

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ κα Νερίνα Κομιώτη δήλωσε: «Το 2022 ήταν μία ακόμα εξαιρετική χρονιά για τον ΣΔΕ, παρά τις δυσκολίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Εργαζόμαστε με πάθος για την προάσπιση και προώθηση υπεύθυνης, συμπεριληπτικής, αποτελεσματικής επικοινωνίας και βιώσιμων πρακτικών και για τη μεγιστοποίηση της αξίας της συνδρομής των μελών μας. Θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθειά μας έχει αποτέλεσμα και να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων στον ΣΔΕ τα μέλη μας για την εξαιρετική συνεργασία, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη»

Από τις αρχαιρεσίες αναδείχθηκε το νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο διετούς θητείας:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Αντωνιάδης | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙIA ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαριάνα Κορδοπάτη  | PROCTER & GAMBLE

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κώστας Σταματάκης | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Μαρία Γιαννακοπούλου | ΟΠΤΙΜΑ

ΜΕΛΗ

Άντζελα Κοτρότσου   | ARLA FOODS

Χαρά Νταλέκου          | ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Άντα Γιανvεσκή          | IKEA

Βασίλεια Λεώνη          | MONDELEZ

Πάνος Μήλιας            | NESTLE

Αλίκη Κοτζαμάνη       | ΟΠΑΠ

Χάιδω Ηλιοπούλου     | VODAFONE

 

Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, δήλωσε: «Ο ΣΔΕ είναι ένα πολύτιμο hub, ένας κόμβος όπου συναντιούνται marketers από διαφορετικές αγορές και εταιρείες, που έχουν όμως έναν κοινό τόπο: την εμπορική επικοινωνία. Είναι χαρά μου που είμαι μέρος αυτού του Συνδέσμου που δεν σταματά να εξελίσσεται, να μεγαλώνει και να εργάζεται -και συνεργάζεται- παραγωγικά για το καλό των μελών του, αλλά και όλων των stakeholders του κλάδου του marketing και της επικοινωνίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το απερχόμενο ΔΣ για την εξαιρετική συνεργασία και να ευχηθώ στο νέο ΔΣ κάθε επιτυχία».

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 22/3/2023 - Δύο ακόμα εταιρείες υποστηρίζουν το Planet Pledge στην Ελλάδα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο ακόμα εταιρείες υποστηρίζουν το Planet Pledge στην Ελλάδα!

O ΣΔΕ ανακοινώνει ότι Arla και Vodafone έγιναν #partoftheplan

 

Αυξάνονται σταθερά οι εταιρείες που υποστηρίζουν το Planet Pledge στην Ελλάδα με τις ARLA και VODAFONE να γίνονται #partoftheplan ενισχύοντας έτσι τη φωνή της πρωτοβουλίας στην ελληνική αγορά.

Το Planet Pledge αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία της WFA που στόχο έχει να γίνει το marketing δύναμη θετικής αλλαγής για το περιβάλλον, τόσο εσωτερικά στις εταιρείες, όσο και προς τους καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν 30 διεθνή brands και 27 εθνικοί Σύνδεσμοι, μεταξύ των οποίων και ο ΣΔΕ, ενώ στην Ελλάδα το Planet Pledge υποστηρίζουν σήμερα 8 εταιρείες: ARLA, DANONE, ΙΚΕΑ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, MASTERCARD, PEPSICO, VODAFONE & UNILEVER.

“Δύο ακόμα εταιρείες που  πιστεύουν ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από ένα πιο βιώσιμο επιχειρησιακό μοντέλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΔΕ και δεσμεύονται να συμβάλλουν -και σε επίπεδο marketing– για αλλαγή σε μεγάλη κλίμακα” δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Περισσότερα για το Planet Pledge και για τον Οδηγό “Global Guidance on Environmental Claims”, το πολύτιμο εργαλείο που μπορούν να συμβουλεύονται οι marketers για να αποφεύγουν τον κίνδυνο του Greenwashing και του Green-hushing, παρουσιάστηκαν στο webinar Marketing & Sustainability in a “polycrisis” era που πραγματοποίησε ο ΣΔΕ στις 21 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την ΚΑΝTAR Greece. Διαβάστε περισσότερα για τo webinar εδώ.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 15/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαφορετικότητα και ισότιμη ένταξη

στον χώρο του marketing και της επικοινωνίας:

Ξεκίνησε το 2ο κύμα της Global DEI Census

 

Ο ΣΔΕ προσκαλεί όλ@ όσ@ εργάζονται στον ευρύτερο κλάδο του marketing και της

επικοινωνίας, ανεξάρτητα από προϋπηρεσία και θέση, να λάβουν μέρος.

 

Σήμερα 15 Μαρτίου 2023 ξεκινά το δεύτερο κύμα της μοναδικής -ως προς την κλίμακά της- παγκόσμιας έρευνας για  θέματα Diversity, Equity & InclusionGlobal DEI Census 2023” που πραγματοποιεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) σε 34 αγορές.

Η έρευνα, που διεξάγεται από την KANTAR, «τρέχει» και στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον ΣΔΕ και με την υποστήριξη μεγάλου αριθμού φορέων και διαφημιζόμενων εταιρειών.

Στην έρευνα μπορούν να λάβουν μέρος εργαζόμε@ σε διαφημιζόμενες εταιρείες, agencies (advertising, media, production, digital, design κλπ), Μέσα (media, tech κλπ), εταιρείες ερευνών, φωτογραφικά στούντιο, στούντιο ήχου  κ.α., αλλά και freelancers που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Στο 1ο κύμα της έρευνας, περισσότεροι από 160 οργανισμοί, ένωσαν τις δυνάμεις τους υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και ανέδειξαν την Global DEI Census 2021 στη μεγαλύτερη παγκόσμια σύμπραξη που έχει δει ποτέ ο κλάδος του marketing και της επικοινωνίας,  με πάνω από 10.000 συμμετοχές. Η Ελλάδα βρέθηκε στην 6η θέση σε απόλυτο αριθμό συμμετοχών μεταξύ 27 χωρών!

“Για τον ΣΔΕ, η διαφορετικότητα και η ισότιμη ένταξη δεν εξαντλούνται στην αναλογία γυναικών/ανδρών που εργάζονται στα τμήματα marketing και επικοινωνίας των εταιριών. Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβουμε στη σκέψη μας και στις πράξεις μας όλες τις μορφές διαφορετικότητας: τη φυλή, την εθνότητα, την αναπηρία, τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα φύλου, τη θρησκεία, την ηλικία κ.α. Και να μην ξεχνάμε ότι η διαφορετικότητα αφορά τόσο εσωτερικά, τις ομάδες εργαζομένων, όσο και την επικοινωνία που όλοι μαζί δημιουργούμε. Καλούμε όλ@ όσ@ εργάζονται στο marketing και την επικοινωνία να συμμετάσχουν, για να πετύχουμε το στόχο των 1.000 ερωτηματολογίων από την Ελλάδα και να εργαστούμε, με βάση τα ευρήματα, για να κάνουμε τον κλάδο μας καλύτερο για όλ@ ”  δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

H έρευνα είναι απολύτως ανώνυμη και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Απριλίου.

Την έρευνα στην Ελλάδα υποστηρίζουν μέχρι στιγμής υποστηρίζουν οι:

·        ΕΔΕΕ ·        ARLA FOODS HELLAS
·        EIHEA ·        COSMOTE
·        ΕΙΤΗΣΕΕ

·        IAB HELLAS

·        DIXONS SEE-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

·        ΕΖΑ (HELLENIC BREWERY OF ATALANTI)

·        PACT

·        ΣΕΔΕΑ

·        LAMDA DEVELOPMENT

·        MONDELEZ HELLAS

·        ΣΕΔΙΚΕ ·        NESTLE HELLAS
·        ΣΕΕ ·        OPTIMA
·        BOUSSIAS

·        DIRECTION BUSINESS NETWORK

·        PROCTER & GAMBLE HELLAS

·        VODAFONE GREECE

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 1/2/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Marketing & Sustainability in a “polycrisis” era

Νέο webinar από τον ΣΔΕ

 σε συνεργασία με την KANTAR

-ανοιχτό σε όλους τους διαφημιζόμενους-

 

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023, ο ΣΔΕ σε συνεργασία με την KANTAR Greece, διοργανώνει το webinar Marketing & Sustainability in apolycrisisera, με θέμα τη Βιωσιμότητα και το ρόλο που καλείται να παίξει το Marketing για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εν μέσω αυξανόμενων αντιξοοτήτων και πολλαπλών κρίσεων.

Στο webinar θα παρουσιαστούν ευρήματα από διεθνείς και ελληνικές έρευνες για τη Βιωσιμότητα, αλλά και πρακτικά εργαλεία, όπως η πρωτοβουλία Planet Pledge και ο Οδηγός Global Guidance on Environmental Claims που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι marketers για να γίνει το marketing κινητήρια δύναμη αλλαγής, τόσο εσωτερικά, όσο και στους καταναλωτές.

To webinar απευθύνεται αποκλειστικά σε διαφημιζόμενους (Μέλη και Μη-Μέλη του ΣΔΕ) και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για πληροφορίες και εγγραφή μπορείτε να δείτε εδώ

 

Θυμίζουμε ότι ο ΣΔΕ υποστηρίζει από το 2021 το Planet Pledge της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA) στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό δράσεων για θέματα βιωσιμότητας, μεταξύ των οποίων και η επίτευξη μηδενικού waste τροφίμων και ανακυκλώσιμων υλικών στο Global Marketer Conference 2022

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 17/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγαλώνει το WFA Planet Pledge στην Ελλάδα!

O ΣΔΕ ανακοινώνει ότι

Danone, Mastercard, Pepsico & Unilever έγιναν #partoftheplan

 

Τέσσερις ακόμα σημαντικές εταιρείες, οι DANONE, MASTERCARD, PEPSICO & UNILEVER ένωσαν τις δυνάμεις τους με τις εταιρείες ΙΚΕΑ & ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ -που πρώτες υποστήριξαν στην Ελλάδα την παγκόσμια πρωτοβουλία για το περιβάλλον “PlanetPledge”- και δεσμεύτηκαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του marketing για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

O ΣΔΕ συμμετέχει επίσημα στη σημαντική πρωτοβουλία Planet Pledge της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων από τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό δράσεων για θέματα βιωσιμότητας, μεταξύ των οποίων και η διοργάνωση του Global Marketer Conference 2022 με μηδενικό waste τροφίμων και ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Λίγα λόγια για το WFA Planet Pledge

Το Planet Pledge αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία της WFA για να γίνει το marketing δύναμη θετικής αλλαγής για το περιβάλλον, τόσο εσωτερικά στις εταιρείες, όσο και προς τους καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν σήμερα 29 διεθνή brands και 27 εθνικοί Σύνδεσμοι, όπως ο ΣΔΕ.

Συμμετέχοντας στο Planet Pledge, οι CMOs καλούνται να αναλάβουν δράση σε 4 τομείς:

  • Να δεσμευτούν σε κάποιο από τα προγράμματα της παγκόσμιας καμπάνιας Race to Zero των Ηνωμένων Εθνών και να ενθαρρύνουν και τους συνεργάτες τους να κάνουν το ίδιο.
  • Να ενισχύσουν την ικανότητα των τμημάτων marketing να ηγηθούν της προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, προσφέροντας στους marketers και στα συνεργαζόμενα agencies εργαλεία και καθοδήγηση.
  • Να αξιοποιήσουν τη δύναμη της επικοινωνίας και του marketing για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να αναπτύξουν πιο βιώσιμη συμπεριφορά.
  • Να υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός αξιόπιστου επικοινωνιακού περιβάλλοντος, όπου οι ισχυρισμοί περί βιωσιμότητας θα είναι τεκμηριωμένοι και τα μηνύματα θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στους καταναλωτές. Για να βοηθήσει σε αυτό, η WFA έχει εκδώσει τον ειδικό Οδηγό

”Η βιωσιμότητα και η σχέση της με το marketing και την επικοινωνία, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του ΣΔΕ, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες του Better Marketing, που, εδώ και δύο χρόνια, αποτελεί το purpose του Συνδέσμου. To Planet Pledge είναι μία οργανωμένη προσπάθεια να “χρησιμοποιήσουμε το marketing για το καλό του πλανήτη και της κοινωνίας. Είμαστε περήφανοι που ήδη 6 σημαντικές εταιρείες στηρίζουν την πρωτοβουλία στην Ελλάδα και ελπίζουμε σύντομα να υποδεχθούμε όλες όσες δρουν ή επιθυμούν να δεσμευτούν προς αυτή την κατεύθυνση” δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Η περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατά συνέπεια το Planet Pledge είναι παγκόσμια από τη φύση τους, ωστόσο η επιτυχία θα έρθει μόνο μέσω της δημιουργίας κινημάτων και δράσεων σε εθνικό επίπεδο. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τον ΣΔΕ στην Ελλάδα να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ατζέντα για το κλίμα” δήλωσε ο Stephan Loerke, CEO της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA).

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 28/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος πρόβαλε σε 40 χώρες την Ελλάδα στα καλύτερά της!

 

Σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων, διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία στην Αθήνα την Global Marketer Week 2022, όπου συμμετείχαν 850 κορυφαία στελέχη του marketing και της επικοινωνίας από 40 χώρες.

Με ανάθεση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA), o ΣΔΕ και η Αθήνα, φιλοξένησαν το σημαντικότερο παγκόσμιο event για το marketing και την επικοινωνία, την Global Marketer Week 2022, μετά από σημαντικές πόλεις όπως η Σιγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Τόκιο, το Τορόντο, η Κουάλα Λουμπούρ, το Μαρακές, το Σίδνεϋ, οι Βρυξέλλες, το Πεκίνο, τα Σάο Πάολο &  Ρίο, η Βομβάη κ.α.

Η Global Marketer Week 2022, η διεθνής εβδομάδα συναντήσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων με τα μέλη της και άλλους stakeholders της παγκόσμιας βιομηχανίας,  είχε φέτος επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τη σύνδεσή της με όλες τις επιμέρους λειτουργίες που επηρεάζει όπως των Marketing, Media, Policy κ.λπ

Ναυαρχίδα της διοργάνωσης αποτέλεσε το Global Marketer Conference 2022, το πρώτο zero-waste conference στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” και το οποίο παρακολούθησαν δια ζώσης περισσότεροι από 850 σύνεδροι από 40 χώρες!

Σύμφωνα με τον CEO της WFA, Stephan Loerke, το φετινό ήταν το καλύτερο Global Marketer Conference που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, γεγονός που αποτελεί τεράστια τιμή για τον ΣΔΕ και την Αθήνα, που ανέλαβαν την εξαιρετικά απαιτητική αυτή διοργάνωση.

Οι σύνεδροι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης, το περιεχόμενο του συνεδρίου, τους κορυφαίους ομιλητές, τους μοναδικούς χώρους της Αθήνας που με υψηλή αισθητική και ελληνικότητα φιλοξένησαν τις διαφορετικές εκδηλώσεις, την εξαιρετική φιλοξενία και έκαναν διθυραμβικές αξιολογήσεις, αλλά και σχόλια στα social media.

Η Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, το υψηλό επίπεδο των στελεχών της, το φως, οι γεύσεις, τα αρώματα και οι ήχοι της πατρίδας μας, η ομορφιά της Αθήνας και η απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία, μέσα από τη διοργάνωση, ταξίδεψαν σε 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, αφήνοντας πολύ σημαντικό αποτύπωμα για τη χώρα μας.

Ο CEO της WFA, κ. Stephan Loerke, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Tο Global Marketer Conference 2022 μας έδωσε τη μοναδική ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι από κοντά και να εμπνευστούμε για το αύριο, μετά από δύο χρόνια διαδικτυακών συναντήσεων λόγω της πανδημίας. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος, που υπήρξε μοναδικός οικοδεσπότης!”

H Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κα Νερίνα Κομιώτη, δήλωσε: “Ήταν τεράστια τιμή και ευθύνη για εμάς να αναλάβουμε και να φέρουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα την Global Marketer Week 2022 και το Global Marketer Conference 2022. Βάλαμε όλη μας την ψυχή και το ταλέντο για να γίνουμε άξιοι οικοδεσπότες του σημαντικότερου marketing event στον κόσμο και άριστοι πρεσβευτές της χώρας μας και της πόλης μας σε 40 χώρες. Και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα: Στην πρώτη δια ζώσης μεγάλη συνάντηση του κλάδου μας, 10 κορυφαίοι ομιλητές παγκόσμιου βεληνεκούς και 850 σύνεδροι ένιωσαν τον παλμό της Αθήνας και των ανθρώπων της, τον ενθουσιασμό και την περηφάνεια του ΣΔΕ για την Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους την Ελλάδα στα καλύτερά της!»

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 14/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Global Marketer Conference 2022

που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος

και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων στην Αθήνα!

 

“Σε ένα κατάμεστο θέατρο, οι κορυφαίοι του παγκόσμιου marketing και της επικοινωνίας μοιράστηκαν απόψεις και ιδέες, με 800+ Έλληνες και ξένους σύνεδρους από 40 χώρες, στο κορυφαίο συνέδριο για το marketing και την επικοινωνία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!”

Σε κλίμα ενθουσιασμού και έμπνευσης, περισσότεροι από 800 σύνεδροι παρακολούθησαν δια ζώσης το Global Marketer Conference 2022, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, στις 7 Απριλίου, σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA).

Σύμφωνα με την WFA, το φετινό συνέδριο ήταν το καλύτερο Global Marketer Conference που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, γεγονός που αποτελεί τεράστια τιμή για τον ΣΔΕ και την Αθήνα, που ανέλαβαν τη διοργάνωση μετά από σημαντικές πόλεις όπως η Σιγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Τόκιο, το Τορόντο, η Κουάλα Λουμπούρ, το Μαρακές, το Σίδνεϋ, οι Βρυξέλλες, το Πεκίνο, τα Σάο Πάολο &  Ρίο, η Βομβάη κ.α.

Τα κορυφαία στελέχη που βρέθηκαν στη σκηνή, επικεφαλής των μεγαλύτερων brands της παγκόσμιας βιομηχανίας, αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στο marketing, στη βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα, το meta-περιβάλλον και την επικοινωνία του αύριο, παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως το marketing οφείλει και μπορεί να είναι δύναμη θετικής αλλαγής.

Ο Stephan Loerke, CEO της WFA άνοιξε το συνέδριο με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της παγκόσμιας ατζέντας της WFA.  Θεμελιώδη θέματα, όπως ενδεικτικά η σχέση του Marketing με τη Βιωσιμότητα, που συνδέονται με τους στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και των εθνικών συνδέσμων-μελών της, όπως ο ΣΔΕ.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η βραβευμένη ως Global Marketer of the Year 2021, Conny Braams, Chief Digital and Marketing Officer της Unilever, η οποία μοιράστηκε τις σκέψεις της για την εξέλιξη του ψηφιακού οικοσυστήματος εν όψει web3 και τη συλλογική ευθύνη των brands να θέσουν τους ανθρώπους σε προτεραιότητα. Όπως χαρακτηριστικά είπε “…τo νόμισμα στην εποχή του Web3 δε θα είναι κάποιο crypto currency, αλλά η εμπιστοσύνη”.

Ο θρύλος της διαφήμισης Sir John Hegarty, ιδρυτής της The Garage Soho, μίλησε για διαφημίσεις που έχουν πάψει να αρέσουν και να συζητιούνται, παρομοίασε τη δημιουργικότητα με το οξυγόνο και δήλωσε αισιόδοξος, γιατί, όπως είπε “….η απαισιοδοξία σκοτώνει τη δημιουργικότητα”

Ο Πρόεδρος της WFA, Raja Rajamannar , Chief Marketing and Communications Officer της Mastercard και συγγραφέας του “Quantum Marketing” επεσήμανε πως τώρα είναι η πιο συναρπαστική εποχή για να εργάζεται κανείς στο marketing και την επικοινωνία. Στην ομιλία του με τίτλο “Metahuman” μίλησε για φαντασία και δημιουργικότητα, για νέα μοντέλα προς εξερεύνηση, όπως το multisensory marketing, για τη διαφορά του purpose από το cause, για τις νέες πλατφόρμες και τεχνολογίες που ο κλάδος καλείται να αξιολογήσει, υιοθετήσει, προσαρμόσει ή αποφύγει.

Η Karen NelsonField PhD ιδρύτρια και CEO της Amplified Intelligence αναρωτήθηκε πόσο εύκολο είναι να βάλει κανείς δημιουργικότητα σε 2’’-3’’,  μίλησε για τη μείωση της προσοχής του καταναλωτή και εξήγησε γιατί οι μέθοδοι μέτρησης των media και του marketing χρειάζονται επειγόντως την προσοχή μας.

Ο David Jones, Founder and CEO της The Brandtech, χαρακτήρισε το Metaverse ως ένα «εργαλείο» που εναπόκειται στους marketers να εκμεταλλευτούν σωστά.

Ακολούθησε ένα συγκλονιστικό debate με θέμα: “Είναι το marketing σήμερα συμβατό με ένα βιώσιμο μέλλον;” Δύο ομάδες ομιλητών  επιχειρηματολόγησαν με πάθος υπέρ και κατά: ο Rupen Desai, Global CMO της Dole και η  Solitaire Townsend, Chief Solutionist & CoFounder της Futerra, “διαφώνησαν” με την Taide Guajardo, Brand Senior Vice President Europe της Procter & Gamble  και τον  Jonathan Hall, Managing Partner της Kantar και μας πρόσφεραν μοναδικές στιγμές, αλλά και τροφή για σκέψη που θα θυμόμαστε για καιρό! Στο κλείσιμο του debate, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, κλήθηκαν να δώσουν εκείνοι την απάντηση, μέσω online ψηφοφορίας: 74% ψήφισαν ότι το marketing ΔΕΝ είναι σήμερα συμβατό με ένα βιώσιμο μέλλον, αλλά, οπως τεκμηριώθηκε από τους panelists, θα μπορούσε να γίνει, άποψη που ελπίζουμε να πυροδοτήσει ενέργειες από κάθε πλευρά.

Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου, ο Paul Kemp-Robertson, CoFounder & Chief Brand Officer της Contagious, ανέλυσε τους κινδύνους και τα οφέλη για τα brands που προσπαθούν να βάλουν τον άνθρωπο πάνω από το κέρδος και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να προηγείται η δράση και να ακολουθεί η επικοινωνία.

To Global Marketer Conference 2022 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Global Marketer Week 2022, μίας εβδομάδας συναντήσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων με τα μέλη της και άλλους stakeholders της παγκόσμιας βιομηχανίας, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τη σύνδεσή της με όλες τις επιμέρους λειτουργίες που επηρεάζει π.χ. marketing, media, policy κ.λπ.

Η βιωσιμότητα και η σχέση της με το marketing και την επικοινωνία, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας και του ΣΔΕ, ως ένας από τους πυλώνες του Better Marketing που αποτελεί εδώ και δύο χρόνια το purpose του Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΔΕ είναι επίσημος υποστηρικτής του WFA Planet Pledge, ενώ έχει υλοποιήσει ήδη μεγάλο αριθμό δράσεων για θέματα βιωσιμότητας.  Πρακτικά, όσον αφορά στο  Global Marketer Conference 2022, ο ΣΔΕ υπήρξε πρωτοπόρος, καθώς,  σε συνεργασία με το “Μπορούμε” και το Just Go Zero” by Polygreen, μείωσε στο ελάχιστο το food waste και τα απορρίμματα του συνεδρίου. Το “Μπορούμε”, στο πλαίσιο του προγράμματος “Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων”, φρόντισε ώστε, όλα τα τρόφιμα και ποτά που δεν καταναλώθηκαν στο συνέδριο, να φθάσουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια, συμβάλλοντας έτσι έμπρακτα στην καταπολέμηση του foodwaste και στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. To Just Go Zero ανέλαβε τη διαχείριση όλων των απορριμμάτων του συνεδρίου, τα οποία συλλέχθηκαν και διαχωρίστηκαν, ώστε να ανακυκλωθούν και αξιοποιηθούν εκ νέου, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

To Global Marketer Conference 2022 ήταν το πρώτο zero-waste conference στην Ελλάδα και άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον. Τις παραπάνω πρωτοβουλίες αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τόσο οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, όσο και όλες οι εταιρείες που συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην πραγματικά πρωτοποριακή προσπάθεια.

Το όραμα του ΣΔΕ για το καλύτερο Global Marketer Conference που έγινε ποτέ, μοιράστηκαν και στήριξαν με χορηγία οι εταιρείες: DENTSU, UNILEVER, COSMOTE, JUST GO ZERO, KOTSOVOLOS, LAMDA DEVELOPMENT, PROCTER & GAMBLE, VODAFONE, ARLA, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, COFFEE ISLAND, EUROBANK, IKEA, BOUSSIAS & DIRECTION BUSINESS NETWORK.

Ο CEO της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κ. Stephan Loerke, δήλωσε την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης: “H Global Marketer Week 2022 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σημείωσε τρομακτική επιτυχία! H συμμετοχή 850+ συνέδρων από 40 χώρες και κάποιων από τους πιο εμπνευσμένους ηγέτες του παγκόσμιου marketing και της επικοινωνίας, ήταν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Και όλα αυτά, με φόντο μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους της Αθήνας. H Global Marketer Week 2022 και η ναυαρχίδα των εκδηλώσεών της, το Global Marketer Conference 2022, μας έδωσαν τη μοναδική ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι από κοντά και να εμπνευστούμε για το αύριο, μετά από δύο χρόνια διαδικτυακών συναντήσεων λόγω της πανδημίας. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος, που υπήρξε μοναδικός οικοδεσπότης!”

H Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κα Νερίνα Κομιώτη, δήλωσε: “Ήταν τεράστια τιμή και ευθύνη για εμάς να συνδιοργανώσουμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων την Global Marketer Week 2022 και το κορυφαίο event της εβδομάδας, το Global Marketer Conference 2022 στην Αθήνα. Ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο, που υλοποιήθηκε με υψηλό βαθμό δυσκολίας και αβεβαιότητας λόγω πανδημίας και, τους τελευταίους μήνες, υπό τη σκιά του πολέμου που μαίνεται στην γειτονική μας Ουκρανία. Βάλαμε όμως σε αυτή τη διοργάνωση όλη μας την ψυχή, το ταλέντο και τα καλύτερα στοιχεία της Ελλάδας σήμερα και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε: Στην πρώτη δια ζώσης μεγάλη συνάντηση του κλάδου μας, στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση για το marketing και την επικοινωνία που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας, 10 κορυφαίοι ομιλητές παγκόσμιου βεληνεκούς και 850 σύνεδροι ένιωσαν τον παλμό της Αθήνας και των ανθρώπων της, τον ενθουσιασμό και την περηφάνεια του ΣΔΕ για την Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Έφυγαν με τη βεβαιότητα ότι το marketing μπορεί να είναι δύναμη θετικής αλλαγής για θέματα πολύ σημαντικά, όπως η βιωσιμότητα (την οποία είδαν άλλωστε και στην πράξη, καθώς το συνέδριο ήταν το πρώτο zero-waste συνέδριο στην Ελλάδα) και αισθάνθηκαν ότι αυτή είναι μία εξαιρετική στιγμή για να εργάζεται κανείς στο marketing και την επικοινωνία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που μοιράστηκαν και στήριξαν το όραμά μας να γίνουμε άξιοι οικοδεσπότες του σημαντικότερου marketing event στον κόσμο, άριστοι πρεσβευτές της χώρας μας και της πόλης μας σε 40 χώρες. Η στήριξή τους ήταν τεράστια δύναμη”.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 30/3/2022

Δελτίο Τύπου

Πάνω από 700 οι συμμετοχές στο Global Marketer Conference 2022!

 

Λίγες μόλις μέρες πριν το G l o b a l M a r k e t e r Conference, ο εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και 30 ακόμα χώρες, επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα του διθενούς αυτού συνεδρίου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

  • Οι ομιλητές, εκπρόσωποι -στελέχη και επικεφαλής- των μεγαλύτερων brands της παγκόσμιας βιομηχανίας, είναι οι άνθρωποι που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες τάσεις
  • Το περιεχόμενο, που ανακοινώθηκε πριν λίγες μόλις ημέρες, φέρνει το αύριο σήμερα και επικεντρώνεται στον ρόλο που το marketing και η δημιουργικότητα μπορούν να διαδραματίσουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων βιωσιμότητας.

Αναλυτικά οι ομιλητές και το πρόγραμμα της ημέρας:

  • Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται 9:00-10:00, συνοδεία specialty καφέ από τα Coffee Island, κέικ βανίλιας από το Lurpak, χυμών Amita και μπουφέ με ελληνικό πρωϊνό
  • Το event θα ξεκινήσει ακριβώς στις 10:00, με τον χαιρετισμό του Γρηγόρη Αντωνιάδη, Προέδρου του ΣΔΕ.
  • Στις 10:10, ο Stephan Loerke, CEΟ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA), θα αναφερθεί σε «Μία κοινή παγκόσμια ατζέντα».
  • Στις 10:30, η Conny Braams, Global Marketer of the year 2021, στην πρώτη της από σκηνής εμφάνιση ως Chief Digital & Marketing Officer, Unilever, θα μιλήσει για τη συλλογική ευθύνη που απαιτείται για να μπουν οι άνθρωποι σε προτεραιότητα και τις αλλαγές που αναμένονται στο ψηφιακό οικοσύστημα.
  • Στις 11:00, ο θρύλος της διαφήμισης, Sir John Hegarty, συνιδρυτής της The Garage Soho, θα μοιραστεί με τον δικό του απαράμιλλο τρόπο πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δημιουργικές προκλήσεις μιας βιομηχανίας που έχει περάσει από την αποπλάνηση, στην καταδίωξη.
  • Στις 12:15, ο Raja Rajamannar, Chief Marketing & Communications Officer της Mastercard και Πρόεδρος της WFA, στην ομιλία του με τίτλο «Metahuman», θα αναλύσει τα νέα μοντέλα και τις πλατφόρμες που θα πρέπει να εξερευνηθούν και να αξιολογηθούν (ή και αποφευχθούν) από το marketing, στην εποχή της τεχνολογίας.
  • Στις 12:45 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία «New world-New Metrics» της Karen Nelson-Field, media scientist, Founder & CEO της Amplified Intelligence, η οποία θα μοιραστεί με το κοινό τους λόγους για τους οποίους οι μέθοδοι μέτρησης χρειάζονται την προσοχή μας.
  • Στις 13:10 ο ιδρυτής του Brandtech Group, David Jones, στην ομιλία του με τίτλο «Unpacking the Metahype», θα εξερευνήσει το hype γύρω από το Metaverse και θα πραγματευθεί ότι οι ευκαιρίες για τα brands μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτές που γνωρίζουμε.
  • Μετά το γεύμα, στις 14:35, στο διάσημο debate του conference που φέτος θα έχει τίτλο «Marketing today is incompatible with a sustainable future», ο Global CMO της Dole Sunshine Company, Rupen Desai, η Taide Guajardo, Brand SVP Europe της Procter & Gamble, ο Jonathan Hall, Managing Partner, Sustainable Transformation Practice της Kantar και η Solitaire Townsend, Co-founder & Chief Solutionist της Futerra, θα επιχειρηματολογήσουν για το αν marketing και βιωσιμότητα είναι συμβατά.
  • Στις 15:35, ο συνιδρυτής του Contagious, Paul Kemp-Robertson, στην ομιλία του με τίτλο «Taking a stand», θα μιλήσει για τη δημιουργικότητα που οδηγεί σε brand activism.
  • To συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 16:15, με Aperol networking cocktails.

Το Global Marketer Conference 2022 που συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο https://gmc.sde.gr/registration/ και αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 9/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ακόμη κορυφαίες ομιλήτριες στο line-up του Global Marketer Conference 2022

«Σε λιγότερο από ένα μήνα το μεγαλύτερο συνέδριο για το marketing και

την επικοινωνία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!»

 

Τρεις ακόμη εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς marketing έρχονται στο Global Marketer Conference 2022 που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 7 Απριλίου 2022.

Είναι η Karen Nelson-Field, Founder and CEO, Amplified Intelligence, η Solitaire Townsend, Chief Solutionist and Co-founder, Futerra και η Karen Walker, SVP and Chief Marketing Officer, Intel,  που θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουμε από κοντά μαζί με την Conny Braams, Chief Digital & Marketing Officer, Unilever και WFA Global Marketer of the Year 2021, τον Rupen Desai, Global CMO, Dole Sunshine Company, την Taide Guajardo, Brand Senior Vice President Europe, Procter & Gamble, τον Sir John Hegarty, Co-founder & Creative Director, The Garage Soho και τον Raja Rajamannar, Chief Marketing & Communications Officer, Mastercard.

Η Karen NelsonField, διεθνώς καταξιωμένη ερευνήτρια της επιστήμης των Μέσων και τακτική ομιλήτρια σε κορυφαία φεστιβάλ και συνέδρια όπως οι Κάννες και το SXSW, έχει διασφαλίσει ερευνητικά κονδύλια από κάποιους από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στον κόσμο. Είναι συγγραφέας των “Viral Marketing: the science of sharing” και “The Attention Economy and How Media Works”.

H ερευνητική της δουλειά έχει συμπεριληφθεί στα The NY Times, Bloomberg Business, CNBC, Forbes, Wall Street Journal, Huffington Post και AdAge. Διατηρεί τη μόνιμη στήλη “Attention Revolution” στο Mediatel News. Η εμπορική  της δουλειά συνδυάζει την τεχνολογία με καινοτόμο μεθοδολογία για τη δημιουργία εργαλείων μέτρησης της προσοχής στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας.

H Solitaire Townsend, την οποία τα μέλη του ΣΔΕ απόλαυσαν πρόσφατα στο webinarSustainable storytelling – what are you scared of?”, ασχολείται επαγγελματικά με τη βιωσιμότητα τα τελευταία 20 χρόνια. Όπως λέει «το να κάνεις τον κόσμο καλύτερο είναι ένα εξαιρετικά καλό business plan». Με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό της, είναι χαρισματική ομιλήτρια -και TED speaker-,  αρθρογράφος (σε Guardian, Huffington Post, Forbes αλλά και ως @GreenSolitaire) και συγγραφέας του βιβλίου “The Happy Hero – How To Change Your Life By Changing The World”.

Η Karen Walker,  συνδυάζοντας γνώσεις και τεράστια εμπειρία σε marketing και τεχνολογία, θεωρείται η απόλυτη αυθεντία στον κλάδο της πληροφορικής. Με εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία σε Hewlett-Packard και CISCO, έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στ@ 10 πιο επιδραστικ@ CMOs στον κόσμο από το Forbes. Ως CMO της CISCO, επένδυσε σε marketing technology, δημιούργησε παγκόσμιας κλάσης υποδομές digital marketing και μετέτρεψε το  marketing από πηγή κόστους σε πηγή εσόδου για την εταιρεία. Σήμερα είναι Senior Vice President and Chief Marketing Officer της Intel Corporation και μέλος ΔΣ των Eli Lilly, Sprout Social και ΑΝΑ (Association of National Advertisers στην Αμερική).

H   Αθήνα και ο ΣΔΕ έχουν την τιμή της διοργάνωσης της μεγαλύτερης παγκόσμιας συνάντησης για το marketing και την επικοινωνία, όπου, εκπρόσωποι – στελέχη κι επικεφαλής – των μεγαλύτερων brands της παγκόσμιας βιομηχανίας θα μοιραστούν στρατηγικές ανάπτυξης και θα εμπνεύσουν τους marketers με καινοτόμες ιδέες από ένα ευρύ φάσμα αγορών, καναλιών επικοινωνίας και γεωγραφικών περιοχών.

Όπως δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ «Όσο δουλεύουμε για το Conference, τόσο κορυφώνεται ο ενθουσιασμός μας. Stellar line up και μία agenda που φέρνει το αύριο σήμερα! Το έχω ξαναπεί, το Global Marketer Conference 2022 που γίνεται στην Αθήνα, δεν είναι απλά το μεγαλύτερο συνέδριο του κλάδου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, είναι μία πραγματικά once-in-a lifetime εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς! Ραντεβού στον Ελληνικό Κόσμο στις 7 Απριλίου!»

Εγγραφές πραγματοποιούνται στο https://gmc.sde.gr/registration/

 

WFA GLOBAL MARKETER  2022

Το Global Marketer Conference πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  Global Marketer Week της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (www.wfanet.org), μίας διοργάνωσης γεμάτης έμπνευσης και γνώσης, που πραγματοποιείται σε διαφορετικό κάθε χρόνο μέρος του κόσμου, με τη συμμετοχή 800 περίπου στελεχών του marketing και της επικοινωνίας. Πριν την Αθήνα, τη διοργάνωση έχουν φιλοξενήσει η Σιγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Τόκιο, το Τορόντο, η Κουάλα Λουμπούρ, το Μαρακές, το Σίδνεϋ, οι Βρυξέλλες, το Πεκίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Σάο Πάολο & Ρίο, η Μουμπάη (Βομβάη) και άλλες σημαντικές πόλεις.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 3/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος

 «Ο ΣΔΕ αποτελεί  σημαντικό «σύνδεσμο» μεταξύ των εταιριών και των marketers, με το τοπικό και το διεθνές γίγνεσθαι της επικοινωνίας»

 

Την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), με απαρτία των μελών του Συνδέσμου, σύμφωνα με το Καταστατικό, και την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα Μέλη του ΣΔΕ  ενέκριναν την Έκθεση Πεπραγμένων και τον Οικονομικό Απολογισμό του 2021, καθώς και τον Προϋπολογισμό του 2022.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, στη σύντομη ομιλία του, επέλεξε να αναφερθεί στην επικείμενη μεγάλη διοργάνωση που ανατέθηκε στον Σύνδεσμο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων, το Global Marketer Conference, τη ναυαρχίδα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Global Marketer Week 2022, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Φέτος δεν θέλω να μιλήσω για το έργο του ΣΔΕ, όχι γιατί δεν έγινε πολλή και σημαντική δουλειά το 2021. Κάθε άλλο. Έγινε τεράστια δουλειά σε κάθε επίπεδο. Θέλω να σταθώ στην επικείμενη παγκόσμια διοργάνωση γιατί είναι η απόδειξη ότι ο ΣΔΕ είναι ένας σημαντικός «σύνδεσμος» μεταξύ των εταιριών και των marketers, με το τοπικό και το διεθνές γίγνεσθαι της επικοινωνίας. Όλα όσα λέμε και προσπαθούμε, στις 7 Απριλίου, θα αποκτήσουν σάρκα και οστά», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσφατη πρωτοβουλία των ΣΕΒΤ & ΣΔΕ για τη δημιουργία Ελληνικού Pledge, στα πρότυπα του ΕU Pledge, που αφορά στο marketing τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

 

 

Στην παρουσίαση της η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, κ. Νερίνα Κομιώτη, αναφερόμενη στα πεπραγμένα του 2021 είπε ότι «Ήταν μία καλή χρονιά για τον Σύνδεσμο σε όλους τους τομείς. Η θεσμική και η εκπαιδευτική agenda μας ήταν παραπάνω από γεμάτη. Για να αναφέρω ενδεικτικά κάποιες δράσεις, πραγματοποιήσαμε μεγάλο αριθμό παρεμβάσεων, υλοποιήσαμε το 9ο Digital Session ΣΔΕ και 24 σημαντικά webinars, φέραμε το Planet Pledge στην Ελλάδα και αρχίσαμε να δουλεύουμε  για το μεγαλύτερο συνέδριο marketing και επικοινωνίας που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, το Global Marketer Conference 2022». Η κ. Κομιώτη αναφέρθηκε ακόμα σε σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν τον Σύνδεσμο την φετινή χρονιά, όπως για παράδειγμα η δημιουργικότητα και το purpose ως βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη των brands στην εποχή του marketing technology, η ανάγκη για αυθεντικά συμπεριληπτικό marketing, η σύνδεση του marketing με τη βιωσιμότητα και άλλα.

Της συνέλευσης προηγήθηκε παρουσίαση των Γεωργίας Αργυρού και Πέτρου Καραχάλιου της Dentsu Greece με τίτλο «Future Re-imagined».

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 14/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Global Marketer Conference 2022: Άνοιξε η πλατφόρμα αγοράς εισιτηρίων!

Το μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο για το marketing & την επικοινωνία,
για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, ανακοινώνει το άνοιγμα της πλατφόρμας αγοράς εισιτηρίων (www.gmc.sde.gr) για την παρακολούθηση του ολοήμερου Global Marketer Conference 2022 που θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, την Πέμπτη 7 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού, «Ελληνικός Κόσμος».

Την ημέρα εκείνη, 700 περίπου στελέχη του marketing και της επικοινωνίας από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στην Αθήνα για  να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. Οι ομιλητές, κορυφαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου marketing, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων brands της παγκόσμιας βιομηχανίας, θα μοιραστούν μαζί μας τις σημαντικότερες τάσεις στο marketing & την επικοινωνία.

Οι πρώτοι 6 επιβεβαιωμένοι ομιλητές του GMC 2022 είναι η Conny Braams, Chief Digital and Marketing Officer, Unilever και WFA Marketer of the year 2021, o Rupen Desai, Global CMO, Dole Sunshine Company, η Taide Guajardo, Brand Senior Vice President Europe, Procter & Gamble,  ο Sir John Hegarty, Co-founder and Creative Director, The Garage Soho, ο Raja Rajamannar, Chief Marketing & Communications Officer and President Healthcare, Mastercard και η Naomi Walkland, Vice President EMEA Marketing, Bumble, ενώ το line up εμπλουτίζεται συνεχώς.

Το Global Marketer Conference 2022 αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκδηλώσεων της Global Marketer Week 2022 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 5 έως τις 8 Απριλίου, σε συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA), με τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) και θα είναι ένα από τα πρώτα live events μετά την πανδημία.

«Το άνοιγμα της πλατφόρμας αγοράς εισιτηρίων μας φέρνει πιο κοντά στη στιγμή που σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, όταν ανακοινώθηκε ότι ο ΣΔΕ και η Αθήνα θα φιλοξενήσουν την κορυφαία αυτή παγκόσμια διοργάνωση. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους ξένους συνέδρους, αλλά πάνω από όλα, ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτή τη μοναδική εμπειρία με τα στελέχη του marketing και της επικοινωνίας στην Ελλάδα. Σας περιμένουμε όλους και όλες στις 7 Απριλίου, επιτέλους από κοντά!», δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

«Χωρίς να παραγνωρίζουμε την αξία των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, τίποτa δεν συγκρίνεται με τη δια ζώσης εμπειρία. Χαιρόμαστε που η WFA ηγείται αυτής της επιστροφής, διοργανώνοντας ένα από τα πρώτα σημαντικά events της χρονιάς για το παγκόσμιο marketing. Ανυπομονούμε να βρεθούμε στην Αθήνα, τη γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καταλληλότερο μέρος για τη συνάντηση της παγκόσμιας κοινότητας των marketers μετά από δύο χρόνια πανδημίας και αποστάσεων», δήλωσε ο Stephan Loerke, CEO της WFA.

 

Σχετικά με τη GMW

 H Global Marketer Week της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (www.wfanet.org) είναι μία διοργάνωση γεμάτη έμπνευση και γνώση που πραγματοποιείται σε διαφορετικό κάθε χρόνο μέρος του κόσμου, με τη συμμετοχή 800 περίπου στελεχών του marketing και της επικοινωνίας. Πριν την Αθήνα, τη διοργάνωση έχουν φιλοξενήσει η Σιγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Τόκιο, το Τορόντο, η Κουάλα Λουμπούρ, το Μαρακές, το Σίδνεϋ, οι Βρυξέλλες, το Πεκίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Σάο Πάολο & Ρίο, η Μουμπάη (Βομβάη) και άλλες σημαντικές πόλεις.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 3/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4 ακόμη νέοι ομιλητές στη Global Marketer Week Athens 2022!

«To Line Up τou Global Marketer Conference 2022 είναι ήδη not to be missed»

 

Τέσσερις ακόμη εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς marketing έρχονται στο Global Marketer Conference 2022 που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 7 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της Global Marketer Week.

Είναι η Taide Guajardo, Brand Senior Vice President Europe, Procter & Gamble, o Rupen Desai, Global CMO, Dole Sunshine Company, ο Sir John Hegarty, Co-founder and Creative Director, The Garage Soho και η Naomi Walkland, Vice President EMEA Marketing, Bumble, που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από κοντά μαζί με τον Raja Rajamannar της Mastercard και την Conny Braams της Unilever, που σήμερα αναδείχθηκε WFA Global Marketer 2021.

Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και οι οργανισμοί για τους οποίους έχει εργαστεί κι εργάζεται ο Rupen εμπεριέχουν όλα όσα συζητάμε τα τελευταία χρόνια για Good Marketing. Global CMO στη Dole, μία εταιρία που πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση στην καλή διατροφή που παράγεται με βιώσιμες μεθόδους, συνιδρυτής του TS/28 που υποστηρίζει οργανισμούς να επιτύχουν στην “conscience economy”, μέλος του παγκόσμιου δημιουργικού συμβουλίου της Bayer και πρώην μέλος του Δ.Σ. της “Female Founders”, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εργάζεται για την ισότητα των φύλων στην επιχειρηματικότητα και την ηγεσία, o Rupen είναι ένθερμος υποστηρικτής του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι purposeful επιχειρήσεις και η δημιουργικότητα, στη σχέση των ανθρώπων με τον πλανήτη και την ευημερία.

Γεννημένη στο Μεξικό, οι αριθμοί που συνοδεύουν το βιογραφικό της Taide μιλούν από μόνοι τους: περισσότερα από 30 χρόνια πορείας στην P&G, εξαιρετικό performance σε 4 γεωγραφικές περιοχές, πολλές διαφορετικές θέσεις ευθύνης. Από το 2021 μέχρι σήμερα, ως Brand Senior Vice president Europe, είναι επικεφαλής περισσότερων από 1300 ταλαντούχων marketers, σε 49 χώρες. Όραμά της είναι να δημιουργεί και να εξελίσσει κορυφαία sustainable brands που ξεχωρίζουν. H Taide είχε εντυπωσιάσει με την ομιλία της το ελληνικό κοινό, στο συνέδριο “Digital Transformation: Take it or leave it” που είχε οργανώσει ο ΣΔΕ το 2016. «Οι μάρκες είναι δυνατές», είχε πει η Taide «και θα είναι εδώ για πάντα, αρκεί να έχουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και να προσαρμοστούν έτσι ώστε να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία υψηλής ποιότητας, σχετική με τις ανάγκες του σήμερα».

O Sir John Hegarty πρωταγωνίστησε επί 6 δεκαετίες στη σκηνή των advertising agencies, μετέχοντας είτε ως ιδρυτής είτε ως ιδρυτικό μέλος στις: Saatchi και Saatchi το 1970, TBWA το 1973, Bartle Bogle Hegarty το 1982. Το 2014 συνέβαλε στη δημιουργία της The Garage Soho, μίας εταιρίας που πιστεύει στο «χτίσμο» brands και όχι μόνο επιχειρήσεων, ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων “Hegarty on Advertising – Turning Intelligence into Magic” & “Hegarty on Creativity – there are no rules”. Μεταξύ των πολλών διακρίσεων που έχει λάβει, ξεχωρίζει η απονομή το 2007 του τίτλου του ιππότη από τη Βασίλισσα της Αγγλίας και το πρώτο βραβείο Lion of St Mark στο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών το 2011.

Αν κα θα είναι κατά πάσα η νεότερη ομιλήτρια του φετινού line up, η Naomi έχει την ευθύνη για τα operations, τη στρατηγική και την επικοινωνία της Bumble σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο επιχειρηματική οξυδέρκεια και δημιουργικότητα, για να στηρίξει την αποστολή της Bumble, που είναι η ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να κάνουν την πρώτη κίνηση στον έρωτα, τη ζωή και τις επιχειρήσεις. Το 2017 ίδρυσε τη διεθνή σειρά συζητήσεων ‘The Power of Quitting’, όπου, επιδραστικές γυναίκες -επαγγελματίες από όλο τον κόσμο μοιράζονται ιστορίες έμπνευσης για καριέρες με purpose. Η εφαρμογή Bumble έχει σήμερα περισσότερους από 100 εκ χρήστες σε 15 χώρες, ενώ μετρά περισσότερες από 1,5 εκ πρώτες κινήσεις από γυναίκες και περισσότερα από 15 δις μηνύματα.

H Global Marketer Week 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 5 έως τις 8 Απριλίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ). H   Αθήνα έχει την τιμή της διοργάνωσης της μεγαλύτερης παγκόσμιας συνάντησης για το marketing και την επικοινωνία. Εδώ θα βρεθούν εκπρόσωποι – στελέχη κι επικεφαλής – των μεγαλύτερων brands της παγκόσμιας βιομηχανίας για να μοιραστούν στρατηγικές ανάπτυξης, αλλά και για να εμπνεύσουν τους marketers με καινοτόμες ιδέες από ένα ευρύ φάσμα αγορών, καναλιών επικοινωνίας και γεωγραφικών περιοχών.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα εγγραφής στο Global Marketer Conference 2022 για τα στελέχη με έδρα την Ελλάδα θα ανοίξει σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Σχετικά με τη GMW

 H Global Marketer Week της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (www.wfanet.org) είναι μία διοργάνωση γεμάτη έμπνευση και γνώση που πραγματοποιείται σε διαφορετικό κάθε χρόνο μέρος του κόσμου, με τη συμμετοχή 800 περίπου στελεχών του marketing και της επικοινωνίας. Πριν την Αθήνα, τη διοργάνωση έχουν φιλοξενήσει η Σιγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Τόκιο, το Τορόντο, η Κουάλα Λουμπούρ, το Μαρακές, το Σίδνεϋ, οι Βρυξέλλες, το Πεκίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Σάο Πάολο & Ρίο, η Μουμπάη (Βομβάη) και άλλες σημαντικές πόλεις.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 1/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Webinar από τον  ΣΔΕ & την Kantar για την Ισότιμη Ένταξη και τη Διαφορετικότητα στο marketing και την επικοινωνία!

«Μία ακόμη πρωτοβουλία του ΣΔΕ  για την προώθηση της συζήτησης για το θέμα στη χώρα.»

 

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Κantar Ελλάδας webinar, όπου συζητήθηκε σφαιρικά το θέμα της διαφορετικότητας και της Ισότιμης Ένταξης στο marketing και την επικοινωνία: από τη σκοπιά ενός θεσμικού φορέα, των εργαζομένων στον κλάδο, των καταναλωτών/καταναλωτριών και των marketers. Το webinar παρακολούθησαν περισσότερα από 120 στελέχη που είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να καταθέσουν απόψεις, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Αφορμή για τη διεξαγωγή του webinar, υπήρξε η 1η παγκόσμια ποσοστική έρευνα DEI της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA), την οποία έτρεξε σε 27 χώρες η KANTAR. Η έρευνα, με 160 συνεργαζόμενους οργανισμούς globally, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συνεργασία του κλάδου του marketing και της επικοινωνίας. H Ελλάδα συμμετείχε στην έρευνα μέσω του ΣΔΕ και μάλιστα ήταν 6η χώρα σε απόλυτο αριθμό συμμετοχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η KANTAR Ελλάδας ενόψει του webinar, «έτρεξε» 2 focus groups με καταναλωτές και καταναλώτριες, προσθέτοντας έτσι στη συζήτηση και ποιοτικά στοιχεία από την ελληνική αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες έκανε λόγο για ένα «ξεχωριστό webinar, υπό την έννοια ότι δεν απευθύνεται μόνο σε στελέχη εταιριών – μελών του Συνδέσμου, αλλά σ’ ολόκληρη την αγορά. Από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με το θέμα, καλέσαμε σε…συστράτευση όλη την αγορά κι όχι μόνο. Ενημερώσαμε την Πολιτεία και κάθε θεσμικό φορέα. Και το πράξαμε όχι απλά και μόνο για να γίνουν κοινωνοί των πρωτοβουλιών και των δράσεων του ΣΔΕ, αλλά γιατί τα ζητήματα της Διαφορετικότητας και της Ισότιμης Ένταξης είναι επί της ουσίας ζητήματα σεβασμού και ισότητας και αγγίζουν τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων».

H Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Νερίνα Κομιώτη, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Σύνδεσμο ήδη από το 2018, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οι συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν σε αυτές τη δική τους εταιρία ή να βρουν χρήσιμα insights για να ξεκινήσουν. Σημείωσε ακόμη ότι σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιούνται συνεργασίες για την επίτευξη του στόχου που, δεν είναι άλλος από την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Τέλος, επεσήμανε ότι η επίλυση κοινωνικών προβλημάτων αποτελεί πλέον για πολλές εταιρίες, βασική επιχειρησιακή λειτουργία, ενώ ολοένα περισσότερα brands γίνονται force for good.

 

Η κ. Λέλα Χαραυγή, Chief Growth Officer, Insights Division της KANTAR, αναφέρθηκε στα κύρια ευρήματα από την Ελληνική αγορά:

  • Το συνολικό Inclusion Index για την Ελλάδα είναι 59% – υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης- καθώς ο μέσος όρος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σε υψηλότερο επίπεδο (64%).
  • Ο δείκτης σχετικά με την εμπειρία Υποτιμητικής Συμπεριφοράς, δείχνει ότι ο κλάδος στη χώρα μας  δυστυχώς υπερτερεί  σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.
  • Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτώμενους συμφώνησαν ότι η εταιρία στην οποία εργάζονται κάνει ενεργά βήματα ως προς την Διαφορετικότητα και την Ισότιμη Ένταξη. Και εδώ υπάρχει σημαντικό περιθώριο για βελτίωση, καθώς ο μέσος όρος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι της τάξης του 60%.
  • 1 στους 5 δηλώνει ότι είναι πιθανό να φύγει από την εταιρία στην οποία εργάζεται ή από το συγκεκριμένο industry λόγω της έλλειψης ισότιμης ένταξης ή/και διακρίσεων που έχει βιώσει.
  • 1 στις 10 γυναίκες δηλώνει ότι έχει βιώσει διακρίσεις λόγω του φύλου της.
  • Οι γυναίκες αισθάνονται ότι ανήκουν στην εταιρία τους σε χαμηλότερο ποσοστό από τους άνδρες (6 στις 10 γυναίκες σε σχέση με σχεδόν 7 στους 10 άνδρες).
  •  2 στις 10 γυναίκες θεωρούν ότι έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια στην καριέρα τους λόγω του ποιες είναι – το αντίστοιχο αποτέλεσμα για τους άνδρες είναι 1 στους 10.
  • Αναφορικά με τη διάσταση της ηλικίας, σχεδόν 3 στους 10 (27%), δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
  • 3 στους 10 θεωρούν ότι η ηλικία μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη της καριέρας κάποιου.
  • 1 στους 4 δεν πιστεύει ότι υπάρχει ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση.
  • Τέλος, το ένα τρίτο των ερωτώμενων θεωρεί ότι η οικογενειακή κατάσταση κάποιου μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του και αυτή η άποψη είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη ανάμεσα στις γυναίκες (38% των γυναικών vs 22% των ανδρών).

 

Περνώντας στην παρουσίαση των ποιοτικών ευρημάτων, η κ. Έφη Γριμάνη, Brand Strategy, Insights Division της KANTAR, εξήγησε ότι πρόκειται για  απόψεις και αντιλήψεις των καταναλωτών για τα θέματα της Ισότιμης Ένταξης και της Διαφορετικότητας, όπως έχουν καταγραφεί από διάφορες έρευνες που η εταιρία έχει κατά καιρούς πραγματοποιήσει, σε συνδυασμό με τα δεδομένα που αντλήθηκαν από τη διεξαγωγή 2 focus groups με ανθρώπους ηλικίας 25-55 ετών.

 

Τα κυριότερα πορίσματα:

  • Η «ναι μεν αλλά» αντιμετώπιση των ζητημάτων της Διαφορετικότητας, της Ένταξης και Συμπεριληπτικότητας είναι πολύ έντονη μέσα στην ελληνική κοινωνία και είναι ορατή ακόμη και σε ανθρώπους νεότερης ηλικίας ή και σε ανθρώπους με πιο  ανοιχτό τρόπο σκέψης.
  • Συζητώντας το θέμα στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος, οι πιο νέοι άνθρωποι φάνηκαν σαφώς πιο ανοιχτοί να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα, ωστόσο η οπτική αλλάζει όταν ο ίδιος μας ο εαυτός γίνεται εργοδότης.
  • Το να ανήκει κάποιος σε ομάδα που θεωρείται μειονότητα δεν τον/την απαλλάσσει από το να έχει στερεότυπα.
  • Ο κόσμος στη χώρα μας φαίνεται να έχει γνώση του θέματος της Διαφορετικότητας και Ισότιμης Ένταξης ανεξαρτήτου ηλικίας και αρκετοί δείχνουν ευαισθητοποίηση. Αυτό δείχνει μια κοινωνική ωριμότητα, η οποία μόνο μπροστά μπορεί να ωθήσει την κοινωνία.
  • Οι καταναλωτ@ αναγνωρίζουν δύο  τρόπους για την ανάδειξη των θεμάτων από τα brands: ο ένας το κάνει με πιο ευθύ, ωμό και ξεκάθαρο τρόπο, παρουσιάζει το ζήτημα χωρίς υπεκφυγές. Ο άλλος είναι πιο ήπιος, πιο φιλικός γιατί αναδεικνύει το θέμα εντάσσοντας το σε μια κανονικότητα.
  • Ο φόβος δεν είναι σύμμαχος και η όποια προσπάθεια δεν αρέσει πάντα σε όλους.
  • Οι Έλληνες χρειάζονται ακόμα χρόνο και κόπο για να αντιμετωπίσουν τους «δαίμονές» τους. Όμως, οι εποχές αλλάζουν κι, ενώ είμαστε ακόμα στην αρχή, κάτι αρχίζει να συμβαίνει, κάτι κινείται.

Στην παρουσίασή της, η κ. Μαριάνα Κορδοπάτη, μέλος  του  Δ.Σ. του ΣΔΕ, δήλωσε εξαρχής ότι η διαφορετικότητα είναι στον πυρήνα της δουλειάς των marketers και ότι «θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις ελλιπείς, περιοριστικές εικόνες για το ποιος είναι ο άνθρωπος στον οποίο απευθυνόμαστε. Να διευρύνουμε τον ορίζοντα και την εικόνα, σπάζοντας τα δόγματα του μαζικού μάρκετινγκ και των παραδοσιακών κατηγοριοποιήσεων καταναλωτών». Σημείωσε πως η διαφήμιση σήμερα, βρίθει στερεοτύπων – με απουσία ή λανθασμένη εκπροσώπηση σε όλο το φάσμα της διαφορετικότητας. Ακόμη, μοιράστηκε καμπάνιες και ενέργειες-πρότυπα σεβασμού της διαφορετικότητας και, τέλος, τόνισε πως η ενασχόληση των brands με τη διαφορετικότητα είναι force for good and force for growth.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 10/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Global Marketer Week Athens 2022: Η Conny Braams και ο Raja Rajamannar είναι οι δύο πρώτοι ομιλητές!

«H ανακοίνωση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κορυφαία διοργάνωση

που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας.»

 

Δύο εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς marketing έρχονται στο Global Marketer Conference 2022 που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 7 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της Global Marketer Week.

Είναι η Conny Braams, Chief Digital and Marketing Officer, Unilever  και o Raja Rajamannar, Chief Marketing & Communications Officer and President Healthcare, Mastercard, που θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να  ακούσουμε από κοντά!

Η ευρύτατη διεθνής εμπειρία της Conny Braams και οι επιδόσεις της στην υλοποίηση αλλαγών σε μεγάλη κλίμακα, συνέβαλαν καθοριστικά στον μετασχηματισμό της Unilever, για την οποία εργάζεται από το 1990, σε έναν future-fit, purpose-led, ψηφιoποιημένο οργανισμό που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο consumer marketing. Πολύ πρόσφατα, με την ιδιότητά της ως Executive Vice President, Unilever, Middle Europe and General Manager, Unilever, Benelux, η Conny ηγήθηκε της ψηφιοποίησης και του μετασχηματισμού του marketing στην περιοχή.

Ο Raja Rajamannar εργάζεται για τη Mastercard από το 2013. Έχει την ευθύνη για το brand building, την αειφόρο διαφοροποίηση της μάρκας και την ανάπτυξη του business για προϊόντα και υπηρεσίες. Με βαθιά γνώση Marketing, Data και Digital Τechnologies, θεωρείται διεθνώς leader σε θέματα καινοτομίας και μετασχηματισμού. Έχει διακριθεί ως Global Marketer of the Year 2018 από την WFA και ως Marketer of the Year 2019 από το ANA Educational Foundation, έχει ενταχθεί στους top 5 World’s Most Influential CMOs από το Forbes και στους top 10 World’s Most Innovative CMOs από το Business Insider και είναι μέλος του The CMO Club Hall of Fame. Έχει επιλεγεί από το AdWeek ως ένας από τους πιο tech-savvy CMOs και είναι σήμερα Πρόεδρος της WFA.

H Global Marketer Week 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 5 έως τις 8 Απριλίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ). H   Αθήνα έχει την τιμή της διοργάνωσης της μεγαλύτερης παγκόσμιας συνάντησης για το marketing και την επικοινωνία. Εδώ θα βρεθούν εκπρόσωποι – στελέχη κι επικεφαλής – των μεγαλύτερων brands της παγκόσμιας βιομηχανίας για να μοιραστούν στρατηγικές ανάπτυξης, αλλά και για να εμπνεύσουν τους marketers με καινοτόμες ιδέες από ένα ευρύ φάσμα αγορών, καναλιών επικοινωνίας και γεωγραφικών περιοχών.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα εγγραφής στο Global Marketer Conference 2022 για τα στελέχη με έδρα την Ελλάδα θα ανοίξει τον Ιανουάριο 2022. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Σχετικά με τη GMW

 H Global Marketer Week που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (www.wfanet.org) είναι μία διοργάνωση γεμάτη έμπνευση και γνώση που πραγματοποιείται σε διαφορετικό κάθε χρόνο μέρος του κόσμου, με τη συμμετοχή 800 περίπου στελεχών του marketing και της επικοινωνίας. Πριν την Αθήνα, τη διοργάνωση έχουν φιλοξενήσει η Σιγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Τόκιο, το Τορόντο, η Κουάλα Λουμπούρ, το Μαρακές, το Σίδνεϋ, οι Βρυξέλλες, το Πεκίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Σάο Πάολο & Ρίο, η Μουμπάη (Βομβάη) και άλλες σημαντικές πόλεις.

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 7/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

IΚΕΑ & ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ οι πρώτες εταιρίες – μέλη του ΣΔΕ που υποστηρίζουν το Planet Pledge στην Ελλάδα!

«Ο  ΣΔΕ στηρίζει επίσημα το WFA Planet Pledge από τον Σεπτέμβριο του 2021»

 

Η πρωτοβουλία WFA Planet Pledge που «γεννήθηκε» μέσα από την παγκόσμια έρευνα της WFA “Sustainability and Marketing”, στην οποία πήραν μέρος μέσω του ΣΔΕ και οι Έλληνες marketers, απέκτησε σάρκα και οστά στις αρχές του έτους. Ο ΣΔΕ ένωσε επίσημα τις δυνάμεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο με 17 μεγάλα brands και 22 εθνικούς Συνδέσμους σε όλο τον κόσμο και ως partner, δεσμεύτηκε να προωθήσει ενεργά το πλάνο στις εγχώριες επιχειρήσεις και να μοιραστεί την παγκόσμια γνώση με τους marketers που επιθυμούν να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε θέματα βιωσιμότητας.

Η αρχή στη χώρα μας γίνεται με δύο μεγάλες εταιρίες από το χώρο του λιανεμπορίου που είναι γνωστές και για τις περιβαλλοντικές τους πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια. Και έπεται συνέχεια, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρίες-μέλη του ΣΔΕ εντάσσουν τη βιωσιμότητα στη στρατηγική, την επικοινωνία και στον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας τους.

Λίγα λόγια για το WFA Planet Pledge 

Προκειμένου να ενταχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η βιωσιμότητα στο επιχειρείν και να γίνει το marketing κινητήρια δύναμη για την αλλαγή που απαιτείται, το Planet Pledge ενθαρρύνει και στηρίζει τους CMOs ώστε:

  • Να δεσμευτούν στην παγκόσμια καμπάνια Race to Zero
  • Να ενισχύσουν την ικανότητα των τμημάτων marketing να ηγηθούν της προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, προσφέροντας εργαλεία και καθοδήγηση και στις ομάδες τους και στα συνεργαζόμενα agencies
  • Να αξιοποιήσουν τη δύναμη της επικοινωνίας και του marketing, προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη πιο βιώσιμης συμπεριφοράς από τους καταναλωτές
  • Να ενισχύσουν τη δημιουργία ενός αξιόπιστου marketing & communication environment, όπου οι ισχυρισμοί περί βιωσιμότητας θα είναι τεκμηριωμένοι

Οι εταιρίες που στηρίζουν το Pledge (signatories) αξιοποιούν τη δύναμη του marketing για να φέρουν αλλαγή, τόσο εσωτερικά όσο και στους καταναλωτές. Δεν πρόκειται για μια θεωρητική προσέγγιση στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει υπάρχουσες προσπάθειες των μαρκών και των οργανισμών ενώ, επιπλέον, εισάγει νέες ενέργειες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επικεφαλής των τμημάτων marketing στην προσπάθειά τους για την επίτευξη του  net zero.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ενημερώνει κάθε χρόνο για την πρόοδο που σημειώνεται και θα συνεργαστεί με advertising standards bodies και άλλους stakeholders, προκειμένου ο κλάδος να έχει την κατάλληλη καθοδήγηση για να ενισχύσει την αξιοπιστία των περιβαλλοντικών claims που θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να επιλέγουν βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες και να αισθάνονται σίγουροι για τις επιλογές τους.

«Στον ΣΔΕ πιστεύουμε ακράδαντα ότι η βιωσιμότητα είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους, αλλά και για τις μάρκες, καθώς marketing & sustainability συνδέονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η βιωσιμότητα αποτελεί διεθνώς βασικό πυλώνα του Better Marketing, για το οποίο εργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια. Η σημερινή ανακοίνωση μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για δύο εταιρίες που βρίσκονται πάντα κοντά στις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου και οι οποίες, με την ανακοίνωσή μας ότι ο ΣΔΕ αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, έσπευσαν να ενημερωθούν σχετικά. Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, καθώς η ΙΚΕΑ είναι και global signatory (Inga IKEA), ενώ η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ξεκινά από την Ελλάδα, δύο μήνες μετά κι έπειτα από συζητήσεις, διευκρινίσεις, διάβασμα και κυρίως πάθος από όλους τους εμπλεκόμενους, βρισκόμαστε εδώ με την ανακοίνωση αυτή που μας γεμίζει αισιοδοξία για το αύριο του πλανήτη και δείχνει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο ότι η προσπάθεια του ΣΔΕ να φέρει στην agenda των Ελλήνων marketers τις διεθνείς προκλήσεις, βρίσκει πρόσφορο έδαφος και άξιους συμπαραστάτες», δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

H Χρυσούλα Αθανασοπούλου,  Brand Strategy and Marketing Operations Manager, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, δήλωσε σχετικά: «Μία βιώσιμη, μία καλύτερη ζωή είναι η βασική υπόσχεση της εταιρίας μας και η κοινή γραμμή σε ό,τι κι αν κάνουμε. Όμως, για να πετύχει, πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να δημιουργούμε και να προβάλλουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο λειτουργίας. Εδώ, έρχεται η υποχρέωσή μας ως marketers και ο ρόλος μας να επικοινωνήσουμε τα πλεονεκτήματα πιο βιώσιμων επιλογών.

Η επίσημη υποστήριξη του ΣΔΕ στο Planet Pledge τον περασμένο Σεπτέμβριο μας έδωσε την «ώθηση» που χρειαζόμασταν για να γίνουμε μέρος μιας διεθνούς πρωτοβουλίας για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου. Ως υποστηρικτές του Planet Pledge στην Ελλάδα, δεσμευόμαστε καθημερινά ώστε, τόσο οι άνθρωποι και οι συνεργάτες, όσο και οι πελάτες μας, να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία και κίνητρα για να υποστηρίξουν τη βιώσιμη στρατηγική μας. Όλοι μαζί γινόμαστε μέρος αυτής της αλλαγής ώστε στο κοντινό μέλλον να δούμε τα ευεργετικά της αποτελέσματα».

«Στην ΙΚΕΑ το 2016 με τη συμφωνία για το Κλίμα στο Παρίσι, όχι μόνο καταλάβαμε ποιο ήταν το διακύβευμα για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας αλλά συμπεριλάβαμε σχετικές δράσεις στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρίας, ώστε η βιώσιμη ανάπτυξη να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής μας λειτουργίας. Ήδη από το 2008, ο Όμιλος FOURLIS -στον οποίο ανήκει η ΙΚΕΑ στην Ελλάδα- είναι μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών της μεγαλύτερης εθελοντικής πρωτοβουλίας για την υπεύθυνη επιχειρηματική δράση. Με στόχο να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, εφαρμόζουμε υπεύθυνες πρακτικές στα πλαίσια της συμμόρφωσης που ορίζει ο νόμος. Ως εταιρία μέλος του ΣΔΕ, το να υποστηρίξουμε ενεργά το Planet Pledge στην Ελλάδα, είναι μια απάντηση στην ανάγκη και τη βούλησή μας να κινητοποιηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου. Χαιρόμαστε που όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας  για  τη συν-δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος», δήλωσε η Nατάσα Χρηστοφή, Marketing Manager IKEA.

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 15/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο Λογότυπο και Εταιρική Ταυτότητα για τον ΣΔΕ!

«Αλλάξαμε λογότυπο γιατί έχουμε ήδη αλλάξει εμείς»

 

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος παρουσιάζει το νέο του λογότυπο, το οποίο αποτυπώνει την ταυτότητα του Συνδέσμου όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα κι εκφράζει το όραμα και τις δράσεις για πιο υπεύθυνη, συμπεριληπτική, αποτελεσματική επικοινωνία και βιώσιμες πρακτικές.

Με ενεργή παρουσία και πάντα στο πλευρό των διαφημιζόμενων επιχειρήσεων από το 1978, ο ΣΔΕ προχωρά στο αύριο. Το νέο λογότυπο αποτυπώνει τη δυναμική τροχιά και τον μετασχηματισμό του Συνδέσμου των τελευταίων ετών.

Η βασική ιδέα στην οποία στηρίχθηκε η δημιουργική ομάδα της we design που σχεδίασε το  λογότυπο,  είναι η λέξη ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ. Εκεί βασίστηκε η σχεδιαστική της προσέγγιση.

Όλα ξεκινούν από τον κύκλο. Το σχήμα που συμβολίζει την ολότητα ενός οργανισμού και την ψηφιακή απόδοση μιας εικόνας. Χρησιμοποιήθηκε η οικεία γραφή της σύνδεσης των κύκλων για την απεικόνιση της επικοινωνίας, της ενότητας, του συνδέσμου των εταιριών και των marketers.

Το τελικό σχήμα είναι το ακρώνυμο ΣΔΕ. Ένα αποδομημένο και ανοιχτό σχήμα που συμβολίζει την εξωστρέφεια, το δυναμισμό, την προσβασιμότητα και τη συνεχή εξέλιξη του Συνδέσμου στην ψηφιακή εποχή.

Η ελληνική ταυτότητα τονίζεται από το φωτεινό και δυνατό μπλε χρώμα.

«O ΣΔΕ είναι σήμερα πιο δυναμικός και ανοιχτός από ποτέ. Από ιδρύσεως έως και σήμερα, είμαστε ο μοναδικός θεσμικός φορέας των διαφημιζομένων στην Ελλάδα, η «φωνή» 90  και πλέον επιχειρήσεων -μικρών, μεσαίων και μεγάλων- που δραστηριοποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε σε νέα τροχιά. Στη διάρκεια της μακροχρόνιας οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης, σταθήκαμε απέναντι στις δυσκολίες δυναμικά, χωρίς να τις παραγνωρίζουμε, χωρίς να αγνοούμε τον άμεσο αντίκτυπό τους τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην κοινωνία. Παράλληλα όμως, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την ίδια βαρύτητα με τις μακροπρόθεσμες ανάγκες των brands, διευρύνοντας σημαντικά τη δική μας agenda και φέρνοντας το μέλλον της επικοινωνίας στην agenda των Ελλήνων marketers», δήλωσε ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του ΣΔΕ.

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, Νερίνα Κομιώτη, δήλωσε: «Συνήθως η αλλαγή λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας σηματοδοτεί την εκκίνηση, την αρχή μιας νέας εποχής. Στον ΣΔΕ έχουμε ήδη αλλάξει. Γίναμε περισσότερο εξωστρεφείς, περισσότερο digital και πολίτες του κόσμου, xωρίς να χάσουμε ούτε στιγμή την επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των marketers που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.  Επιδιώκουμε να κάνουμε όλους τους εμπλεκόμενους του συστήματος της επικοινωνίας κοινωνούς του οράματός μας και αρωγούς της προσπάθειάς μας για υπεύθυνη, συμπεριληπτική, αποτελεσματική επικοινωνία και βιώσιμες πρακτικές. Μιλάμε, επιχειρηματολογούμε, συμφωνούμε, στηρίζουμε, διαφωνούμε, παρεμβαίνουμε, αφουγκραζόμαστε, διεκδικούμε, διαμορφώνουμε, εκπαιδεύουμε, συμβουλεύουμε, καθοδηγούμε. Με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη διοργάνωση του Global Marketer Conference 2022, αυτή ήταν η καταλληλότερη στιγμή να αλλάξουμε λογότυπo».

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 4/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρώτη παγκόσμια έρευνα για τη διαφορετικότητα και την ισότιμη ένταξη

στον κλάδο του marketing και της επικοινωνίας

Πρώτη ανάγνωση στα ευρήματα από την Ελλάδα!

 

 

Τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) διεξήγαγε την πρώτη παγκόσμια έρευνα που στόχο είχε να αποτυπώσει πόσο συμπεριληπτικός είναι ο κλάδος του marketing και της επικοινωνίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 27 χώρες, σε συνεργασία με 22 εθνικούς συνδέσμους διαφημιζόμενων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).  Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά παγκόσμια έρευνα για την οποία ο ΣΔΕ εξασφάλισε ξεχωριστό report με τα αποτελέσματα  της ελληνικής αγοράς.

Στην έρευνα, την οποία διεξήγαγε η KANTAR, συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 στελέχη, ενώ στην Ελλάδα συμπληρώθηκαν 486 ερωτηματολόγια. Στη χώρα μας η έρευνα απευθύνθηκε σε κάθε εργαζόμεν@ στον ευρύτερο χώρο του marketing και της επικοινωνίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο την έρευνα υποστήριξαν η νέα Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιστικών Εταιριών (VoxComm), η Ευρωπαϊκή Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών (EACA), τα γνωστά στον κλάδο μας Campaign & Advertising Week, οι διοργανώσεις Cannes Lions, The Effies  και άλλοι φορείς.

Στην Ελλάδα την έρευνα υποστήριξε η ΕΔΕΕ και οι εκδοτικοί οργανισμοί BOUSSIAS & DIRECTION Business Network.

Η global έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές ομάδες σε όλες τις χώρες

 που δηλώνουν μάρτυρες αρνητικών συμπεριφορών και διακρίσεων λόγω

 της ηλικίας, της οικογενειακής κατάστασης, του φύλου, της εθνικότητας, της φυλής,

 της αναπηρίας, της ψυχικής υγείας, της σεξουαλικότητας.  

 

Σταχυολογήσαμε και παραθέτουμε τα βασικότερα ευρήματα της έρευνας τόσο από την ελληνική όσο και από την παγκόσμια αγορά:

 

Κύρια global ευρήματα:

  • Oι πιο συνηθισμένες μορφές διακρίσεων που εντοπίστηκαν αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία, με το 27% των ερωτηθέντων να συμφωνεί ότι η εταιρία τους δεν αντιμετωπίζει όλους τους εργαζομένους ισότιμα, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση, ενώ ίδιο ποσοστό δήλωσε πως η εταιρία τους δεν αντιμετωπίζει όλους τους εργαζόμενους ισότιμα, ​​ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
  • Το 36% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως η ηλικία μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην καριέρα κάποιου, ενώ το 40% των γυναικών συμφώνησε ότι το ίδιο ισχύει και για την οικογενειακή κατάσταση.
  • Η έρευνα κατέγραψε ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών σε ορισμένες αγορές και συνολικά χειρότερες εμπειρίες για τις γυναίκες. Και τα δύο αυτά ευρήματα ισχύουν και στην Ελλάδα.
  • Οι εθνικές μειονότητες εμφανίζουν χαμηλότερα από τις εθνικές πλειοψηφίες σε κύριες ερωτήσεις όπως «αισθάνομαι ότι ανήκω στην εταιρία μου», σχεδόν σε όλες τις αγορές.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 8% των ερωτηθέντων με αναπηρία δηλώνουν ότι έχουν αντιμετωπίσει διακρίσεις λόγω αναπηρίας στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό διπλασιάζεται) και σκοράρουν χαμηλότερα στην ερώτηση «αισθάνομαι ότι ανήκω στην εταιρεία μου» από τους ερωτηθέντες χωρίς αναπηρία (στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο).
  • Τα θέματα ψυχικής υγείας εξακολουθούν να είναι ταμπού για πολλούς. Περίπου το 7% των ερωτηθέντων παγκοσμίως ανέφεραν ένα μακροχρόνιο θέμα υγείας και από αυτούς, το 71% δήλωσε ότι σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Ωστόσο, μόνο το 44% από αυτούς είχαν ενημερώσει τους εργοδότες τους για το ζήτημα. Τα καλά νέα είναι ότι το 59% από αυτούς που ενημέρωσαν, δήλωσαν ότι οι εργοδότες τους ήταν πολύ υποστηρικτικοί.
  • Στο Inclusion Index, o παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται σε 64%, με αποτέλεσμα ο κλάδος του marketing και της επικοινωνίας να κατατάσσεται πάνω από όλους τους άλλους κλάδους που παρακολουθούνται από την Kantar (αμέσως επόμενος ο κλάδος υγείας και φαρμακευτικών προϊόντων με 60%), υπάρχει όμως μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις διαφορετικές χώρες και ομάδες.
  • 17% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα εγκατέλειπαν την εταιρία τους και 15% των κλάδο, λόγω λόγω διακρίσεων ή/και έλλειψης ισότιμης ένταξης.
  • Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες (60%) δήλωσαν ότι οι εταιρίες τους κάνουν σημαντική προσπάθεια σε θέματα διαφορετικότητας και ισότιμης ένταξης, όμως και εδώ υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ χωρών και διαφορετικών ομάδων.

 

Κύρια ευρήματα για την Ελλάδα:

Σχετικά με τη Διαφορετικότητα

  • Υπάρχει καλή εκπροσώπηση σε σύγκριση με τα διαθέσιμα στοιχεία απογραφής του πληθυσμού σε κάποιες μειονοτικές ομάδες με βάση το φύλο και τη θρησκεία, αλλά και τον σεξουαλικό  προσανατολισμός (θέμα για το οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία απογραφής).
  • Υπάρχει όμως υποεκπροσώπηση ατόμων με αναπηρία (4% στην έρευνα όταν στον πληθυσμό είναι 10%) και διαφορετικής εθνικότητας (99% των συμμετεχόντων στην έρευνα ήταν Έλληνες).

 

Σχετικά με την Ισότιμη Ένταξη

  • Οι άνδρες εργαζόμενοι φέρεται να έχουν καλύτερες οικονομικές απολαβές  κατά μέσο όρο από τις γυναίκες, σε όλα  τα επίπεδα εμπειρίας, εκτός από το middle και junior level.
  • Η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα από τον Global Inclusion Index (59% vs 64%). Στον δείκτη αυτόν συνυπολογίζονται η αίσθηση ότι ανήκω στην εταιρία όπου εργάζομαι,  η απουσία διακρίσεων και υποτιμητικής/αρνητικής συμπεριφοράς.
  • Οι Έλληνες ερωτηθέντες σε ποσοστό 46% (vs 60% του διεθνούς μ.ο.) συμφωνούν ότι η εταιρία τους λαμβάνει ενεργά μέτρα για να είναι συμπεριληπτική και χωρίς αποκλεισμούς.
  • 15% των Ελλήνων δήλωσαν ότι είναι πιθανό να αποχωρήσουν από την εταιρία στην οποία εργάζονται και 15% από τον κλάδο, λόγω διακρίσεων ή/και έλλειψης ισότιμης ένταξης. Και ένα ακόμα 5% προτίμησε να μην απαντήσει στην ερώτηση.

Η αίσθηση του «ανήκειν»

  • 66% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι ανήκουν στην εταιρεία τους (πολύ κοντά στο διεθνές ποσοστό που ήταν 68%).
  • Το ποσοστό είναι χαμηλότερο στα άτομα που ανήκουν σε θρησκευτική μειονότητα (56%) και στις γυναίκες (63%). Τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και οι άνδρες είναι πολύ κοντά στο μ.ο. (65% και 67% αντίστοιχα), ενώ τα άτομα με αναπηρία πάνω από τον μ.ο. (69%, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό που συναντάται).

Διακρίσεις-Εμπόδια -Ανάρμοστες Συμπεριφορές

  • 95% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν έχουν υποστεί διακρίσεις. Όμως, μεταξύ των συμμετεχόντων με αναπηρία, ποσοστό 15% δήλωσε ότι έχει υποστεί διακρίσεις και 31% ότι έχουν συναντήσει εμπόδια στη σταδιοδρομία τους (vs 16% των ερωτηθέντων χωρίς αναπηρία). Ακόμα, μόνο 36% δήλωσε ότι πιστεύει ότι ανάρμοστες συμπεριφορές θα καταγγελθούν (vs 44% των ερωτηθέντων χωρίς αναπηρία, 39% των συμμετεχόντων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, 41% των συμμετεχόντων που ανήκουν σε θρησκευτική μεινότητα).
  • Και οι γυναίκες ανέφεραν ότι έχουν υποστεί διακρίσεις σε ποσοστό μεγαλύτερο του διεθνούς μ.ο. (9% vs 7%), ενώ το 19%  των γυναικών δήλωσε ότι αντιμετώπισαν εμπόδια στη σταδιοδρομία τους, έναντι 11% των ανδρών, 16% των συμμετεχόντων  που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, 16% που ανήκουν σε θρησκευτική μειονότητα.
  • 26% των συμμετεχόντων δεν πιστεύουν ότι η εταιρία τους συμπεριφέρεται ισότιμα στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες (29%). Ακόμα, 33% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει ότι η οικογενειακή κατάσταση μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην καριέρα κάποιου, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 38% μεταξύ των γυναικών και να μειώνεται στο 22% στους άντρες.
  • 27% των συμμετεχόντων δεν πιστεύουν ότι η εταιρία τους συμπεριφέρεται ισότιμα στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες (30%) και μικρότερο στους άντρες (22%), ενώ 34% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει ότι η ηλικία μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην καριέρα κάποιου.

 

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, Νερίνα Κομιώτη δήλωσε σχετικά «Ήταν ένα δύσκολο αλλά απαραίτητο βήμα, καθώς όλοι μας μιλάμε για Diversity & Inclusion και έχουμε ήδη ξεκινήσει να υλοποιούμε σχετικές πρωτοβουλίες. Πώς όμως μπορούμε να είμαστε ουσιαστικοί, όταν δεν ξέρουμε πόσο συμπεριληπτικοί είμαστε εμείς οι ίδιοι ως κλάδος; Αυτή η έρευνα επιχειρεί να αποτυπώσει κατά πόσο οι εργαζόμενοι στο marketing και την επικοινωνία αισθανόμαστε ότι «ανήκουμε», κατά πόσο νιώθουμε ότι αποτελούμε οργανικό κομμάτι των επιχειρήσεων χωρίς αστερίσκους, χωρίς να πρέπει να κρύψουμε σημάδια, πεποιθήσεις, απόψεις, χωρίς να πρέπει να παλέψουμε με βαθιά ριζωμένα στερεότυπα και ακόμα, αν θεωρούμε ότι σημειώνεται πρόοδος.

Γνωρίζουμε ότι ως κλάδος έχουμε τη δύναμη να φέρουμε ριζική αλλαγή. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στις ανισότητες ούτε να επαναπαυόμαστε. Το όφελος από την πρόοδο στα θέματα Diversity, Equity & Inclusion αφορά και στην κοινωνία, αλλά και στις εταιρείες και τα brands. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έλαβαν μέρος και καταφέραμε όλοι μαζί η Ελλάδα να είναι  6η σε συμμετοχές, μεταξύ χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ινδία, ο Καναδάς κ.α.».

 

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 26/5/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος

Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο

 

Την Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη -λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν με τον COVID-19- η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), με απαρτία των μελών του Συνδέσμου και την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη φετινή συνέλευση πραγματοποιήθηκαν και αρχαιρεσίες, σύμφωνα με το Καταστατικό.

Τα Μέλη του ΣΔΕ ενέκριναν την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2020, τον Οικονομικό Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2020), καθώς και τον Προϋπολογισμό του 2021.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης στη σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συνδέσμου, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και την Ομάδα Digital για την εξαιρετική συνεργασία, ανέφερε ότι «το 2020, πέρα από όσα πρωτόγνωρα αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας και της κρίσης που επέφερε, ήταν μία χρονιά πολύ έντονη σε  θεσμικό επίπεδο». Αναφερόμενος στον ΣΔΕ δήλωσε περήφανος «που ο Σύνδεσμος κατάφερε σε μία τόσο δύσκολη χρονιά να παράξει έργο χρήσιμο στα μέλη του και συνέχισε να ενημερώνει, να μοιράζεται insights και να εκπαιδεύει -μέσα από εξειδικευμένα sessions- για θέματα που απασχολούν τον κλάδο παγκόσμια, όπως ενδεικτικά η κατάργηση των 3rd party cookies, η διαφορετικότητα και η ισότιμη ένταξη, η αλλαγή του ρόλου των marketers και άλλα. Όλο αυτό το έργο οδήγησε στο πολύ καλό νέο της ανάθεσης από την  WFA στον ΣΔΕ της διοργάνωσης της Global Marketer Week 2022!».

Λόγω του χρόνου διεξαγωγής της φετινής Γενικής Συνέλευσης, στην παρουσίαση της, η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου κ. Νερίνα Κομιώτη, αναφέρθηκε τόσο στα πεπραγμένα του 2020, αλλά και σε όσα ο Σύνδεσμος υλοποίησε στο πρώτο 5μηνο του 2021 και στην agenda της υπόλοιπης χρονιάς, η οποία περιλαμβάνει θεσμικά θέματα (κυρίως σε σχέση με τον Ν. 4764/2020), την παρακολούθηση των

Digital Services Act & Digital Markets Act (που θα διαμορφώσουν το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης), θέματα Purpose & Better Marketing  (με 4 κύριους πυλώνες: Μarketing & Sustainability, Digital Safety, Diversity Equity & Inclusion, Προσβασιμότητα), το Data Driven Marketing και τις post 3rd party cookies εναλλακτικές, το Cross media measurement και φυσικά, την προετοιμασία της Global Marketer Week 2022.

Από τις αρχαιρεσίες αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Αντωνιάδης  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪA ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κατερίνα Βλάχου  MONDELEZ HELLAS

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Υβέτ Κοσμετάτου  LAMDA DEVELOPMENT

ΤΑΜΙΑΣ

Μαρία Γιαννακοπούλου  OPTIMA

ΜΕΛΗ

Άντζελα Κοτρότσου  ARLA FOODS HELLAS

Λιάνα Μόσχου COSMOTE

Κώστας Σταματάκης  DIXONS SEE-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Πάνος Μήλιας  NESTLE HELLAS

Μαριάνα Κορδοπάτη   PROCTER & GAMBLE HELLAS

Χάιδω Ηλιοπούλου VODAFONE GREECE

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 22/4/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Αθήνα η Global Marketer Week 2022!

ΣΔΕ & WFA θα συνδιοργανώσουν τη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση

 για το marketing και την επικοινωνία την επόμενη Άνοιξη

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) ανακοίνωσε ότι η Global Marketer Week 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 5 έως τις 8 Απριλίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Την ανακοίνωση έκανε ο CEO της WFA, Stephan Loerke, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στο κλείσιμο των εργασιών της φετινής διοργάνωσης,  η οποία λόγω της πανδημίας COVID-19 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με «οικοδέσποινα» πόλη την Σιγκαπούρη. Και ευχήθηκε στη GMW2022 να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι από κοντά!

Μετά τη Σιγκαπούρη, η Αθήνα λοιπόν παίρνει την σκυτάλη της διοργάνωσης της μεγαλύτερης παγκόσμιας συνάντησης για το marketing και την επικοινωνία, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. Εδώ θα βρεθούν εκπρόσωποι – στελέχη κι επικεφαλής – των μεγαλύτερων brands της παγκόσμιας βιομηχανίας για να μοιραστούν στρατηγικές ανάπτυξης αλλά και για να εμπνεύσουν τους marketers με καινοτόμες ιδέες από ένα ευρύ φάσμα αγορών, καναλιών επικοινωνίας αλλά και γεωγραφικών περιοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών της Global Marketer Week 2022 θα διεξαχθούν παράλληλα events για τους επαγγελματίες του marketing και των public affairs. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμο για τους marketers να εντάξουν τα θέματα των εταιρικών υποθέσεων στη συνολική στρατηγική marketing, εάν θέλουν να παραμείνουν συντονισμένοι με τους καταναλωτές.

«Μέσα στο ζοφερό κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας, η ανάθεση της διοργάνωσης της GMW2022 στον ΣΔΕ μας κάνει να χαμογελάμε και να αισιοδοξούμε. Ο ΣΔΕ, θεσμικός φορέας των διαφημιζομένων εταιριών στην Ελλάδα, μια μικρή χώρα του ευρωπαϊκού νότου, αναλαμβάνει να υλοποιήσει, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων, τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη διοργάνωση του κλάδου της επικοινωνίας και του marketing παγκόσμια. Αποδείξαμε ότι ακόμη κι εν μέσω κρίσης, όχι απλά δεν περιορίσαμε τη δραστηριότητά μας, αλλά, παρακολουθώντας τις ελληνικές και διεθνείς εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο, προχωρήσαμε μπροστά, προσφέροντας σημαντική αξία στα μέλη μας και την ευρύτερη αγορά. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή με την ανάθεση που μας έγινε και είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωσή μας θα είναι μοναδική και θα αναδείξει όχι μόνο τον κλάδο αλλά και τη χώρα μας», δήλωσε ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του ΣΔΕ.

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, Νερίνα Κομιώτη, δήλωσε: «Όταν για πρώτη φορά έλαβα μέρος δια ζώσης στις εργασίες της Global Marketer Week, το 2018, ένιωσα απερίγραπτο ενθουσιασμό για όλα όσα άκουσα, έμαθα κι έζησα και για την ευκαιρία που είχα να μοιραστώ με την ομάδα μου και τα μέλη μας τις γνώσεις, τα insights, τις προκλήσεις και τους προβληματισμούς της παγκόσμιας κοινότητας. Τότε, στο Τόκιο, ονειρευόμουν τι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε εμείς στους συνέδρους και πού θα φιλοξενούσαμε εμείς τα events, αν η Αθήνα ήταν οικοδέσποινα πόλη, αλλά δε μπορούσα να φανταστώ ότι το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα. Dream big όμως! Σήμερα, τρία μόλις χρόνια μετά, ανατέθηκε στον Σύνδεσμό μας η διοργάνωση της Global Marketer Week 2022! Νιώθω τεράστια συγκίνηση, ανυπομονησία και φυσικά ευθύνη. Η ανάθεση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προς τον ΣΔΕ, τη χώρα μας και τους επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται εδώ. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Stephan Loerke και όλο το team της WFA για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη που γενναιόδωρα μας πρόσφεραν σε εποχές δύσκολες».

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα επισκεφθώ την Αθήνα το 2022 και θα συναντηθώ από κοντά ξανά με τα μέλη και τους συνεργάτες μας. Μέχρι τότε, ελπίζουμε ότι τα χειρότερα της πανδημίας θα είναι πίσω μας και θα έχουμε όλοι τεράστια ενέργεια και όρεξη να βρεθούμε και να μοιραστούμε ιδέες και γνώση. Μετά από παραπάνω από έναν χρόνο lockdown, μπορούμε να σχεδιάζουμε την επιστροφή μας σε μία δια ζώσης συνάντηση στην πατρίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στην WFA πιστεύουμε στη δύναμη της διαπροσωπικής επικοινωνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε πόσο ευεργετικές ήταν οι ψηφιακές επικοινωνίες τη μακρά περίοδο της πανδημίας», δήλωσε ο Stephan Loerke, CEO της WFA.

Σημειώνεται ότι η Global Marketer Week που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (www.wfa.com) είναι μία διοργάνωση γεμάτη έμπνευση και γνώση που πραγματοποιείται σε διαφορετικό κάθε χρόνο μέρος του κόσμου, με τη συμμετοχή 800 περίπου στελεχών του marketing και της επικοινωνίας. Πριν την Αθήνα, τη διοργάνωση έχουν φιλοξενήσει η Σιγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Τόκιο, το Τορόντο, η Κουάλα Λουμπούρ, το Μαρακές, το Σίδνεϋ, οι Βρυξέλλες, το Πεκίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Σάο Πάολο & Ρίο, η Μουμπάη (Βομβάη) και άλλες σημαντικές πόλεις.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 18/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΣΔΕ μέλος της Global Alliance Responsible Media (GARM)

Το Digital Safety είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια

της κοινωνίας και τη βιωσιμότητα του κλάδου της επικοινωνίας

Μετά από 2 χρόνια ενασχόλησης με το Brand Safety στο πλαίσιο του Global Media Charter, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος έγινε επίσημο μέλος της Global-alliance-for-responsible-media (GARM) για την προώθηση και διάδοση του έργου της στην Ελλάδα.

Η GARM ιδρύθηκε το 2019 από 17 μεγάλους διαφημιζόμενους, μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA) και σήμερα αριθμεί 90 μέλη, brands, media agencies, Μέσα, πλατφόρμες και κλαδικούς φορείς. Πρόκειται για μία «ασυνήθιστη» διεθνή διακλαδική συμμαχία που εργάζεται α) για τη διαμόρφωση πρωτοκόλλων, εργαλείων, πρακτικών & λύσεων για την ενίσχυση του digital safety και β) για τον περιορισμό της διάθεσης και της εκμετάλλευσης (monetization) επιβλαβούς περιεχομένου. Αφορμή για την ίδρυσή της αποτέλεσαν τα 620 εκ αναρτήσεις & σχόλια με επιβλαβές περιεχόμενο που αφαίρεσαν από τις πλατφόρμες τους το YouTube, το Facebook and το Instagram στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2019. Από αυτά, 9.2 εκ περιπτώσεις αφαιρέθηκαν αφού έφτασαν στους χρήστες, γεγονός που μεταφράζεται σε έκθεση κάποιου σε επιβλαβές περιεχόμενο κάθε λεπτό. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο σε περιεχόμενο (δεν περιλαμβάνουν αφαίρεση λογαριασμών, fake accounts και spam).

Το Digital Safety ξεπερνά το στενό πλαίσιο του Brand Safety, της προστασίας δηλαδή των μαρκών από το να βρεθεί η επικοινωνία τους δίπλα σε επιβλαβές περιεχόμενο και να πληγεί η φήμη τους. Το Digital Safety αφορά και στο Societal Safety, στην προστασία δηλαδή των χρηστών από επιβλαβές περιεχόμενο. Για το λόγο αυτό αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα και η GARM αποτελεί εμβληματικό πρόγραμμα του World Economic Forum και πιο συγκεκριμένα, της πλατφόρμας Shaping-the-future-of-media-entertainment-and-sport.

Το επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο (και ευρύτερα σε όλα τα Μέσα), αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Ήδη από το 2018, σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (48% σύμφωνα με έρευνα του CMO Council) δήλωναν διατεθειμένοι να μποϋκοτάρουν ή να ξανασκεφτούν να αγοράσουν μια μάρκα που εμφανίστηκε δίπλα σε περιεχόμενο που τους προσβάλλει ή τους προβληματίζει.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 η GARM, μετά από εντατική δουλειά, παρουσίασε το πρώτο παγκόσμιο Brand Safety Floor & Sustainability Framework. Facebook, YouTube, Twitter, διαφημιζόμενοι και agencies, έκαναν ένα τεράστιο πρώτο βήμα συμφωνώντας στα εξής:

  • Υιοθέτηση από όλα τα μέρη των ορισμών της GARM για το τι σημαίνει επιβλαβές περιεχόμενο, έτσι ώστε όλοι να μιλούν την ίδια γλώσσα. Στο Βrand Safety Floor περιγράφεται το περιεχόμενο που θεωρείται ακατάλληλο για διαφήμιση και στο Sustainability Framework περιγράφονται 11 κατηγορίες ευαίσθητου περιεχομένου που θεωρείται κατάλληλο για διαφήμιση με την υποστήριξη ενισχυμένων ελέγχων. Oι ορισμοί της GARM, μεταξύ άλλων, στοχεύουν να ενισχύσουν την ασφάλεια, χωρίς να οδηγούν σε διακρίσεις σε βάρος μεμονωμένων πληθυσμιακών ομάδων (όπως συχνά συμβαίνει με τις blacklists).
  • Διαμόρφωση κοινών προτύπων reporting για το επιβλαβές περιεχόμενο
  • Δέσμευση για την επίβλεψη των διαδικασιών, της ενσωμάτωσης και του reporting από τρίτο ανεξάρτητο ελεγκτικό φορέα, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη όλων
  • Δέσμευση για τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη εργαλείων για την καλύτερη διαχείριση/μεγαλύτερο έλεγχο του ad placement.

Με την ευκαιρία της ένταξης του ΣΔΕ στην GARM, ο Rob Rogovitz, Γενικός Διευθυντής της GARM δήλωσε: «Το έργο της GARM είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια της κοινωνίας και τη βιωσιμότητα του κλάδου μας. Για να γίνει πράξη η αλλαγή που οραματιζόμαστε, απαιτούνται καλές συνεργασίες -σε όλα τα επίπεδα- και ιδιαίτερα σε εθνικό επίπεδο. Ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος κάθε φορά που γίνονται μέλη μας εθνικές Ενώσεις Διαφημιζομένων, γιατί μας βοηθάνε να αυξήσουμε τον αντίκτυπο του έργου μας και να προωθήσουμε τις απαιτούμενες αλλαγές. Υποδεχόμαστε με χαρά τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος και είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στο «ταξίδι» προς ένα καλύτερο και ασφαλέστερο ψηφιακό οικοσύστημα».

Από την πλευρά του ο Stephan Loerke, CEO της WFA, σημείωσε πως «Χάρη στη GARM, ο κλάδος της διαφήμισης έχει σαφές χρονοδιάγραμμα και πλάνο για την ανάπτυξη και την παράδοση συγκεκριμένων προτύπων, μετρήσεων, ελέγχων και εργαλείων για όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε ώστε η εμπειρία στα social media να είναι πιο ασφαλής για τους καταναλωτές και τις μάρκες.»

Ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του ΣΔΕ, δήλωσε: «Ως θεσμικός φορέας προασπίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του χώρου της επικοινωνίας προς όφελος των διαφημιζομένων, των λοιπών εταίρων και φυσικά του καταναλωτή.  Η GARM έρχεται να πιέσει συλλογικά σε παγκόσμιο επίπεδο για τη βελτίωση του ψηφιακού οικοσυστήματος, σε μία εποχή που τα social media και το e-commerce συνδέουν ολόκληρο τον πλανήτη με τρόπο μοναδικό και πολύτιμο. Είμαστε περήφανοι που, ως μέλη της πλέον, θα προωθήσουμε στην Ελλάδα το έργο της. Γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στη μετάβαση από το marketing, στο good marketing που υπηρετούμε με πάθος

«Η βελτίωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο προστατεύει τα brands, τους καταναλωτές, την κοινωνία και την ίδια τη βιομηχανία των Μέσων. Καλούμε τους διαφημιζόμενους να αποφεύγουν τη χρηματοδότηση εκείνων των Μέσων που δεν προστατεύουν ή  βάζουν τα παιδιά μας σε κίνδυνο, που προάγουν το διχασμό, που προωθούν το μίσος και το θυμό, που προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη του επιχειρηματικού κόσμου, της κοινωνίας και της πολιτικής, μέσω ψευδούς ή/και παραπλανητικού περιεχομένου. Ακόμη, καλούμε όλους τους stakeholders να συμβάλλουν για τη δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και άρα βιώσιμου ψηφιακού περιβάλλοντος. Γιατί όταν οι προκλήσεις της αγοράς επικοινωνίας διαχέονται στην κοινωνία, πρέπει όλοι μαζί να αναλάβουμε δράση», ανέφερε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

 

 

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 18/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της  WFA με τίτλο

 “What marketing talent wants

Στην έρευνα συμμετείχε και η Ελλάδα!

 

Στα τέλη του περασμένου έτους η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) διεξήγαγε παγκόσμια έρευνα για τα χαρακτηριστικά εκείνα των εταιριών και των τμημάτων marketing που προσελκύουν τα στελέχη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με 12 εθνικούς συνδέσμους διαφημιζόμενων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Στα ερωτήματα απάντησαν 432 marketers από 33 χώρες (33 στελέχη από την Ελλάδα) εργαζόμενοι σε 200 εταιρίες, από 15 διαφορετικούς τομείς. 49% των συμμετεχόντων ήταν από την Ευρώπη, 56% ήταν γυναίκες, 22% εργάζονται στον κλάδο για περισσότερα από 20 χρόνια και 38% 10-20 χρόνια. Στην Ελλάδα, η έρευνα απευθύνθηκε αποκλειστικά σε στελέχη εταιριών – μελών του ΣΔΕ. Συντριπτική ήταν η ανταπόκριση των γυναικών (79% των συμμετεχόντων). Οι συμμετέχοντες εκπροσώπησαν τουλάχιστον 9 διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης. Το 52% έχει εμπειρία στο marketing 10-20 χρόνια και το 24% περισσότερα από 20 χρόνια.

Βασικό εύρημα της global έρευνας είναι η προτίμηση των marketers να εργάζονται για επιχειρήσεις με ισχυρό και ξεκάθαρο purpose και όραμα και σε τμήματα marketing πελατοκεντρικά σε βαθμό εμμονής

Η έρευνα περιέχει σημαντικά insights για κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι εταιρίες να ευθυγραμμιστούν με τις προτεραιότητες των στελεχών και εντοπίζει τα βασικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας αυτού που σήμερα τα στελέχη θεωρούν ελκυστικό τμήμα marketing.

Σταχυολογήσαμε και παραθέτουμε τα βασικότερα ευρήματα της έρευνας τόσο από την ελληνική όσο και από την παγκόσμια αγορά:

  • “Ισχυρές μάρκες στο portfolio” ψηφίστηκε ως το #1 χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει μία εταιρία για να προσελκύσει τους Έλληνες marketers, με #2 το “Ισχυρό και ξεκάθαρο εταιρικό purpose και όραμα” (και στο συνολικό δείγμα αυτά είναι τα top χαρακτηριστικά, αλλά αντίστροφα σε σειρά).
  • Το #1 χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει ένα τμήμα marketing, για να είναι ελκυστικό είναι η έντονη -σε επίπεδο εμμονής- πελατοκεντρική προσέγγιση (τόσο για τους Έλληνες marketers, όσο και στο συνολικό δείγμα).
  • Από τα στοιχεία που διαμορφώνουν την κουλτούρα και τον τρόπο δουλειάς του ιδανικού τμήματος marketing, Έλληνες marketers και συνολικό δείγμα ταυτίζονται όσον αφορά στην προτίμηση (με τα ποσοστά για τους Έλληνες marketers να είναι σε όλα τα στοιχεία λίγο χαμηλότερα, εκτός από το στοιχείο output oriented, που σκοράρει υψηλότερα στην Ελλάδα). Αναλυτικά:
      • Δυναμικό (52% Ελλάδα, 54% συνολικό δείγμα) παρά υπεραναλυτικό
      • Υψηλής ενέργειας (33% Ελλάδα, 39% συνολικό δείγμα) παρά καλοζυγισμένο
      • Χαλαρό (36% Ελλάδα, 48% συνολικό δείγμα) παρά τυπικό
      • Επικεντρωμένο στα αποτελέσματα (55% Ελλάδα, 50% συνολικό δείγμα) παρά στις διαδικασίες
      • Γρήγορο (33% Ελλάδα, 40% συνολικό δείγμα) παρά ακριβές
      • Ευέλικτο (39% Ελλάδα, 51% συνολικό δείγμα) παρά δομημένο
      • Που δίνει ευκαιρίες εσωτερικής εξέλιξης (39% Ελλάδα, 46% συνολικό δείγμα), παρά που αναζητά στελέχη εκτός εταιρείας
      • Που είναι ανοιχτό σε πειραματισμούς (55% Ελλάδα, 64% υνολικό δείγμα), παρά προβλέψιμο
  • Μεγάλη διασπορά παρατηρείται στις εταιρίες που αναφέρονται στην ερώτηση αναφορικά με το τμήμα marketing που συγκεντρώνει τα στοιχεία προτίμησης, τόσο από τους Έλληνες marketers, όσο και στο συνολικό δείγμα. Μόνο τρεις εταιρίες αναφέρθηκαν από τους Έλληνες marketers περισσότερο από μία φορά: Nike, Google και L’ Oreal και μόνο 5 εταιρίες αναφέρθηκαν από περισσότερους από το 5% των συμμετεχόντων στο συνολικό δείγμα: Apple, Unilever, P&G, Nike και Coca-Cola, χωρίς όμως καμία να συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο από 10%.
  • Μόνο 7% των ερωτηθέντων (συνολικό δείγμα) ανέφεραν ότι ο νυν εργοδότης / επιχείρηση στην οποία εργάζονται συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που αναζητούν.

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, Νερίνα Κομιώτη δήλωσε σχετικά «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας από το γεγονός ότι καταφέρνουμε να συμπεριλαμβάνεται η ελληνική αγορά στο μετρήσιμο δείγμα μιας παγκόσμιας έρευνας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σ’ένα χρόνο κι έπεται συνέχεια. Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι που βλέπω να αναδύεται και πάλι η σημαντικότητα του purpose, αυτή τη φορά ως κριτήριο επιλογής εταιρίας από τους marketers. Στον ΣΔΕ ξεκινήσαμε να μιλάμε για purpose τo 2013, στο πλαίσιο των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας και σήμερα πια, υπηρετούμε την έννοια του good marketing με όλες μας τις δυνάμεις. To marketing μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό, συμβάλλοντας σε έναν καλύτερο κόσμο. Και αυτό είναι μια θαυμάσια πρόκληση για όλους εμάς στην αγορά επικοινωνίας!»

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 9/12/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κατάργηση των 3rd party cookies και η επόμενη ημέρα ήταν τα θέματα στο 8ο Digital Session του ΣΔΕ

«Αναστάτωση» αλλά και ευκαιρία για τη δημιουργία ενός νέου data-led μοντέλου που βάζει στο επίκεντρο τον σεβασμό στον καταναλωτή

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε remotely το 8ο Digital Session ΣΔΕ, με θέμα «Goodbye Cookies! What comes next?». Τα μέλη της ομάδας Digital του ΣΔΕ εξέτασαν το θέμα της κατάργησης των 3rd party cookies από τη σκοπιά των διαφημιζομένων και παρουσίασαν τους λόγους που οδήγησαν στην κατάργηση, τις επιπτώσεις στα digital media, τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις και τον τρόπο που μπορούν οι διαφημιζόμενοι να προετοιμαστούν.

Στο session, που παρακολούθησαν 70 σχεδόν στελέχη από τις εταιρίες μέλη του Συνδέσμου, κατέθεσαν ακόμα τις απόψεις τους μέσω σύντομων video διεθνείς θεσμικοί και εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς, ολοκληρώνοντας έτσι την εικόνα για ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρο το οικοσύστημα της ψηφιακής διαφήμισης.

Το session ξεκίνησε με την κ. Ντέμη Καζάση η οποία τόνισε ότι η κατάργηση των 3rd party cookies δεν προέκυψε ξαφνικά αλλά είναι φυσική συνέπεια της λειτουργίας του ψηφιακού οικοσυστήματος που οδηγείται σε ολοένα και μεγαλύτερη διαφάνεια, έλεγχο και προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, κατεύθυνση στην οποία στρέφονται και οι browsers. «Ήρθε λοιπόν η ώρα για εμάς τους marketers να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτή η αλλαγή, να επανασχεδιάσουμε τη στρατηγική μας και να προετοιμαστούμε για το εγγύς μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάνος Μήλιας παρουσίασε διεξοδικά τις προκλήσεις που δημιουργεί η κατάργηση των 3rd party cookies: λιγότερα δεδομένα, μικρότερες δυνατότητες στόχευσης, μείωση των εσόδων για τους publishers, ενίσχυση των walled gardens αλλά και του ανταγωνισμού για την απόκτηση 1st party data, τονίζοντας όμως «την τεράστια ευκαιρία που παρουσιάζεται για την αναμόρφωση του τρόπου δουλειάς».

Αναφερόμενες στο κομμάτι των λύσεων η κ. Βάσω Μαργέλου και η κ. Μαριάνα Κορδοπάτη, διευκρίνισαν ότι μέχρι στιγμής έτοιμες λύσεις δεν υπάρχουν, διαφαίνονται ωστόσο τρεις κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση αφορά στα 1st party data που μπορούν να διασφαλίσουν πιο άμεση επικοινωνία και καλύτερη σχέση με τον καταναλωτή. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι το contextual targeting που μπορεί να μην είναι κάτι νέο, ωστόσο σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, μπορεί να φέρει σημαντική αποτελεσματικότητα. Η τρίτη κατεύθυνση είναι η δημιουργία νέων identifiers, στα οποία ο καταναλωτής θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων που δίνει.

Οι κυρίες Μαργέλου και Κορδοπάτη επισήμαναν ότι «η αγορά δουλεύει πυρετωδώς για να βρει λύσεις» και σύστησαν στους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν άμεσα να τεστάρουν τις διαθέσιμες εναλλακτικές. Σύμβουλοί τους σε αυτή την αναζήτηση είναι τα media agencies με τα οποία συνεργάζονται, καθώς κάθε διαφημιζόμενος έχει διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες και πιθανά η λύση να είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ηθική διαχείριση των δεδομένων, η σημαντικότητα της οποίας αποτυπώνεται σε πλήθος ερευνών τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της WFA “The Marketer of the Future”, πάνω από 95% των marketers (98% στους Έλληνες), απάντησαν ότι η ηθική χρήση των data είναι «κλειδί» για τη βιωσιμότητα του digital marketing, ενώ ποσοστό πάνω από 74% (81% στους Έλληνες), απάντησαν ότι ο τομέας των data ethics αναμένεται να γίνει πιο σημαντικός για τη δουλειά τους τα επόμενα πέντε χρόνια.

Κλείνοντας το session, η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Νερίνα Κομιώτη, αναφέρθηκε στην προτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων για την καλλιέργεια ενός νέου mind-set που βάζει πριν από όλα τους ανθρώπους και όχι τα δεδομένα.

Την ομάδα Digital του ΣΔΕ αποτελούν οι: Ντέμη Καζάση, Digital Acceleration Manager Coca-Cola Central & Eastern Europe, Μαριάνα Κορδοπάτη, Senior Marketing Director SEE Procter & Gamble, Βάσω Μαργέλου, Υποδιευθύντρια Media & Budgeting Σταθερής & Κινητής Ομίλου Εταιρειών ΟΤΕ, Πάνος Μήλιας, Digital Acceleration Manager Nestle Hellas.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 27/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 5ο Breakfast Session του ΣΔΕ ήταν αφιερωμένο

στα ζητήματα της διαφορετικότητας και της ισότιμης ένταξης

 

Το 5ο Breakfast Session του ΣΔΕ είχε θέμα «Diversity & Inclusion: challenges and opportunities» και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, με καλεσμένο keynote speaker τον κ. Jerry Daykin, Diversity & Inclusion Ambassador της WFA, Senior Media Director, EMEA, GSK Consumer Healthcare Marketing.

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του αναλυτικού οδηγού «Η προσέγγιση των marketers στη διαφορετικότητα και την ισότιμη ένταξη», 50 στελέχη εταιριών-μελών του ΣΔΕ και συνεργάτες τους από τα agencies, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για τα επιμέρους ζητήματα που παρουσιάζονται στον Οδηγό.  Ο κ. J. Daykin, co-chair της Diversity & Inclusion Task Force της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων, έδωσε με την παρουσίασή του με πολύ άμεσο τρόπο τη μεγάλη εικόνα για ό,τι συζητείται και γίνεται διεθνώς, αναφέρθηκε στις πολλές πτυχές της διαφορετικότητας (φύλο, φυλή και εθνότητα, σωματική ικανότητα, σεξουαλικότητα, ηλικία) και εξήγησε πώς μπορεί μία εταιρία να κάνει την αρχή. Μιλώντας χωρίς περιστροφές τόνισε ότι σε καμία περίπτωση τα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά κι επιφανειακά. Αντίθετα, ό,τι γίνεται θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης και καλά μελετημένης στρατηγικής, στην οποία θα πρέπει πρώτα απ’ όλους να πιστεύει το top management κάθε επιχείρησης και οργανισμού. Τόνισε, τέλος, ότι η διαφορετικότητα και η ισότιμη ένταξη δεν αφορούν μόνο στο δημιουργικό μας προϊόν, αλλά και στις ομάδες μας εσωτερικά και στους συνεργάτες μας που το διαμορφώνουν.

Την σκυτάλη στη συζήτηση πήραν η κ. Αθηνά Ποπώφ, Marketing Manager Chocolate and Bakery, Mondelēz International και  ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, Corporate & Government Affairs Manager, Mondelēz International που μίλησαν για την ελληνική εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγραφιώτης ανέπτυξε την σπουδαιότητα του purpose στην εταιρική κουλτούρα της Mondelez International, το οποίο «επιτρέπει» στους εργαζόμενους να είναι ανοιχτοί και στα brands να παίρνουν θέση για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, ενώ η κ. Ποπώφ μέσα από το παράδειγμα της καμπάνιας της Lacta #Act for Love, εξήγησε στους συμμετέχοντες τόσο τη στρατηγική όσο και τα βήματα που προηγήθηκαν της καμπάνιας, τόνισε την αξία του σωστού timing κι εξήγησε ότι τα brands και οι εταιρίες που παίρνουν θέση και βγαίνουν μποστά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πάντα θα υπάρχουν lovers και haters.

Το session ολοκληρώθηκε με ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση στα θέματα που παρουσιάστηκαν, μέσα από διάλογο ουσίας που «προκάλεσε» με τα ερωτήματά της η κ. Μαριάνα Κορδοπάτη, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου και Senior Marketing Director, SEE, P&G που είχε αναλάβει τον συντονισμό της συζήτησης των ομιλητών. Η κ. Κορδοπάτη αναφέρθηκε και στο θέμα της προσβασιμότητας περιεχομένου, με δεδομένο ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 η νομοθεσία της ΕΕ καλεί όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να διασφαλίσουν ότι το οπτικοακουστικό τους περιεχόμενο θα είναι προσβάσιμο από άτομα με αναπηρίες.

H κ. Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, στάθηκε ιδιαίτερα στην επιδραστικότητα του κλάδου της επικοινωνίας και στην ευθύνη που αυτή συνεπάγεται για τα brands και κάλεσε όλους να  αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα, κάνοντας μικρά ή μεγαλύτερα, αλλά πάντα αυθεντικά βήματα.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης δήλωσε: «Η διαφήμιση αφορά στον πραγματικό κόσμο και οφείλει να τον απεικονίζει. Eίμαστε πραγματικά περήφανοι για τον Οδηγό “Η προσέγγιση των marketers στη διαφορετικότητα και την ισότιμη ένταξη” γιατί αναδεικνύει την ευρύτητα των ζητημάτων αυτών και προσφέρει εξαιρετική καθοδήγηση στα στελέχη και τις επιχειρήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν και γιατί».

Τα Breakfast Sessions είναι μία πρωτοβουλία που ανέλαβε o ΣΔΕ το 2018, κατά τα πρότυπα των Digital Sessions. Παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις παγκόσμιες εξελίξεις, στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε κάθε φορά σημαντικά θέματα για τους διαφημιζόμενους και να συμβάλλουμε ώστε η επικοινωνία στη χώρα μας να κάνει σταθερά βήματα μπροστά. Οι πρωινές αυτές συναντήσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε χαλαρό κλίμα, με πολύ σημαντικούς Έλληνες και ξένους ομιλητές και δίνουν την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Η συμμετοχή γίνεται αποκλειστικά κατόπιν πρόσκλησης, καθώς απευθύνονται σε περιορισμένο κάθε φορά αριθμό διαφημιζομένων.

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 25/06/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος

Πάγια θέση του ΣΔΕ αποτελεί η ελεύθερη λειτουργία της αγοράς επικοινωνίας

 

Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη -λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν με τον COVID-19- η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), με απαρτία των μελών του Συνδέσμου σύμφωνα με το Καταστατικό και την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα Μέλη του ΣΔΕ  ενέκριναν την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2019, τον Οικονομικό Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2019), καθώς και τον Προϋπολογισμό του 2020.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης στη σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τα μέλη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ομάδας Digital του Συνδέσμου για την εξαιρετική συνεργασία, ανέφερε ότι το 2019 υπήρξε μια χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων στην οποία ο Σύνδεσμος κατάφερε να υλοποίησει πλήθος πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς. Αναφερόμενος στο 2020  δήλωσε  αισόδοξος, φύσει και θέσει, επισήμανε ωστόσο την σημασία της  της ελεύθερης από διοικητικές παρεμβάσεις, λειτουργία της αγοράς και είπε χαρακτηριστικά  «Στο 1ο εξάμηνο, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε σιγή στα θεσμικά θέματα. Όμως η κινητικότητα έχει ήδη επανέλθει. Παρακολουθούμε στενά όσα γράφονται για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της διαφημιστικής αγοράς, αλλά και όσα διαρρέουν για πιθανή νομοθετική ρύθμιση των media spec και ως ΣΔΕ έχουμε φροντίσει να κάνουμε σαφείς τις θέσεις μας».

Λόγω του χρόνου διεξαγωγής της φετινής Γενικής Συνέλευσης, στην παρουσίαση της η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, κ. Νερίνα Κομιώτη, αναφέρθηκε τόσο στα πεπραγμένα του 2020, αλλά και σε όσα ο Σύνδεσμος υλοποίησε στο πρώτο εξάμηνο του 2020. Η κ. Κομιώτη στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν με την έναρξη της πανδημίας και το lockdown, ώστε να εξακολουθήσει ο Σύνδεσμος να προσφέρει στις εταιρίες-μέλη του αξία, μέσα από την ενημέρωση και τη γνώση. «Σχεδόν 30 ενημερωτικά δελτία, 16 webinars, το Covid Compendium της WFA, ο 10λογος με όσα θα έπρεπε ως διαφημιζόμενοι να προσέξουμε, η νέα ενότητα στο site μας Covid insights, όπου με πολύ διάβασμα, συγκεντρώναμε από την πρώτη κιόλας ημέρα της κρίσης και σχολιάζαμε σε καθημερινή βάση, έρευνες, τάσεις, άρθρα και απόψεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 6+6 τάσεις και insights για μετά την καραντίνα, τα αγαπημένα των μελών μας publicity reports και πολλά ακόμα που ελπίζουμε πραγματικά ότι βοήθησαν τα στελέχη και την αγορά της επικοινωνίας».

Μετά τη συνέλευση,  οι κυρίες Αγγελική Γιαννοπούλου, Γεωργία Αργυρού και ο κ. Π. Καραχάλιος του Dentsu Aegis Network μοιράστηκαν με τα μέλη του Συνδέσμου την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με  τίτλο «Respond, Recover, Reset : Responsibly. What’s around the corner for People and Citizens».

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 21/05/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της  WFA με τίτλο “Marketer of the future

Στην έρευνα συμμετείχε και η Ελλάδα!

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) διεξήγαγε παγκόσμια έρευνα για τους marketers, το ρόλο τους και τις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα. Τίποτα πιο προφητικό από αυτό, καθώς τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν χθες, σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζαμε.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ερευνητικό οργανισμό 2CV και 28 εθνικούς συνδέσμους διαφημιζόμενων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Στα ερωτήματα απάντησαν  683 CMOs, ενώ πραγματοποιήθηκαν και σε βάθος συνεντεύξεις με επικεφαλής marketing σε blue-chip brands, όπως AirAsia, Airbnb, Aston Martin, Diageo, Mastercard, Nissan και Unilever. Στην Ελλάδα,  η έρευνα απευθύνθηκε κατά κύριο λόγο σε στελέχη εταιριών – μελών του ΣΔΕ, με το 40% των συμμετεχόντων να εργάζεται σε μεγάλες εταιρίες, το 19% σε μεσαίες και το 42% σε μικρές επιχειρήσεις (με βάση τον αριθμό των εργαζομένων).

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ρόλος των CMOs σήμερα απαιτεί να δοθεί έμφαση στην αποτελεσματική καθοδήγηση πολυδιάστατων ομάδων.

Η βιωσιμότητα και τα data ethics αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο σημαντικό μέρος των αρμοδιοτήτων των CMOs στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 71% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι το «ευρύτερο επιχειρηματικό πνεύμα, πέρα ​​από τις γνώσεις marketing» είναι μια σημαντική δεξιότητα για τους marketers σήμερα και το 82%, πως η πολιτισμική ευαισθησία είναι πολύ σημαντική. Σημαντικά επίσης είναι τα soft skills, με το 91% των ερωτηθέντων να προτάσσουν την περιέργεια, την ενέργεια, το πάθος και την ευελιξία.

Οι marketers  έχουν  σήμερα ευρύτατες αρμοδιότητες και η καθημερινότητά τους καλύπτει (κατά μέσο όρο) εννέα ξεχωριστούς τομείς: από τη στρατηγική marketing (79%) έως τα data ethics (34%) και από την ανάπτυξη των επιχειρήσεων (58%) έως τη βιωσιμότητα (37%). Πολλοί από αυτούς τους τομείς αναμένεται να γίνουν πιο σημαντικοί για τη δουλειά τους τα επόμενα πέντε χρόνια: Το 80% των συμμετεχόντων προβλέπει σημαντική αύξηση για τη βιωσιμότητα, το 77% για τη διαχείριση του digital martech και των πλατφορμών, το 74% για τα data ethics, το 73% για τα data analytics και το 72% για το customer experience / centricity.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ένας στους πέντε συμμετέχοντες πιστεύει ότι ο ρόλος των CMOs δεν θα υπάρχει σε 10 χρόνια.

Στην έρευνα επισημαίνεται ότι το marketing έχει τη δύναμη να κινητοποιήσει  εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές. Για παράδειγμα, τo purpose των εταιριών έχει συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και οι  CMOs θεωρούνται οι πλέον κατάλληλοι για να παρακολουθούν το συναίσθημα των καταναλωτών και να βοηθούν την επιχείρηση να ανταποκριθεί σε αυτό ή ακόμη και για να ηγηθούν αλλαγών που ωφελούν την ευρύτερη κοινότητα. Το 84% πιστεύει ότι το marketing πρέπει να υπερβαίνει τους επιχειρηματικούς στόχους και να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το 92% συμφωνεί ότι η χρήση των δεδομένων με ηθικό τρόπο, είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του digital marketing.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι διαθέσιμα αναλυτικά και όσον αφορά στους marketers που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, και θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης για τον ΣΔΕ και τα μέλη του. Επιγραμματικά, να αναφέρουμε ότι:

  • 8 στους 10 Έλληνες marketers πιστεύουν πως εκτιμάται από την εταιρία τους η θέση και ο ρόλος τους. Σχεδόν ομόφωνα απάντησαν πως το marketing είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της επιχείρησης, ότι η ηθική χρήση των δεδομένων είναι «κλειδί» για τη βιωσιμότητα του digital marketing και ότι το marketing πρέπει να υπερβαίνει τους επιχειρηματικούς στόχους και να έχει ευρύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία.
  • Οι Έλληνες marketers έχουν κατά μέσο όρο 8.8 τομείς ενασχόλησης στην agenda τους, με κυριότερους τη στρατηγική marketing, το brand purpose και τη διοίκηση ομάδων/ηγεσία.
  • Η βιωσιμότητα αναμένεται να αποτελέσει τομέα ιδιαίτερης ανάπτυξης τα επόμενα 5 χρόνια, παράλληλα με το digital marketing και τα data ethics.
  • Τα μεγαλύτερα κενά (και αντίστοιχα ζητούμενες δεξιότητες) που παρατηρούνται στις ομάδες marketing εντοπίζονται σε ανάλυση δεδομένων και insights, entrepreneurialism και ευρύτερο επιχειρηματικό πνεύμα, μαζί με soft skills όπως η περιέργεια, η δημιουργικότητα, η ενσυναίσθηση και η ηγεσία.
  • Οι Έλληνες marketers συμφωνούν ότι οι ομάδες τους λειτουργούν καλά σε επίπεδο diversity & inclusion, εκπαίδευσης/εξέλιξης  και συνεργασίας με τα άλλα τμήμα της επιχείρησης.

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, Νερίνα Κομιώτη δήλωσε σχετικά «Το Δεκέμβριο, ως ΣΔΕ, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο μετρήσιμο δείγμα αυτής της τόσο σημαντικής παγκόσμιας έρευνας. Το καταφέραμε και νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση, γιατί η μελέτη των ευρημάτων μπορεί να αποτελέσει απίστευτα χρήσιμο εργαλείο για τους marketers και τον σύνθετο ρόλο  τους. Στο μυαλό μας είχαμε τις αλλαγές που επέφερε στο marketing και τους marketers, η δεκαετής βαθιά ύφεση της χώρας που είχε προηγηθεί, χωρίς, φυσικά, να φανταζόμαστε την παγκόσμια υγιεινομική πανδημία που ακολούθησε.

Η αίσθησή μας είναι ότι η πανδημία θα επιταχύνει τις αλλαγές και θα απαιτήσει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, κάνοντας το έργο των marketers ακόμα πιο δύσκολο. Από την πλευρά μας, κάνουμε κάθε προσπάθεια να απαντήσουμε στις ανάγκες τόσο των μελών μας, όσο και της ευρύτερης αγοράς, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Στεκόμαστε στο πλάι των marketers με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, με πίστη στις μάρκες και στην αξία του marketing και της εμπορικής επικοινωνίας».

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 24/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΔΕ ξανά κοντά στη «σχεδία» και τους ανθρώπους της

που πλήττονται από την πανδημία

Αγορά 150 τετράμηνων «Συνδρομών αλληλεγγύης» για τα μέλη του

 

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, εκτός από την εμπορική επικοινωνία, υπηρετεί και προωθεί με κάθε τρόπο την έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας. Με το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας και τη δοκιμασία όλων σε πολλαπλά επίπεδα, φάνηκε δυστυχώς, ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται ακόμη πιο σκληρά.

Ο ΣΔΕ αποφάσισε να σταθεί -για μία ακόμη φορά- στο πλάι των πωλητών της «σχεδίας», που λόγω των περιοριστικών μέτρων, στερούνται τη δυνατότητα πώλησης του περιοδικού και άρα το εισόδημά τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος προχώρησε στην αγορά 150 τετράμηνων «Συνδρομών Αλληλεγγύης» του περιοδικού δρόμου «σχεδία» αποκλειστικά για τα μέλη του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι άνθρωποι της «σχεδίας» που οργάνωσαν τη δράση αυτή «Δεν είναι μια απλή συνδρομή. Είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία. Είναι μια πράξη αγάπης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει σταλεί ηλεκτρονικά στα μέλη του ΣΔΕ το τεύχος Απριλίου του περιοδικού, ενώ θα ακολουθήσουν τρία ακόμη τεύχη. Οι συνδρομές είναι προσωπικές. Στόχος της δράσης, πέρα από τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, αποτελεί η γνωριμία όσο το δυνατόν περισσότερων με το περιοδικό, ένα περιοδικό ποικίλης ύλης και με εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο.

«Στον ΣΔΕ αγαπάμε πολύ τη «σχεδία» και θαυμάζουμε τους πωλητές της, ανθρώπους με τεράστια αξιοπρέπεια και δύναμη. Βιώνουν τη φτώχεια στις πιο ακραίες της μορφές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με τη «σχεδία» τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, προσφέροντας το τεύχος Νοεμβρίου σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή Απονομής της 8ης διοργάνωσης. Συνεχίσαμε συμμετέχοντας το Φεβρουάριο με μεγάλη χαρά και συγκίνηση στη δράση «Πωλητής για μία ώρα». Και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, προσφέρουμε στα μέλη μας «Συνδρομές Αλληλεγγύης» και καλούμε άτομα και εταιρείες να κάνουν το ίδιο. Να βοηθήσουν, διαβάζοντας ένα εξαιρετικό περιοδικό» δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Λίγα λόγια για τη «Συνδρομή Αλληλεγγύης»

Η πρωτοβουλία Συνδρομή Αλληλεγγύης» της «σχεδίας» προσβλέπει τόσο στην υποστήριξη στην υποστήριξη των πωλητών, καθώς έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ο άνθρωπος-πωλητής να παραμένει ο βασικός ωφελούμενος, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Για κάποιες ώρες το μήνα,

από την ασφάλεια και τη ζεστασιά του γραφείου, με μια κούπα καφέ ή τσάι δίπλα τους, άνθρωποι της «σχεδίας» ετοιμάζουν τις αποστολές των φακέλων με το νέο τεύχος για τους φίλους συνδρομητές μας. Και έτσι, εξασφαλίζουν -και μέσα από αυτόν τον τρόπο- με αξιοπρέπεια ένα μικρό εισόδημα. Όσο περισσότερες οι συνδρομές, τόσο περισσότεροι οι ωφελούμενοι, και ενδεχομένως και οι ώρες απασχόλησής τους. Παράλληλα, αποκτούν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 23/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία COVID insights από τον ΣΔΕ

Ο ΣΔΕ κοντά σε όλη την αγορά επικοινωνίας με σύνθημα “Sharing is Caring”

 

Με σύνθημα “Sharing is Caring” ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος προχώρησε στην πρωτοβουλία COVID INSIGHTS, η οποία είναι ανοιχτή σε όλη την αγορά και όχι μόνο στις εταιρίες μέλη του.

Σε καθημερινή βάση γίνεται αναζήτηση και συλλογή από έρευνες, μελέτες, άρθρα και απόψεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, που, άλλες εταιρίες, οργανισμοί και φορείς, με διάθεση αλληλεγγύης, καθιστούν προσβάσιμα, χωρίς κόστος. Ο ΣΔΕ τα συγκεντρώνει στην ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του COVID INSIGHTS, και χάρη σε έναν σύντομο σχολιασμό επί του περιεχομένου, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν εκείνα που τους ενδιαφέρουν.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε παράλληλα με την εμφάνιση του Covid-19 στην Ελλάδα, όταν η ανάγκη των εταιρειών για πληροφόρηση, ιδιαίτερα από αγορές όπου η υγειονομική κρίση προηγήθηκε, ήταν πολύ μεγάλη. Η ενότητα εμπλουτίζεται σε καθημερινή βάση.

Σε μια περίοδο «μη κανονική» και δύσκολη για όλους, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος εντείνει τις προσπάθειές του για ενημέρωση προσβάσιμη σε όλους.

«Ο Covid-19 ανέτρεψε τα πλάνα όλων. Επιχειρήσεις και άτομα καλούμαστε να διαχειριστούμε τα νέα και διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα. Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε ως βασική μας προτεραιτότητα να βρισκόμαστε υπεύθυνα κοντά τόσο στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους αλλά και στους καταναλωτές, την κοινωνία και την Πολιτεία. Η επόμενη μέρα είναι εδώ. Ας είμαστε όσο περισσότερο προετοιμασμένοι μπορούμε σε μια στιγμή ιστορική για ολόληρο τον πλανήτη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γρηγόρης Αντωνιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΔΕ μοιράστηκε με όλη την αγορά και το COVID Compendium for Global Marketers της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA), τον online «οδηγό» που επιχειρεί να συγκεντρώσει και να διαδώσει τις καλύτερες ενέργειες που πραγματοποιούν τα brands σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού, για να προσφέρει έμπνευση στην παγκόσμια κοινότητα των marketers. Ταυτόχρονα έχει ζητήσει από τους marketers της ελληνικής αγοράς, ανεξάρτητα αν οι εταιρίες τους είναι μέλη του ΣΔΕ ή όχι, να επισκεφθούν τη σχετική ενότητα στο www.sde.gr και να μοιραστούν με την WFA ενέργειες που εκείνοι υλοποίησαν ή υλοποιούν στην «ιδιαίτερη» αυτή περίοδο και που μπορούν να αποτελέσουν best cases.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 01/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η WFA συγκεντρώνει τις καλύτερες Πρακτικές Marketing στην εποχή του κορωνοϊού

Ο ΣΔΕ φέρνει κοντά τους marketers της ελληνικής αγοράς με συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο!

 

Είναι γεγονός ότι η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση ανέτρεψε τα business plans και επηρέασε τα marketing plans του 2020 σε όλες τις χώρες και σε όλους τους κλάδους. Οι marketers και τα brands καλούνται να διαχειριστούν πρωτόγνωρες συνθήκες και νέες ανάγκες.

Ο ΣΔΕ από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα παραμείνει κοντά στους διαφημιζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο. Στο πλαίσιο αυτό, μοιράζεται με όλη την αγορά το COVID Compendium for Global Marketers της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA). Πρόκειται για έναν online «οδηγό» που επιχειρεί να συγκεντρώσει και να διαδώσει τις καλύτερες ενέργειες που πραγματοποιούν τα brands σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού, για να προσφέρει έμπνευση στην παγκόσμια κοινότητα των marketers. Δυστυχώς, οι marketers σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται ή θα βρεθούν -σε διαφορετικό χρόνο- απέναντι στους ίδιους προβληματισμούς.

Σκοπός της εξαιρετικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να αποτελέσει ένα παγκόσμιο hub καταγραφής καλών πρακτικών. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους marketers της ελληνικής αγοράς, ανεξάρτητα αν οι εταιρίες τους είναι μέλη του ΣΔΕ ή όχι, να επισκεφθούν το www.sde.gr και τη σχετική ενότητα του site για να ενημερωθούν για best practices από όλο τον κόσμο και να μοιραστούν ενέργειες που εκείνοι υλοποίησαν ή υλοποιούν στην «ιδιαίτερη» αυτή περίοδο και που μπορούν να αποτελέσουν best cases.

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, Νερίνα Κομιώτη δήλωσε σχετικά «Κατανοούμε απόλυτα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διαφημιζόμενοι και θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε με όσους τρόπους διαθέτουμε στην επιχειρησιακή συνέχεια. Από την πρώτη στιγμή, η αγωνία μας ήταν να μπορέσουμε να απαντήσουμε παραγωγικά και δημιουργικά στις ανάγκες τόσο των μελών μας, όσο και της ευρύτερης αγοράς. Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία, η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ανταλλάξουμε ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες. Ο ΣΔΕ θα συνεχίσει την ενημέρωση για σημαντικά θέματα με την ευχή να τελειώσουν όλα γρήγορα και να επιστρέψουμε όλοι με υγεία και δύναμη στην κανονικότητα.»

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 12/02/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΔΕ στηρίζει το περιοδικό δρόμου «σχεδία»

 «Πωλητές για μια ώρα, μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του Συνδέσμου»

 

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος συμμετείχε στη δράση «Πωλητής μία ώρα» του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στο πλαίσιο της «Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου». Πιο συγκεκριμένα, από τις 3 έως 7 Φεβρουαρίου 2020,  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του Συνδέσμου, φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο και για μία ώρα κάθε μέρα, έγιναν η φωνή της «σχεδίας».

«Πέρυσι δεν προλάβαμε, αλλά φέτος τα καταφέραμε! Στον ΣΔΕ αγαπάμε πολύ τη «σχεδία» και θαυμάζουμε τους πωλητές της, ανθρώπους με τεράστια αξιοπρέπεια και δύναμη. Η συνεργασία μας ξεκίνησε στα Αριστεία όπου  φιλοξενήσαμε το τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού. Η συμμετοχή μας στη δράση «Πωλητής για μία ώρα» ήταν μία μοναδική εμπειρία κι ελπίζουμε ότι βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στη διάδοση του μηνύματος ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό» δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΔΕ κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, σχολίασε σχετικά «Στον ΣΔΕ εκτός από την εμπορική επικοινωνία αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο την έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας. Οι επιχειρήσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας. Είναι ανάγκη να πάρουν θέση για τα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έδωσαν το παρών σε μία προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο με  Ανθρωπιά, Αλληλεγγύη και Αξιοπρέπεια.»

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 10/02/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To purpose driven strategy, το θέμα του 4ου Breakfast Session του ΣΔΕ

 

Με θέμα «Latest trends and developments for a purpose-driven strategy» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το 4ο Breakfast Session του ΣΔΕ με καλεσμένο keynote speaker τον κ. Μιχάλη Σπανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Global Sustain Group.

Ο κ. Σπανός παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σε σημαντικά θέματα εταιρικής υπευθυνότητας, βιώσιμης ανάπτυξης και υπεύθυνων επενδύσεων. Μίλησε διεξοδικά για τη σημαντικότητα του σκοπού (purpose) μιας εταιρίας στη διαμόρφωση στρατηγικής και προσέλκυσης επενδυτών, καθώς και για τη δυνατότητα σύνδεσης της διαδικασίας ανάλυσης ουσιαστικών θεμάτων (materiality analysis) με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Παρουσιάστηκε επίσης το Πλαίσιο Βιώσιμης Χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EU Sustainable Finance Framework), που αναμένεται να αλλάξει δραστικά τον τρόπο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων τόσο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όσο και από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία πλέον θα πρέπει να ενσωματώνουν στις επενδυτικές τους αποφάσεις κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG = Environmental, Social & Governance).

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν βέλτιστες πρακτικές αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια προσαρμογής τους στις νέες εξελίξεις και στις ευκαιρίες που διαμορφώνονται.

Ήταν ένα ακόμα πρωινό γεμάτο ενημέρωση, έμπνευση και networking.

H κ. Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, δήλωσε: «Το 4ο αυτό Breakfast Session έχει για εμάς έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΣΔΕ και σχεδιάστηκε ώστε να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στις γνώσεις των στελεχών που είναι αρμόδια για θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Επιστρέψαμε, κι εμείς, από την πλευρά μας, κάτι στις εταιρίες και στους ανθρώπους που υποστήριξαν χορηγικά τα Αριστεία. Τα Breakfast Sessions ΣΔΕ έχουν πλέον καθιερωθεί και αποτελούν ζωντανό πόλο ανταλλαγής γνώσεων, απόψεων και πεδίο γόνιμων συζητήσεων.»

Τα Breakfast Sessions είναι μία πρωτοβουλία που ανέλαβε o ΣΔΕ το 2018, κατά τα πρότυπα των Digital Sessions. Παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις παγκόσμιες εξελίξεις, στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε κάθε φορά σημαντικά θέματα για τους διαφημιζόμενους και να συμβάλλουμε ώστε η επικοινωνία στη χώρα μας να κάνει σταθερά βήματα μπροστά. Οι πρωινές αυτές συναντήσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε χαλαρό κλίμα, με πολύ σημαντικούς Έλληνες και ξένους ομιλητές και δίνουν την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Η συμμετοχή γίνεται αποκλειστικά κατόπιν πρόσκλησης, καθώς απευθύνονται σε περιορισμένο κάθε φορά αριθμό διαφημιζομένων.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 01/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7o Digital Session ΣΔΕ: Ολοκληρώθηκε η αναλυτική παρουσίασητων αρχών του Global Media Charter
Brand safety – Transparency – Walled Garden – Data Transparency – User Experience

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το 7ο Digital Session με το οποίο ολοκληρώθηκε η σε βάθος ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος για τις 8 αρχές του Global Media Charter, του Παγκόσμιου Χάρτη για τα Διαφημιστικά Μέσα.

Μετά από σύντομη υπενθύμιση των 3 αρχών που είχαν συζητηθεί στο 6ο Digital Session (ad fraud, viewability και third party verification & measurement), αναλύθηκαν οι αρχές του Global Media Charter που αφορούν σε brand safety, διαφάνεια σε όλο το εύρος της αλυσίδας της διαφήμισης, ζητήματα walled garden, data transparency και βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη.

Σύμφωνα με πρόσφατη παγκόσμια έρευνα, το brand safety και όλες οι εκφάνσεις αυτού, αποτελούν το ταχύτερα κλιμακούμενο θέμα στην agenda των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων, καθώς το μη ασφαλές περιεχόμενο θέτει σε κίνδυνο τη φήμη μιας μάρκας και είναι τοξικό για τους καταναλωτές.
Η έλλειψη διαφάνειας σε όλο το εύρος της αλυσίδας της διαφήμισης, ειδικά στο programmatic, αφορά τόσο στην επένδυση αυτή καθαυτή (ποιος δηλαδή επωφελείται από τα χρήματα των διαφημιζομένων), όσο και στην εμπιστοσύνη μεταξύ των μερών.
Τα ζητήματα walled garden, που συνδέονται με τις μεγάλες πλατφόρμες, περιορίζουν την πρόσβαση των διαφημιζομένων σε περιεχόμενο και δεδομένα που τους ανήκουν, ενώ παράλληλα τους στερούν την απαραίτητη γνώση για τη διαφημιστική τους δαπάνη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Η βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη είναι προαπαιτούμενο για τη συγκράτηση του ad blocking και για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στη διαφήμιση.
Τέλος, η διαφάνεια και η δεοντολογική ορθότητα στον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των καταναλωτών (τόσο από τους διαφημιζόμενους, όσο και από όλους τους συνεργάτες τους), πέραν της νομικής υποχρέωσης, είναι σημαντικές για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ψηφιακή διαφήμιση και στις μάρκες.

Στο session παρουσιάστηκαν και τα αντίστοιχα εξειδικευμένα blueprints που σχεδιάστηκαν για να εξηγήσουν με πολύ απλά λόγια την κάθε αρχή του Global Media Charter, δηλαδή το πρόβλημα και τα βήματα που πρέπει να κάνουν άμεσα οι διαφημιζόμενοι για ένα καλύτερο ψηφιακό οικοσύστημα.

Όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Νερίνα Κομιώτη, ο Παγκόσμιος Χάρτης για τα Διαφημιστικά Μέσα, αποτελεί πρωτοβουλία-ορόσημο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων καθώς εντοπίζει τα προβλήματα και προτείνει ενέργειες για τη βελτίωσή τους. Ο Χάρτης ανανεώνεται με βάση τις εξελίξεις, ενώ παράλληλες πρωτοβουλίες όπως η Coalition for Better Ads και η Global Alliance for Responsible Media, με πλήθος συμμετεχόντων εταιρειών και φορέων που συνδέονται με online media, συνεπικουρούν την προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία του ψηφιακού οικοσυστήματος.

Την Ομάδα Digital του ΣΔΕ αποτελούν οι Μαριάνα Κορδοπάτη, Associate Marketing Director South East Europe της P&G, Βάσω Μαργέλου, Υποδιευθύντρια Media και Budgeting Σταθερής και Κινητής Ομίλου Εταιρειών ΟΤΕ, Πάνος Μήλιας, Digital Acceleration Manager της Nestle, Ντέμη Καζάση, Digital Acceleration Manager της Coca-Cola Central & Eastern Europe και Εύη Μπολομύτη, E-Commerce Director της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΔΕ εδώ και 5 χρόνια, με συνεχή πληροφόρηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) και με την πολύτιμη συμβολή της Ομάδας Digital του Συνδέσμου, παρακολουθεί στενά και έχει διαμορφωμένη άποψη για τα σημαντικότερα θέματα digital τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, ενώ η ενασχόληση με τις 8 αρχές του Global Media Charter έχει ξεκινήσει ήδη από τον Μάιο του 2018.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της WIND, η δημιουργική ομάδα της οποίας σχεδίασε τα blueprints.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 16/07/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάκριση για τον Πρόεδρο του ΣΔΕ,  ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

 Τιμήθηκε με το Marketing Life Achievement Award

Με τη διάκριση Marketing Life Achievement Award τιμήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης στο πλαίσιο της εκδήλωσης Marketing Excellence Awards 2019, του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Ο κ. Αντωνιάδης δραστηριοποιείται στο χώρο του Marketing και της Επικοινωνίας. Επί 30 έτη στέλεχος της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER και σήμερα ανεξάρτητος Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με έντονη θεσμική δράση (εκτός από τον ΣΔΕ, είναι μέλος του ΔΣ του ΣΕΒΤ, του ΣΕΒΙΤΕΛ κτλ ), έχει βαθιά γνώση της αγοράς επικοινωνίας, την οποία υπηρετεί υποδειγματικά.

«Η διάκριση του κ. Αντωνιάδη επιβεβαιώνει αυτά που, εμείς στον ΣΔΕ, έχουμε την τύχη να βιώνουμε εδώ και 12 χρόνια που ηγείται του Συνδέσμου. Άνθρωπος των λύσεων, πράος, πάντα διαβασμένος και, ανεξαρτήτως συνθηκών, θετικός και άμεσος, αποτελεί παράδειγμα ηγεσίας χαμηλών τόνων και υψηλής αποτελεσματικότητας» δήλωσε η  Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 03/07/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σχέση διαφημιζομένων και agencies το θέμα του 3ου Breakfast Session ΣΔΕ

 

Με θέμα «The future of agency models»  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 το 3ο Breakfast Session του ΣΔΕ με καλεσμένους keynote speakers την κα Nadja-Bellan White, Executive Partner, Chief Client Officer, EMEA, The Ogilvy Group και τον κ. Gerhard Louw, WFA Executive Committee Member and WFA Global Media Board Member, Head of International Media Management, Deutsche Telekom AG. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Κατερίνα Πολυμερίδου, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Marketing Week.

Με την έναρξη του session, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΔΕ κ. Κώστας Σταματάκης, Chief Marketing and Customer Officer, Dixons-Kotsovolos, εξήγησε γιατί ο ΣΔΕ, μέσα από μία ευρεία λίστα με θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για τους marketers παγκόσμια, επέλεξε να συζητήσει και να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Louw,  με τη θεσμική του ιδιότητα και ρόλο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA), μίλησε καταρχάς για την αναπόφευκτη αλλαγή των μοντέλων συνεργασίας, δεδομένων των αλλαγών που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο κλάδου και καταναλωτή. Με την ιδιότητα του διαφημιζόμενου, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για το νέο μοντέλο συνεργασίας της Deutche Telekom, το γνωστό MOM, καθώς ο ίδιος είναι ο εμπνευστής του. Σύμφωνα με αυτό, ο διαφημιζόμενος παίρνει εσωτερικά μεγαλύτερο έλεγχο του media planning & buying, ενώ εξακολουθεί να συνεργάζεται με επιλεγμένους partners σε επίπεδο υλοποίησης.

Από την πλευρά της η κ. White παρουσίασε την οπτική των agencies, επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις διαφημιζομένων και agencies πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, τονίζοντας όμως ότι τα agencies πρέπει να θεωρούνται από τους διαφημιζόμενους partners για την ανάπτυξή τους και όχι vendors. Μίλησε για την παγίδα του “shortermism” και για την αξία της δημιουργικότητας στην επικοινωνία και τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα  των μοντέλων αμοιβής.

Ήταν ένα ακόμα πρωινό γεμάτο ενημέρωση, έμπνευση και networking για τους επικεφαλής marketing & media που παρακολούθησαν τη συζήτηση.

« Ένα χρόνο μετά, οι πρωινές συναντήσεις του ΣΔΕ έχουν πλέον καθιερωθεί. Όταν τις σχεδιάζαμε, η αγωνία μας ήταν μεγάλη για το αν τα στελέχη θα συμμετέχουν ενεργά, καθώς φιλοδοξία μας ήταν και παραμένει, τα Breakfast Sessions να δίνουν την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Μετά και από το 3ο πλέον session, χαιρόμαστε για τις πολύ ζωντανές συζητήσεις που γίνονται αλλά και για το θετικό feedback που παίρνουμε από την αγορά»,

είπε η κ. Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

 

Τα Breakfast Sessions είναι μία πρωτοβουλία που ανέλαβε o ΣΔΕ το 2018, κατά τα πρότυπα των Digital Sessions. Παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις παγκόσμιες εξελίξεις, στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε κάθε φορά σημαντικά θέματα για τους διαφημιζόμενους και να συμβάλλουμε ώστε η επικοινωνία στη χώρα μας να κάνει σταθερά βήματα μπροστά. Οι πρωινές αυτές συναντήσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε χαλαρό κλίμα, με πολύ σημαντικούς Έλληνες και ξένους ομιλητές και δίνουν την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Η συμμετοχή γίνεται αποκλειστικά κατόπιν πρόσκλησης, καθώς απευθύνονται σε περιορισμένο κάθε φορά αριθμό διαφημιζομένων.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 23/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οδηγός καλών πρακτικών για τη διαδικασία των spec από την ΕΔΕΕ και τον ΣΔΕ

 

Η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που διατηρούν, συνέταξαν από κοινού έναν οδηγό καλών πρακτικών για τη διαδικασία των διαγωνισμών για την ανάθεση επικοινωνιακών λογαριασμών, τον «12λογο του καλού spec», αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη γνώση που υπάρχει στην Ευρώπη για το θέμα αυτό.

Τα spec αποτελούν την πλέον συνήθη πρακτική για την επιλογή νέου επικοινωνιακού συνεργάτη ή για την επιβεβαίωση μίας υπάρχουσας συνεργασίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η ΕΔΕΕ στα μέλη της για τον τρόπο που υλοποιούνται τα spec στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλο περιθώριο εκπαίδευσης και βελτίωσης των metrics.

Η διαδικασία των spec κοστίζει σε χρόνο και χρήμα και επηρεάζει την εικόνα των εταιρειών που συμμετέχουν. Στον «12λογο του καλού spec» παρουσιάζονται συνοπτικά και με εύληπτο τρόπο όλα τα στάδια και οι παράμετροι της διαδικασίας ενός spec, καθώς και  προτεινόμενη προσέγγιση, τόσο για τους διαφημιζόμενους, όσο και για τα  agencies.

«Στον ΣΔΕ, πιστεύουμε στην αξία της αυτοδέσμευσης για τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς. Mε απόλυτο σεβασμό στην ελευθερία των συναλλαγών, προτείνουμε στα μέλη μας, κάθε φορά που βρίσκονται σε διαδικασία spec, να λειτουργούν με βάση την ηθική, να ανατρέχουν στο «12λογο του καλού spec» και να απαιτούν το ίδιο και από την πλευρά των εταιρειών επικοινωνίας» τόνισε ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του ΣΔΕ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΕ κ. Μανόλης Παπαπολύζος, δήλωσε ότι «Οι καλές πρακτικές θέτουν ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο μέτρου και λογικής. Είναι προς το συμφέρον όλων μας, διαφημιζόμενων και εταιρειών επικοινωνίας, να λειτουργούμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ώστε να διασφαλίζουμε μια λογική και αξιοπρεπή διαδικασία spec και να μπορούμε να εστιάσουμε αποτελεσματικά στα ζητούμενα που έχουν πραγματική αξία για το brand και για την υπό διερεύνηση  συνεργασία».

Σημειώνεται ότι και οι δύο ενώσεις έχουν αποστείλει τον Οδηγό στα μέλη τους, ενώ επισημαίνουν ότι η υιοθέτησή του στην πράξη, επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των συναλλασσομένων μερών.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 13/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Webinar για το Global Media Charter από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων

Σε webinar με θέμα «The Global Media Charter explained: Overview and progress», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων, συμμετείχαν τα μέλη του ΣΔΕ.

Senior στελέχη της ελληνικής αγοράς που έχουν την ευθύνη θεμάτων Marketing & Media σε εταιρίες μέλη του ΣΔΕ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους Matt Green, Global Lead – Media & Digital Marketing της WFA, Stephen Chester, Director of Media της ένωσης διαφημιζομένων της Αγγλίας (ISBA) και Holger Wilcks, CEO της ένωσης διαφημιζομένων της Δανίας (Dansk Annoncørforening) που μίλησαν για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για τα θέματα που πραγματεύεται το Global Media Charter, για εξειδικευμένα εργαλεία και για ενέργειες που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.

«Θεωρούμε ότι η γνώση για τα θέματα που πραγματεύεται το Global Media Charter είναι πολύτιμη για τους διαφημιζόμενους, γιατί η εγρήγορσή τους μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχουμε δεσμευθεί ότι η φετινή χρονιά θα είναι αφιερωμένη στο Global Media Charter, με έμφαση στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών μας», είπε η κ. Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Η επόμενη προγραμματισμένη δράση με θέμα το Global Media Charter, είναι το 6ο Digital Session, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 2019, αποκλειστικά για τα μέλη του Συνδέσμου. Κατά τη διάρκειά του, θα συζητηθούν αναλυτικά οι 3 από τις 8 αρχές του Global Media Charter, που αφορούν σε ad fraud, viewability και μέτρηση και πιστοποίηση από τρίτους.

Το Global Media Charter, ο Παγκόσμιος Χάρτης για τα Διαφημιστικά Μέσα στον οποίο καταγράφονται τα σημαντικότερα θέματα / προβλήματα που απασχολούν τους marketers παγκοσμίως, δημιουργήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) για την καλύτερη λειτουργία του ψηφιακού οικοσυστήματος. Ο ΣΔΕ, λόγω της σημαντικότητας του θέματος για την ασφάλεια, τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα της επένδυσης και την εμπιστοσύνη, έχει ξεκινήσει σειρά δράσεων προβολής και εκπαίδευσης.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 22/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάκριση για τη startup που στηρίζει ο ΣΔΕ στο πρόγραμμα egg

Βραβείο Gold για την εταιρία Nexya στα Sales Excellence Awards

 

Η Nexya, η startup που υποστηρίζει o ΣΔΕ αυτή τη χρονιά στο πρόγραμμα «egg – enter•grow•go», απέσπασε το βραβείο Gold στην κατηγορία  «Νεοφυείς & ΜμΕ στις πωλήσεις» των  φετινών Sales Excellence Awards που διοργανώθηκαν από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος και την Boussias Communications.

Πρόκειται για την  πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ειδικεύεται αποκλειστικά στην γλωσσική τοπική προσαρμογή (localisation) προϊόντων για αγορές του εξωτερικού. Με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και καινοτόμες agile μεθοδολογίες, προσφέρει εξατομικευμένες τεχνικές λύσεις για εγγυημένη ποιότητα και μετρήσιμη εξοικονόμηση πόρων.

Καθοριστικό παράγοντα για τη βράβευση αποτέλεσε το λανσάρισμα μιας πύλης πελατών (client portal) που δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας και online παρακολούθησης των projects 24/7, χωρίς περιττά emails,  με αμεσότητα & ακρίβεια.

«Η διάκριση της Nexya, μίας ελληνικής startup που μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής, είναι ιδιαίτερης αξίας τόσο για τις δύο ιδρύτριές της, δύο νέες γυναίκες επαγγελματίες, την Αλεξάνδρα Σίμιτς και τη Νάντια Αναγνωστοπούλου, όσο και για όλους εμάς στον ΣΔΕ που μέσα από την πρωτοβουλία μας Open Doors προσπαθούμε έμπρακτα να υποστηρίξουμε τους νέους και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Για μένα προσωπικά, είναι και τεράστια χαρά που και τα φετινά «παιδιά» μου ξεκινούν με διακρίσεις», δήλωσε η  Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ και μέντορας της Nexya για το 2019.

Σημειώνεται ότι ο  ΣΔΕ συνεργάζεται με το Πρόγραμμα «egg – enter•grow•go» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Open Doors, η οποία έχει σκοπό τη διάχυση γνώσεων, τη δημιουργία ευκαιριών, την παροχή έμπρακτης υποστήριξης και την προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, τόσο προς τα μέλη του ΣΔΕ, όσο και προς την ευρύτερη αγορά της επικοινωνίας, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους νέους.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 16/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Global Media Charter : Τα 8 μεγάλα θέματα που απασχολούν

τους διαφημιζόμενους σχετικά με την ψηφιακή διαφήμιση

Ο ΣΔΕ ενώνει τη φωνή του με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του Global Media Charter

 

Το Global Media Charter, ο Παγκόσμιος Χάρτης για τα Διαφημιστικά Μέσα στον οποίο καταγράφονται τα σημαντικότερα θέματα / προβλήματα που απασχολούν τους marketers παγκοσμίως, δημιουργήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) για την καλύτερη λειτουργία του ψηφιακού οικοσυστήματος.

Ο ΣΔΕ, λόγω της σημαντικότητας του θέματος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τις μάρκες, αλλά και για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των stakeholders της ψηφιακής αγοράς, αποφάσισε το 2019 να είναι χρονιά αφιερωμένη στο Global Media Charter. Χωρίς μισόλογα, χωρίς φόβο, χωρίς καμία ανοχή για φαινόμενα που απειλούν τις μάρκες, την αποτελεσματικότητα της επένδυσής τους και τη σχέση τους με τον καταναλωτή.

Για το θέμα ο  Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, σχολίασε ότι «Σήμερα, καθώς το digital αναπτύσσεται και ωριμάζει, βρισκόμαστε σε ένα νέο κομβικό σημείο. Σημαντικά για τους διαφημιζομένους ζητήματα, όπως το viewability, το brand safety, η μέτρηση και η πιστοποίηση από τρίτους ανεξάρτητους φορείς, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που πραγματεύεται το Global Media Charter και απαιτούν επίλυση.»

 

8 τομείς συγκεντρώνουν τις ανησυχίες των διαφημιζομένων και ταυτόχρονα αποτελούν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, ώστε να τεθεί σε νέες βάσεις ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ψηφιακό  οικοσύστημα. Αυτοί οι  τομείς αποτελούν τις  αρχές του Global Media Charter, τις αρχές για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών:

  1. Μηδενική ανοχή στη διαφημιστική απάτη (ad fraud) και αποζημίωση για τυχόν παραβιάσεις
  2. Αυστηρή προστασία του brand safety (της ασφάλειας της μάρκας)
  3. Viewability (διασφάλιση της θεασιμότητας της διαφήμισης)
  4. Διαφάνεια σε όλο το εύρος της αλυσίδας της διαφήμισης
  5. Μέτρηση και πιστοποίηση από τρίτους (third party verification & measurement) ως βασικό προαπαιτούμενο
  6. Ζητήματα «walled garden»
  7. Βελτίωση των προτύπων διαφάνειας στα δεδομένα
  8. Βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη

Η κ. Μαριάνα Κορδοπάτη, μέλος του Δ.Σ. και της Ομάδας Digital του ΣΔΕ εξηγεί ότι «πρόκειται για θέματα που απαιτούν από τους διαφημιζόμενους σε βάθος γνώση. Κι αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε φέτος ως ΣΔΕ: να βάλουμε το θέμα στην agenda της ελληνικής αγοράς και να εκπαιδεύσουμε τα μέλη μας. To Global Media Charter καλεί τους διαφημιζόμενους να ζητήσουν από τους συνεργάτες τους στο ψηφιακό οικοσύστημα (agencies, publishers, ad tech εταιρείες και πλατφόρμες) να αναλάβουν προωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τη διαφάνεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Για το καλό όλων. Από την πλευρά τους οι διαφημιζόμενοι, με την υιοθέτηση του Global Media Charter, ανέλαβαν μία σειρά δεσμεύσεων έναντι του οικοσυστήματος.»

«Ξεκινήσαμε από τα απλά, την απόδοση του Global Media Charter στα ελληνικά και την αποστολή του σε όλες τις εταιρίες μέλη μας, ενώ θα ακολουθήσει σειρά δράσεων προβολής και εκπαίδευσης στη διάρκεια της χρονιάς. Προγραμματίζουμε εξειδικευμένα digital sessions & workshops για τα μέλη μας και πολλές ακόμα συμπληρωματικές δράσεις», λέει η κ. Νερίνα Κοιμιώτη, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΔΕ εδώ και 5 χρόνια, με συνεχή πληροφόρηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) και με την πολύτιμη συμβολή της Ομάδας Digital του Συνδέσμου, παρακολουθεί στενά και έχει διαμορφωμένη άποψη για τα σημαντικότερα θέματα digital τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, ενώ η ενασχόληση με τις 8 αρχές του Global Media Charter έχει ξεκινήσει ήδη από τον Μάιο του 2018.

 

 

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 06/03/2019

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος

Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο SEMIRAMIS, με πολύ μεγάλη συμμετοχή των εταιριών-μελών, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν και αρχαιρεσίες.

Τα Μέλη του ΣΔΕ  ενέκριναν την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2018, τον Οικονομικό Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2018), καθώς και τον Προϋπολογισμό του 2019.

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης, η κ. Αγγελική Γιαννοπούλου CEO, Carat Greece και ο κ. Π. Καραχάλιος CEO Greece, Dentsu Aegis Network, στην παρουσίασή τους με τίτλο “Dear Future, We Are Ready!” παρουσίασαν ενδιαφέροντα Media στοιχεία για τη χρονιά που πέρασε, τις προβλέψεις τους για το 2019, καθώς και σημαντικά insights  για τα Μέσα και τον καταναλωτή του μέλλοντος, που είναι ήδη εδώ.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης στη σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συνδέσμου και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την εξαιρετική συνεργασία, ανέφερε ότι το 2018 υπήρξε μια χρονιά με θετικό πρόσημο όσον αφορά στην οικονομία, αλλά και στη διαφημιστική επένδυση. Τόνισε όμως ότι, όπως είχε προβλεφθεί, η ανάπτυξη ήταν «χαμηλής πτήσης» και όχι ικανή να συμπαρασύρει τη διαφημιστική αγορά σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στον ΣΔΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι  «ο ΣΔΕ ξεπέρασε…τον εαυτό του. Αναλάβαμε νέες πρωτοβουλίες, τόσο θεσμικές, όσο και εκπαιδευτικές-ενημερωτικές. Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με όλους: με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων,  με τους φορείς της αγοράς, την Πολιτεία, τα Media, αλλά και με την αγορά.»

Στην παρουσίαση της η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, κ. Νερίνα Κομιώτη, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν την αγορά επικοινωνίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνές περιβάλλον:

  • Η Ειδική Εισφορά 2% στο Διαδίκτυο υπέρ ΕΔΟΕΑΠ και η αναδρομική καταβολή αυτής από 16-11-2017
  • Η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) από 25-5-2018
  • Η Εταιρία Καταγραφής της Διαφημιστικής Επένδυσης στην Τηλεόραση  (Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου, Ν. 4487/2017)
  •  Η αδειοδότηση των ενημερωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και η συνδεδεμένη με αυτή μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης από 20% σε 5%
  • Η σε εκκρεμότητα προκήρυξη διαγωνισμού για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών θεματικού περιεχομένου
  • Η επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης (ΕΕΕΤ)
  • Η δημοσιοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων του Global Media Charter
  • To Coalition for Better Ads και η δημοσιοποίηση των επικαιροποιημένων Better Ads Standards
  • H διεθνής συζήτηση για τα Gender Stereotypes στην επικοινωνία
  • To ξεκίνημα της συζήτησης για την εξέλιξη της σχέσης διαφημιζομένων & agencies
  • H σημαντικότητα του purpose και το sustainable growth

Η κ. Κομιώτη στάθηκε ιδιαίτερα στα θεσμικά θέματα και στις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που απαιτήθηκαν, ενώ επισήμανε την προτεραιότητα που δίνει ο Σύνδεσμος στην ενημέρωση των μελών του για θέματα  Digital. Στο πλαίσιο αυτό, για το 2019 έχει δρομολογηθεί σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων για την κατανόηση του περιεχομένου του Global Media Charter, των αρχών δηλαδή που έθεσαν παγκόσμια οι διαφημιζόμενοι για αποτελεσματική συνεργασία στο οικοσύστημα της ψηφιακής διαφήμισης.

 

Από τις αρχαιρεσίες αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γρηγόρης Αντωνιάδης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Κατερίνα Βλάχου MONDELEZ HELLAS
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Άντζελα Κοτρότσου ARLA FOODS HELLAS
ΤΑΜΙΑΣ Υβέτ Κοσμετάτου PRAXIA BANK
ΜΕΛΗ Χάρης Κονίνης COSMOTE
Κώστας Σταματάκης DIXONS SOUTH EAST EUROPE
Κώστας Λιμνίδης GLAXOSMITHKLINE
Τζελίνα Κουκουμέλη ΚΡΙ-ΚΡΙ
Μαριάνα Κορδοπάτη PROCTER & GAMBLE HELLAS
Χάϊδω Ηλιοπούλου VODAFONE
Αλίν Μπαρδισμπανιάν WIND HELLAS

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 17/01/2019

H Coalition for Better Ads (Συμμαχία για Καλύτερες Διαφημίσεις)

δημοσιοποιεί επικαιροποιημένα Better Ads Standards  

Ο ΣΔΕ παρακολουθεί στενά το θέμα του Αdblocking και σχεδιάζει webinar για τα μέλη του.

 

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας και τη διαμόρφωση των Initial Better Ads Standards, η Coalition for Better Ads (CBA) δίνει στη δημοσιότητα τα Better Ads Standards. Τα νέα standards έχουν προκύψει μετά από εκτεκταμένη έρευνα σε περισσότερους από 66.000 καταναλωτές, σε χώρες που αντιπροσωπεύουν το 70% της παγκόσμιας δαπάνης στο διαδίκτυο. Η έρευνα της CBA κατέδειξε ισχυρή ευθυγράμμιση των απόψεων των καταναλωτών για τις πιο δημοφιλείς και τις λιγότερο δημοφιλείς εμπειρίες online διαφήμισης και υποστηρίζει την υιοθέτηση σε παγκόσμιο επίπεδο των ίδιων προτύπων  (Better Ads Standards) τόσο σε desktop όσο και mobile περιβάλλον.

Η CBA είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φαινόμενο του Αd-blocking, της απόρριψης δηλαδή της διαφημιστικής εμπειρίας στο διαδίκτυο από τους καταναλωτές. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί την αγορά διεθνώς. Τα στοιχεία του Ad-blocking καθιστούν επιτακτική την εγρήγορση των διαφημιζομένων.  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων, κ. Stephan Loerke, «Οι καταναλωτές παγκοσμίως έχουν στείλει ένα σαφές μήνυμα στον κλάδο των διαδικτυακών διαφημίσεων σχετικά με τις μορφές διαφήμισης που διαταράσσουν την εμπειρία τους στο διαδίκτυο. Τα επιτυχημένα brands θα ανταποκριθούν θετικά και με σεβασμό στους καταναλωτές, ενσωματώνοντας τα πρότυπα της CBA  στη μάρκετινγκ στρατηγική τους.»

Την ίδια στιγμή σημαντικός αριθμός εκδοτών πιστοποιείται από τη CBA για την εφαρμογή των Better Ads Standards, μέσω του Better Ads Experience Program ενώ η Google ανακοίνωσε ότι η ενσωματωμένη υπηρεσία Ad-blocking του Chrome θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη επέκταση στον browser της Google εφαρμόζει αυστηρά νέα πρότυπα για τις διαφημίσεις με βάση τις οδηγίες της CBA.

Ο ΣΔΕ παρακολουθεί το θέμα στενά και έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, είχε θέσει υπό την αιγίδα του και τις δύο διαδοχικές έρευνες που διεξήχθησαν  από την Tailwind για το Αd blocking στην Ελλάδα το 2016 και το 2017.  Η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Νερίνα Κομιώτη σχολίασε ότι «δεν θα πρέπει οι διαφημιζόμενοι να επαναπαύονται από το γεγονός ότι στην Ελλάδα το  Adblocking δεν είναι τόσο υψηλό όσο σε άλλες αγορές. Αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα που χρήζει της προσοχής τους και είναι υπόθεση όλου του κλάδου η βελτίωση της διαφημιστικής εμπειρίας στο διαδίκτυο, για να παραμείνει το Ad-blocking στα σημερινά επίπεδα» και ανακοίνωσε  ότι  σχεδιάζεται  διεξαγωγή εκπαιδευτικού webinar για το θέμα αποκλειστικά  για τα μέλη του Συνδέσμου.

Ο ΣΔΕ έχει διαμορφωμένη άποψη για τα σημαντικά Digital θέματα. Από τις αρχές του 2018 έχει ξεκινήσει τη συζήτηση αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάδειξη των 8 principles του Global Media Charter, ένα εκ των οποίων είναι και η βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή, με διαφημίσεις που δεν ενοχλούν, δε διακόπτουν τη ροή του περιεχομένου και δεν επιβραδύνουν το browsing. Οι διαφημιζόμενοι απαιτούν από τις πλατφόρμες και τους εκδότες τη συμμόρφωσή τους στις μορφές διαφήμισης που αναδείχθηκαν από την CBA.

 

H  ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ AD BLOCKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η έρευνα «Ad-blocking in Greece» που πραγματοποιήθηκε από την Tailwind το 2017 έδειξε μικρή μείωση της χρήσης Ad-blocking στην Ελλάδα σε σχέση με το 2016 (17,3% vs 19,6% σε επίπεδο unique browsers, μείωση που οφείλεται κυρίως στην αύξηση πρόσβασης στο Internet από mobile συσκευές οι οποίες έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό Ad-blocking) και αύξηση χρήσης στις γυναίκες (+6% σε σχέση με το 2016), αν και το προφίλ των Ελλήνων χρηστών Ad-blocker, παραμένει περισσότερο ανδρικό (άνδρες 18-34 ετών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου). H έρευνα έδειξε ακόμα, για δεύτερη χρονιά, ότι ο κύριος λόγος που ωθεί τους καταναλωτές στη χρήση εφαρμογών Ad-blocking είναι η αποφυγή ενοχλητικών διαφημίσεων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ COALITION FOR BETTER ADS

H Coalition for Better Ads (Συμμαχία για Καλύτερες Διαφημίσεις)  ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 με  πρωτοβουλία αρκετών εταιριών και ενώσεων του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA). Πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα στους καταναλωτές και αξιοποίησε το know how της αγοράς, για να αναπτύξει παγκόσμια πρότυπα για τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών στην online διαφήμιση.  Ήδη από τον Μάρτιο 2017 είχε δημοσιεύσει τα  initial Better Ads Standards για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ σήμερα δημοσιεύει τα Better Ads Standards σε παγκόσμιο επίπεδο, για desktop και mobile περιβάλλον.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Coalition for Better Ads εδώ.

H Coalition for Better Ads (Συμμαχία για Καλύτερες Διαφημίσεις)

δημοσιοποιεί επικαιροποιημένα Better Ads Standards  

Ο ΣΔΕ παρακολουθεί στενά το θέμα του Αdblocking και σχεδιάζει webinar για τα μέλη του.

 

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας και τη διαμόρφωση των Initial Better Ads Standards, η Coalition for Better Ads (CBA) δίνει στη δημοσιότητα τα Better Ads Standards. Τα νέα standards έχουν προκύψει μετά από εκτεκταμένη έρευνα σε περισσότερους από 66.000 καταναλωτές, σε χώρες που αντιπροσωπεύουν το 70% της παγκόσμιας δαπάνης στο διαδίκτυο. Η έρευνα της CBA κατέδειξε ισχυρή ευθυγράμμιση των απόψεων των καταναλωτών για τις πιο δημοφιλείς και τις λιγότερο δημοφιλείς εμπειρίες online διαφήμισης και υποστηρίζει την υιοθέτηση σε παγκόσμιο επίπεδο των ίδιων προτύπων  (Better Ads Standards) τόσο σε desktop όσο και mobile περιβάλλον.

Η CBA είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φαινόμενο του Αd-blocking, της απόρριψης δηλαδή της διαφημιστικής εμπειρίας στο διαδίκτυο από τους καταναλωτές. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί την αγορά διεθνώς. Τα στοιχεία του Ad-blocking καθιστούν επιτακτική την εγρήγορση των διαφημιζομένων.  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων, κ. Stephan Loerke, «Οι καταναλωτές παγκοσμίως έχουν στείλει ένα σαφές μήνυμα στον κλάδο των διαδικτυακών διαφημίσεων σχετικά με τις μορφές διαφήμισης που διαταράσσουν την εμπειρία τους στο διαδίκτυο. Τα επιτυχημένα brands θα ανταποκριθούν θετικά και με σεβασμό στους καταναλωτές, ενσωματώνοντας τα πρότυπα της CBA  στη μάρκετινγκ στρατηγική τους.»

Την ίδια στιγμή σημαντικός αριθμός εκδοτών πιστοποιείται από τη CBA για την εφαρμογή των Better Ads Standards, μέσω του Better Ads Experience Program ενώ η Google ανακοίνωσε ότι η ενσωματωμένη υπηρεσία Ad-blocking του Chrome θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη επέκταση στον browser της Google εφαρμόζει αυστηρά νέα πρότυπα για τις διαφημίσεις με βάση τις οδηγίες της CBA.

Ο ΣΔΕ παρακολουθεί το θέμα στενά και έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, είχε θέσει υπό την αιγίδα του και τις δύο διαδοχικές έρευνες που διεξήχθησαν  από την Tailwind για το Αd blocking στην Ελλάδα το 2016 και το 2017.  Η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Νερίνα Κομιώτη σχολίασε ότι «δεν θα πρέπει οι διαφημιζόμενοι να επαναπαύονται από το γεγονός ότι στην Ελλάδα το  Adblocking δεν είναι τόσο υψηλό όσο σε άλλες αγορές. Αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα που χρήζει της προσοχής τους και είναι υπόθεση όλου του κλάδου η βελτίωση της διαφημιστικής εμπειρίας στο διαδίκτυο, για να παραμείνει το Ad-blocking στα σημερινά επίπεδα» και ανακοίνωσε  ότι  σχεδιάζεται  διεξαγωγή εκπαιδευτικού webinar για το θέμα αποκλειστικά  για τα μέλη του Συνδέσμου.

Ο ΣΔΕ έχει διαμορφωμένη άποψη για τα σημαντικά Digital θέματα. Από τις αρχές του 2018 έχει ξεκινήσει τη συζήτηση αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάδειξη των 8 principles του Global Media Charter, ένα εκ των οποίων είναι και η βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή, με διαφημίσεις που δεν ενοχλούν, δε διακόπτουν τη ροή του περιεχομένου και δεν επιβραδύνουν το browsing. Οι διαφημιζόμενοι απαιτούν από τις πλατφόρμες και τους εκδότες τη συμμόρφωσή τους στις μορφές διαφήμισης που αναδείχθηκαν από την CBA.

 

H  ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ AD BLOCKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η έρευνα «Ad-blocking in Greece» που πραγματοποιήθηκε από την Tailwind το 2017 έδειξε μικρή μείωση της χρήσης Ad-blocking στην Ελλάδα σε σχέση με το 2016 (17,3% vs 19,6% σε επίπεδο unique browsers, μείωση που οφείλεται κυρίως στην αύξηση πρόσβασης στο Internet από mobile συσκευές οι οποίες έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό Ad-blocking) και αύξηση χρήσης στις γυναίκες (+6% σε σχέση με το 2016), αν και το προφίλ των Ελλήνων χρηστών Ad-blocker, παραμένει περισσότερο ανδρικό (άνδρες 18-34 ετών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου). H έρευνα έδειξε ακόμα, για δεύτερη χρονιά, ότι ο κύριος λόγος που ωθεί τους καταναλωτές στη χρήση εφαρμογών Ad-blocking είναι η αποφυγή ενοχλητικών διαφημίσεων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ COALITION FOR BETTER ADS

H Coalition for Better Ads (Συμμαχία για Καλύτερες Διαφημίσεις)  ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 με  πρωτοβουλία αρκετών εταιριών και ενώσεων του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA). Πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα στους καταναλωτές και αξιοποίησε το know how της αγοράς, για να αναπτύξει παγκόσμια πρότυπα για τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών στην online διαφήμιση.  Ήδη από τον Μάρτιο 2017 είχε δημοσιεύσει τα  initial Better Ads Standards για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ σήμερα δημοσιεύει τα Better Ads Standards σε παγκόσμιο επίπεδο, για desktop και mobile περιβάλλον.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Coalition for Better Ads εδώ.

H Coalition for Better Ads (Συμμαχία για Καλύτερες Διαφημίσεις)

δημοσιοποιεί επικαιροποιημένα Better Ads Standards  

Ο ΣΔΕ παρακολουθεί στενά το θέμα του Αdblocking και σχεδιάζει webinar για τα μέλη του.

 

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας και τη διαμόρφωση των Initial Better Ads Standards, η Coalition for Better Ads (CBA) δίνει στη δημοσιότητα τα Better Ads Standards. Τα νέα standards έχουν προκύψει μετά από εκτεκταμένη έρευνα σε περισσότερους από 66.000 καταναλωτές, σε χώρες που αντιπροσωπεύουν το 70% της παγκόσμιας δαπάνης στο διαδίκτυο. Η έρευνα της CBA κατέδειξε ισχυρή ευθυγράμμιση των απόψεων των καταναλωτών για τις πιο δημοφιλείς και τις λιγότερο δημοφιλείς εμπειρίες online διαφήμισης και υποστηρίζει την υιοθέτηση σε παγκόσμιο επίπεδο των ίδιων προτύπων  (Better Ads Standards) τόσο σε desktop όσο και mobile περιβάλλον.

Η CBA είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φαινόμενο του Αd-blocking, της απόρριψης δηλαδή της διαφημιστικής εμπειρίας στο διαδίκτυο από τους καταναλωτές. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί την αγορά διεθνώς. Τα στοιχεία του Ad-blocking καθιστούν επιτακτική την εγρήγορση των διαφημιζομένων.  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων, κ. Stephan Loerke, «Οι καταναλωτές παγκοσμίως έχουν στείλει ένα σαφές μήνυμα στον κλάδο των διαδικτυακών διαφημίσεων σχετικά με τις μορφές διαφήμισης που διαταράσσουν την εμπειρία τους στο διαδίκτυο. Τα επιτυχημένα brands θα ανταποκριθούν θετικά και με σεβασμό στους καταναλωτές, ενσωματώνοντας τα πρότυπα της CBA  στη μάρκετινγκ στρατηγική τους.»

Την ίδια στιγμή σημαντικός αριθμός εκδοτών πιστοποιείται από τη CBA για την εφαρμογή των Better Ads Standards, μέσω του Better Ads Experience Program ενώ η Google ανακοίνωσε ότι η ενσωματωμένη υπηρεσία Ad-blocking του Chrome θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη επέκταση στον browser της Google εφαρμόζει αυστηρά νέα πρότυπα για τις διαφημίσεις με βάση τις οδηγίες της CBA.

Ο ΣΔΕ παρακολουθεί το θέμα στενά και έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, είχε θέσει υπό την αιγίδα του και τις δύο διαδοχικές έρευνες που διεξήχθησαν  από την Tailwind για το Αd blocking στην Ελλάδα το 2016 και το 2017.  Η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Νερίνα Κομιώτη σχολίασε ότι «δεν θα πρέπει οι διαφημιζόμενοι να επαναπαύονται από το γεγονός ότι στην Ελλάδα το  Adblocking δεν είναι τόσο υψηλό όσο σε άλλες αγορές. Αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα που χρήζει της προσοχής τους και είναι υπόθεση όλου του κλάδου η βελτίωση της διαφημιστικής εμπειρίας στο διαδίκτυο, για να παραμείνει το Ad-blocking στα σημερινά επίπεδα» και ανακοίνωσε  ότι  σχεδιάζεται  διεξαγωγή εκπαιδευτικού webinar για το θέμα αποκλειστικά  για τα μέλη του Συνδέσμου.

Ο ΣΔΕ έχει διαμορφωμένη άποψη για τα σημαντικά Digital θέματα. Από τις αρχές του 2018 έχει ξεκινήσει τη συζήτηση αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάδειξη των 8 principles του Global Media Charter, ένα εκ των οποίων είναι και η βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή, με διαφημίσεις που δεν ενοχλούν, δε διακόπτουν τη ροή του περιεχομένου και δεν επιβραδύνουν το browsing. Οι διαφημιζόμενοι απαιτούν από τις πλατφόρμες και τους εκδότες τη συμμόρφωσή τους στις μορφές διαφήμισης που αναδείχθηκαν από την CBA.

 

H  ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ AD BLOCKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η έρευνα «Ad-blocking in Greece» που πραγματοποιήθηκε από την Tailwind το 2017 έδειξε μικρή μείωση της χρήσης Ad-blocking στην Ελλάδα σε σχέση με το 2016 (17,3% vs 19,6% σε επίπεδο unique browsers, μείωση που οφείλεται κυρίως στην αύξηση πρόσβασης στο Internet από mobile συσκευές οι οποίες έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό Ad-blocking) και αύξηση χρήσης στις γυναίκες (+6% σε σχέση με το 2016), αν και το προφίλ των Ελλήνων χρηστών Ad-blocker, παραμένει περισσότερο ανδρικό (άνδρες 18-34 ετών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου). H έρευνα έδειξε ακόμα, για δεύτερη χρονιά, ότι ο κύριος λόγος που ωθεί τους καταναλωτές στη χρήση εφαρμογών Ad-blocking είναι η αποφυγή ενοχλητικών διαφημίσεων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ COALITION FOR BETTER ADS

H Coalition for Better Ads (Συμμαχία για Καλύτερες Διαφημίσεις)  ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 με  πρωτοβουλία αρκετών εταιριών και ενώσεων του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA). Πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα στους καταναλωτές και αξιοποίησε το know how της αγοράς, για να αναπτύξει παγκόσμια πρότυπα για τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών στην online διαφήμιση.  Ήδη από τον Μάρτιο 2017 είχε δημοσιεύσει τα  initial Better Ads Standards για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ σήμερα δημοσιεύει τα Better Ads Standards σε παγκόσμιο επίπεδο, για desktop και mobile περιβάλλον.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Coalition for Better Ads εδώ.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 3/12/2018

Ολοκληρώθηκε το 5ο Digital Session του ΣΔΕ με θέμα το Performance Marketing

Μετρησιμότητα και βελτιστοποίηση της απόδοσης της διαδικτυακής διαφήμισης, οι βασικές έννοιες.

Με μεγάλη συμμετοχή διαφημιζομένων παραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018,
το 5ο Digial Session ΣΔΕ με θέμα Performance Marketing: From Impressions to Conversions. Το γεγονός ότι ο βαθμός γνώσης του Performance Marketing στους διαφημιζόμενους είναι χαμηλός, ενώ η σημασία του για τις εταιρείες που επενδύουν στο Digital είναι αντιστρόφως ανάλογη, οδήγησαν στην επιλογή του φετινού, hot θέματος.

Το 5ο κατά σειρά session σχεδιάστηκε από την Ομάδα Digital του ΣΔΕ αποκλειστικά για διαφημιζόμενους με τη συμβολή και συμμετοχή των Performance Marketing Experts, Ηλία Σούση, Head of Domestic Market and YouTube, Google Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta, Ευτυχίας Μπάκα, Ε-commerce Manager Nestle Hellas, Μιχάλη Σαραντίδη Προϊστάμενου Τμήματος Germanos.gr, Διεύθυνση Digital & New Business Development Ομίλου ΟΤΕ, Δημήτρη Μανιάτη, Head of Secure-D at Upstream – Advisor, IPG Mediabrands & Reprise Media και Θοδωρή Μουλού, Group CEO GrowthRocks & Viral Loops.

Το session κατέστησε σαφές ότι το το performance marketing δεν είναι υπόθεση «ειδικών», των e-commerce managers, ή όσων ασχολούνται με την digital επικοινωνία, αλλά όλων marketers που προσπαθούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη digital εποχή.

Οι ομιλητές κάλυψαν κάθε πτυχή του performance – τι είναι και πώς μπορεί να συμβάλλει στο growth, ποια είναι η έννοια του growth hacking και ποια η σχέση του με το performance marketing, πώς μπορώ να βελτιώσω την απόδοση των ενεργειών μου αν απευθύνομαι στους καταναλωτές απευθείας ή μέσω retailers, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για να κάνω performance marketing, πώς υλοποιείται το performance marketing, δηλαδή, ποια είναι τα διαθέσιμα κανάλια και ad formats, πώς αξιολογώ και με ποια εργαλεία μπορώ να βελτιώσω την απόδοσή μου – με λόγο συμπυκνωμένο και κατανοητό στους marketers. Εξαιρετικά χρήσιμα ήταν τα παραδείγματα, τα tips αλλά και τα βασικά συμπεράσματα κάθε παρουσίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Digital παραμένει σταθερά στην κορυφή της ατζέντας του ΣΔΕ τα τελευταία χρόνια, με σημαντικό αριθμό δράσεων και πρωτοβουλιών. Στόχος είναι η υγιής ανάπτυξη του Μέσου με αυτοδέσμευση, διαφάνεια, ποιότητα, ηθική και σεβασμό στον καταναλωτή και η περαιτέρω ενίσχυση των δεξιοτήτων των διαφημιζόμενων.

Την Ομάδα Digital του ΣΔΕ αποτελούν οι Μαριάνα Κορδοπάτη, Associate Marketing Director South East Europe της P&G, Βάσω Μαργέλου, Υποδιευθύντρια Media και Budgeting Σταθερής και Κινητής, Ομίλου Εταιρειών ΟΤΕ, Πάνος Μήλιας Digital Acceleration Manager της Nestle, Ντέμη Καζάση Digital Acceleration Manager, Coca-Cola Central & Eastern Europe και Πάνος Μπάσιος, Head of Center of Digital Excellence, ΟΠΑΠ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των ad business, BusinessNews.gr, advertising.gr, του web app Conferience, της OTE Academy, της Arla Foods, της Coca Cola και της Nestle.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 28/03/2018

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος
Η αγορά της επικοινωνίας αναμένει τη διευθέτηση σημαντικών θεσμικών θεμάτων μέσα στο 2018

Την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, με απαρτία των μελών του Συνδέσμου σύμφωνα με το Καταστατικό και την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης, η κ. Αγγελική Γιαννοπούλου της Carat και ο κ. Π. Καραχάλιος της Dentsu Aegis Network, έκαναν μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα μέλη του Συνδέσμου με τίτλο «Brand Odyssey, Episode IV: “The SURVIVOR and the Beast”, στην οποία παρουσίασαν θέματα ουσίας αναφορικά με τα media στο διεθνές και ελληνικό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης στη σύντομη ομιλία του, χαρακτήρισε το 2017 ως μια ταραχώδη -για την επικοινωνία- χρονιά, καθώς «μεγάλος αριθμός θεσμικών θεμάτων, παλαιών και νέων, παρέμεινε σε εκκρεμότητα» και ολοκλήρωσε λέγοντας «Ελπίζω και, αυτή είναι η προσπάθειά μας στον ΣΔΕ, η αγορά της επικοινωνίας το 2018 να δει τα σημαντικά θεσμικά θέματα να διευθετούνται, για να ενισχυθεί η διαφήμιση και να επωφεληθεί η εθνική μας οικονομία από τον πολλαπλασιαστικά θετικό αντίκτυπο της συγκεκριμένης βιομηχανίας».

Στην παρουσίαση που έκανε η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, κ. Νερίνα Κομιώτη, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα θεσμικά θέματα που απασχόλησαν την αγορά επικοινωνίας, ήτοι:
• H απευθείας τιμολόγηση
• Η μείωση του ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων από 20% σε 5%
• Η εισφορά 2% επί της δαπάνης διαφήμισης στα ψηφιακά Μέσα
• Το πολυνομοσχέδιο για το «Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου»
• Η καθιέρωση ειδικής σήμανσης γραμμωτού κώδικα (barcode) για όλα τα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες, περιοδικού και ημερήσιου τύπου
• Η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
• Η καθιέρωση ειδικής σήμανσης γραμμωτού κώδικα (barcode) για όλα τα έντυπα
• Η ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με την αδειοδότηση των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών
• Η εμφάνιση του GDPR στην agenda των εταιρειών

Η κ. Κομιώτη σημείωσε ότι και το 2017, το Digital παρέμεινε στην κορυφή της ατζέντας του Συνδέσμου και πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός δράσεων, με σημαντικότερη το 4ο Digital Session ΣΔΕ με θέμα «Transparency & Effectiveness – The new rules», όπου αναδείχθηκε η σημαντικότητα των θεμάτων viewability, ad blocking, ad fraud και brand safety.
Kορυφαία διοργάνωση του ΣΔΕ για το 2017 αποτέλεσε η 7η διοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της αγοράς επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 ο ΣΔΕ, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων, προχώρησε στην έκδοση του GDPR Guide for Marketers, ενός εξειδικευμένου οδηγού με πέντε σημεία-κλειδιά του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων που πρέπει να γνωρίζουν οι marketers, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του GDPR στις 25 Μαϊου του 2018.

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την έγκριση από τα Μέλη του ΣΔΕ της Έκθεσης Πεπραγμένων για το 2017, του Οικονομικού Απολογισμού για την οικονομική χρήση που έληξε (2017), καθώς και του Προϋπολογισμού για το 2018.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 14/11/2017

4o Digital Session ΣΔΕ “Transparency & Effectiveness: The new rules” ή αλλιώς, από τη νιρβάνα στην αφύπνιση.

Μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τους διαφημιζόμενους για το φλέγον θέμα της ψηφιακής διαφάνειας.

Τη Δευτέρα 13/11/2017 πραγματοποιήθηκε το 4ο Digital Session του ΣΔΕ που σχεδιάστηκε από την Ομάδα Digital του ΣΔΕ αποκλειστικά για διαφημιζόμενους και υλοποιήθηκε με τη σημαντική συμβολή και συμμετοχή των Steve Chester, Director of Media, ISBA, Κωνσταντίνου Καμάρα, Chair of BοD, ΙΑΒ Europe, Οδυσσέα Ντότσικα, Founder/CEO, TailWind και Σπύρου Ζαβιτσάνου, Managing Director, The Nielsen Company Greece.
Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ήταν η σχέση της ψηφιακής διαφάνειας με την αποτελεσματικότητα μιας digital καμπάνιας, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι marketers για τα τα κρίσιμα θέματα viewability, ad fraud και brand safety, τα διαθέσιμα εργαλεία και η ανάγκη να υιοθετηθούν κοινά πρότυπα και standards, τα αποτελέσματα της έρευνας για το ad blocking στην Ελλάδα και η σημαντικότητα του digital audience measurement.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Steve Chester, keynote speaker της εκδήλωσης και ένας από τους λίγους πραγματικούς ειδήμονες σε θέματα viewability, ad fraud και brad safety στην Ευρώπη, «αν μια διαφήμιση δε γίνεται ορατή, δεν παραδίδεται μέσα σε ένα ασφαλές για τη μάρκα περιβάλλον και δεν τη βλέπουν πραγματικοί άνθρωποι, τότε δε μπορεί να είναι αποτελεσματική».

Οι παρουσιάσεις κατέληξαν σε μία σειρά από μέτρα που μπορούν να λάβουν άμεσα οι διαφημιζόμενοι, αλλά και στο συμπέρασμα ότι τα λάθος επενδεδυμένα κεφάλαια και η μείωση της αποτελεσματικότητας δεν αποτελούν απλά πρόβλημα για τους διαφημιζόμενους, αλλά επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των brands, των agencies με τα οποία συνεργάζονται και των Μέσων. Ο μοναδικός δρόμος λοιπόν είναι η διαφάνεια και η συνεργασία όλων των stakeholders, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του ψηφιακού κλάδου.

Την Ομάδα Digital του ΣΔΕ αποτελούν οι Μαριάνα Κορδοπάτη Brand Operations – Associate Marketing Director, South East Europe της P&G, τη Ντέμη Καζάση CIC/ Social Media Marketing Manager The Coca-Cola Company, Central and Eastern Europe, Πάνος Μίλιας Digital Media Manager της Nestle, Βάσω Μαργέλου, Υποδιευθύντρια Media και Budgeting Σταθερής και Κινητής, Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ και Γιώργος Ζαλοκώστας, former Country Media Manager, Greece & Cyprus, ΕΛΑΪΣ-UNILEVER.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των ad business & advertising.gr, της OTE Academy και του web app Conferience.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 21/11/2016

O ΣΔΕ άνοιξε δυναμικά το διάλογο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα από το συνέδριο «Digital Transformation: Take it or…leave!»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2016, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, το συνέδριο με τίτλο «Digital Transformation: Take it or….leave!» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαφημιζόμενων Ελλάδος. Η αθρόα προσέλευση περισσότερων από 300 κορυφαίων στελεχών από όλο το φάσμα του κλάδου της διαφήμισης και της επικοινωνίας δικαίωσε την πρωτοβουλία και επιλογή του ΣΔΕ να ανοίξει το διάλογο πάνω σε αυτό το καίριο ζήτημα το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη στρατηγική πρόκληση των επιχειρήσεων σήμερα.
Σημαντικοί ομιλητές και panelists από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν και ανέδειξαν πολλές πλευρές του θέματος, από την αξιοποίηση των τάσεων έως το ρόλο των μαρκών και από τις νέες προκλήσεις στην επικοινωνία έως την ανάγκη νέων δεξιοτήτων για τους οργανισμούς του μέλλοντος, καταλήγοντας ότι η ανάγκη για προσαρμογή των εταιριών είναι άμεση και επιτακτική και ο ρόλος των ανθρώπων της επικοινωνίας καθοριστικός.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΔΕ, Γρηγόρης Αντωνιάδης, μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει στο χώρο της επικοινωνίας η τεχνολογία και επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο του ΣΔΕ ως πρωτεργάτη και συντονιστή για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Αναλύοντας τις τέσσερις βασικότερες digital fueled τάσεις σχετικά με τους καταναλωτές για το 2017, η Victoria Loomes, Senior Trend Analyst, TrendWatching, τόνισε την ανάγκη να μελετήσουν οι επιχειρήσεις όχι μόνο τις τάσεις, αλλά κυρίως τις προσδοκίες που αυτές δημιουργούν στους καταναλωτές, προσδοκίες που πλέον διαμορφώνονται από τις νέες τεχνολογικές εμπειρίες στις οποίες εκτίθενται καθημερινά στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους, από την ψυχαγωγία έως τις online αγορές.

Στις δραστικές αλλαγές που πραγματοποιούνται σήμερα και στην επιτακτική ανάγκη για προσαρμογή των brand marketers στα νέα δεδομένα αναφέρθηκε ο Stephan Loerke, CEO, World Federation of Advertisers. «Διανύουμε την εποχή του Digital Darwinism, όπου αναμένεται να επιβιώσουν όχι οι πιο μεγάλοι και δυνατοί , αλλά αυτοί που θα προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα».

«Οι μάρκες είναι δυνατές και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο», είπε η Taide Guajardo, Marketing Director, P&G Europe, «και θα είναι εδώ για πάντα, αρκεί να έχουν πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο και να προσαρμοστούν έτσι ώστε να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία υψηλής ποιότητας, σχετική με τις ανάγκες του σήμερα».

«Η έρευνά μας σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό έδειξε ότι είναι κοινή πεποίθηση πως ο online & ο οffline κόσμος είναι ένας και στο ταξίδι προς την ψηφιακή μεταμόρφωση πρέπει να ενσωματώνει αρμονικά όλες τις online & offline εμπειρίες, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» τόνισε η Σοφία Πρωτονοταρίου, Ιδρύτρια Truberries, στην παρουσίασή της.

Ο Κωνσταντίνος Θεοτοκάς, CEO, ATCOM, αναφέρθηκε στα οκτώ βασικά βήματα που θα οδηγήσουν προς τη βελτίωση του customer experience για τη νέα εποχή του digital transformation.

Ο Σωτήρης Συρμακέζης, GM, Group Chief Digital and Technology Officer, Eurobank Group τόνισε στην ομιλία του πως «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι προορισμός αλλά μια συνεχής διαδρομή. Η ψηφιακή τεχνολογία αναμένεται να αναπτύσσεται με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια και η αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου των εταιριών είναι απολύτως απαραίτητη για την επιβίωσή τους».
«Οι εταιρίες χρειάζεται να κάνουν τολμηρές αλλαγές όσον αφορά στη μεταμόρφωση της ίδιας της δομής τους» είπε ο Αντώνης Πασσάς, CEO, Publicis One Group of Companies, «και η ψηφιακή μεταμόρφωση πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο αυτών των αλλαγών».
«Η ψηφιακή μεταμόρφωση, παρά τις τεχνολογικές παραμέτρους της, είναι εν τέλει μια ανθρώπινη υπόθεση» είπε ο Κωνσταντίνος Καμάρας, Chairman of BoD, IAB Europe, «κι αυτό είναι πράγματι ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον κλάδο της επικοινωνίας, γιατί ο πλούτος μας είναι οι άνθρωποι».

Το συνέδριο «Digital Transformation: Take it or …leave!» εντάσσεται στις δράσεις που πραγματοποιεί ο ΣΔΕ με σκοπό το διάλογο, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη των θεμάτων του κλάδου της διαφήμισης και της επικοινωνίας όπως αυτά διαμορφώνονται στη νέα ψηφιακή εποχή. Έχοντας θέσει το Digital στην κορυφή της ατζέντας του από το 2014, ο ΣΔΕ έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία εξειδικευμένης Ομάδας Digital ΣΔΕ, η διενέργεια των ΣΔΕ Digital Sessions, η προώθηση του αιτήματος για μέτρηση & πιστοποίηση του συνόλου της Digital αγοράς και για διαμόρφωση κώδικα δεοντολογίας στο Internet και τέλος, η υποστήριξη των σημαντικότερων συνεδρίων της αγοράς με θέμα το Digital.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 27/10/2016

3o Digital Session ΣΔΕ «Social Media reloaded: The new fundamentals»
180 συμμετοχές, συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους διαφημιζόμενους, trends, challenges, opportunities και juicy insights.

Ποια Social Media υπάρχουν σήμερα; Ποια κοινά τα χρησιμοποιούν; Ποια από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν διαφημιστικά μέσα; Πού πρέπει να εστιάζουμε όταν «τρέχουμε» καμπάνιες στα Social Media; Ποιο είναι το κόστος κάθε πλατφόρμας; Πώς μπορούμε να το μειώσουμε; Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί; Ποια KPIs έχουν πραγματικά σημασία; Υπάρχουν εργαλεία και τρόποι να αποδείξουμε ότι οι ενέργειές μας στα social media μπορούν να συνδεθούν με brand και business αποτελέσματα; Αd blocking και viewability, social commerce, real-time marketing, messenger/chat apps και augmented reality: Τι γίνεται με αυτά τα τόσο hot θέματα σήμερα;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά από τη σκοπιά των διαφημιζομένων έδωσε η Ομάδα Digital του ΣΔΕ (Βάσω Μαργέλου, Όμιλος Εταιριών ΟΤΕ, Πάνος Μήλιας, Nestle, Γιώργος Ζαλοκώστας, ΕΛΑΪΣ-UNILEVER, Μαριάνα Κορδοπάτη, Procter & Gamble, Ντέμη Καζάση, The Coca-Cola Company), σε συνεργασία με τους Γιώργο Βαρέλογλου, isobar & iProspect, Παναγιώτη Αθανάσαινα, The Coca-Cola Company, Sylwia Barthel de Weydenthal, Facebook/Instagram, κατά τη διάρκεια του 3ου Digital Session του ΣΔΕ με θέμα «Social Media reloaded: The new fundamentals» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 με 180 συμμετέχοντες.

Χορηγός φιλοξενίας της εκδήλωσης ήταν η OTE Academy, χορηγός επικοινωνίας η Direction Εκδοτική, ενώ οι ερωτήσεις τέθηκαν μέσω του interactive web app Conferience.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 23/03/2016

2o Digital Session ΣΔΕ: «Brands on the move!»
Μεγάλη συμμετοχή, εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο για τους διαφημιζόμενους.

Με συμμετοχή 110 στελεχών διαφημιζόμενων εταιρειών πραγματοποιήθηκε το 2o Digital Session του ΣΔΕ με θέμα το mobile, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016.
Το session σχεδιάστηκε από την Ομάδα Digital του ΣΔΕ, με την πολύτιμη συνδρομή των Iab Europe, Isobar και iProspect. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τάσεις, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στο mobile σήμερα.
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη ενότητα παρουσιάστηκαν διεθνή στοιχεία για τη δαπάνη και τις τάσεις στο mobile. Στη δεύτερη ενότητα, έγινε μία ολιστική προσέγγιση του mobile και αναλύθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει ως κάτι πολύ μεγαλύτερο από μία ακόμα οθόνη, καθώς και οι αλλαγές που έχουν επέλθει στο marketing των διαφημιζομένων λόγω της εστίασης στο mobile. Συζητήθηκαν επίσης εναλλακτικά ενδιαφέροντα media formats για mobile και οι στόχοι που το καθένα από αυτά εξυπηρετεί. Ακόμα, τέθηκαν βασικοί κανόνες δημιουργικού σε mobile περιβάλλον και παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες καμπάνιες.

Στο τέλος της συνάντησης συζητήθηκαν οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες και συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέσω του interactive web app Conferience.

Στη συνάντηση, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Open Doors του ΣΔΕ, συμμετείχαν φοιτητές συνεργαζόμενων πανεπιστημίων και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων ΜΚΟ.

Χορηγός φιλοξενίας της εκδήλωσης ήταν η OTE Academy και χορηγός επικοινωνίας η Direction Εκδοτική. Τα παγωτά προσέφερε η Nestle.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 09/07/2015

Tην Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος.

Από τις αρχαιρεσίες ανεδείχθη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τη χρονική περίοδο από 08.07.2015 έως 31.12.2016, το οποίο συστάθηκε σε σώμα.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γρηγόρης Αντωνιάδης ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS AE

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χάρης Κονίνης OTE-COSMOTE AE

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Αθανασιάδης COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΑΕ

ΤΑΜΙΑΣ
Υβέτ Κοσμετάτου VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ AEΕ

ΜΕΛΗ
Άντζελα Κοτρότσου ARLA FOODS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΒΕ
Γιώργος Καραμπέτσος COLGATE PALMOLIVE ΕΠΕ
Κώστας Σταματάκης DIXONS SOUTH EAST EUROPE AEBE
Κατερίνα Βλάχου MONDELEZ INTERNATIONAL
Κατερίνα Τσιβούρα NESTLE HELLAS AE
Μαρία Γιαννακοπούλου ΟPTIMA AE
Ελένη Παπαδημητρίου PROCTER & GAMBLE HELLAS EΠΕ

Ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, επανεκλεγείς Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεχάρη τα μέλη που εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο και δήλωσε τα ακόλουθα:
“Ο ΣΔΕ, με τη σημερινή Γενική Συνέλευσή του, επανεπιβεβαιώνει τη μαζικότητα και ενότητα των μελών του γύρω από τα κρίσιμα θέματα του κλάδου της επικοινωνίας.
Θέματα με σημαντικές επιπτώσεις σε όλους τους stakeholders, που απειλούν να ανατρέψουν το ισχύον μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, προσθέτουν νέους φόρους στους ήδη υπάρχοντες και εντείνουν τα αδιέξοδα.
Η κρισιμότητα της συγκυρίας που βιώνουμε είναι αδιαμφισβήτητη. Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά για να συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε την σημασία της επικοινωνίας για τις μάρκες και την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών κονδυλίων, μέσα σε ένα πλαίσιο ορθών αξιών και πρακτικών.
Είμαστε ευτυχείς που, 37 χρόνια από την ίδρυσή του, ο ΣΔΕ εξακολουθεί να αντλεί από τα μέλη του τη δύναμη και το κύρος που χρειάζεται ως θεσμικός συνομιλητής στην αγορά επικοινωνίας.
Καλούμε όλους τους διαφημιζόμενους, μικρούς και μεγάλους, σε συσπείρωση, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνεχιζόμενες προκλήσεις”.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 07/08/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο ΣΔΕ, με 94 εταιρείες-μέλη, οι οποίες κάθε χρόνο επενδύουν στα ΜΜΕ το 80% της συνολικής διαφημιστικής επένδυσης στην Ελλάδα, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση ρυθμιστικών διατάξεων που αφορούν στη διαφημιστική αγορά και οι οποίες εντάχθηκαν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής την Τρίτη 5/8/2014.

Ο ΣΔΕ ενημερώθηκε αναφορικά με την τροπολογία μέσω δημοσιευμάτων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο ΣΔΕ πιστεύει ότι η τακτική του αιφνιδιασμού της αγοράς επικοινωνίας, όπως άλλωστε και η λήψη αποφάσεων που ανατρέπουν το ισχύον κάθε φορά μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, ερήμην των ενδιαφερομένων μερών, δεν προάγει τη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων και επαναλαμβάνει την πάγια θέση του αναφορικά με την αναγκαιότητα ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου, στον οποίο να συμμετέχουν τόσο οι διαφημιζόμενοι, όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς.

Αναφορικά με τις υιοθετηθείσες ρυθμιστικές διατάξεις, ο ΣΔΕ επιφυλάσσεται και θα επανέλθει.

Δελτίο Τύπου ΣΔΕ, 13/12/2012

Μετά από 20 χρόνια, η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, Καίτη Πετροπούλου,
παραδίδει τη σκυτάλη
Ταυτισμένη με τη Γενική Διεύθυνση του Συνδέσμου Διαφημιζόμενων Ελλάδος, η Καίτη
Πετροπούλου ολοκληρώνει την 20χρονη παρουσία της στο ΣΔΕ, συνταξιοδοτούμενη
από 1/1/2013.
Με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της επικοινωνίας και του Marketing των ΜΜΕ, η Καίτη
Πετροπούλου αναλαμβάνει το 1992 τη Γενική Διεύθυνση του ΣΔΕ, επικεντρώνοντας την
προσπάθεια της στην οργάνωση της δράσης του, σε μια εποχή που η ιδιωτική
τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της. Σχεδίασε, πάντα με την αμέριστη εμπιστοσύνη και
τη συνεργασία των εκάστοτε προέδρων και των μελών του ΣΔΕ, το lobbying του
Συνδέσμου, προκειμένου να αποτελεί δυναμικό συνομιλητή, καλλιεργώντας σταθερά
την εξωστρέφεια και την αναγνωσιμότητα του.
Έχοντας την ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης του ΣΔΕ ανέπτυξε πρωτοβουλίες σχετικά
με τη νομοθέτηση του συστήματος αυτορρύθμισης από την Πολιτεία, που έθεσε τις
βάσεις για την ίδρυση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας. Σημαντικό σταθμό του
έργου της αποτελεί η καθιέρωση του θεσμού των Αριστείων Εταιρικής Κοινωνικής
Ευθύνης.
«Η Καίτη έβαλε την πιο ανάγλυφη σφραγίδα στην πορεία και την ιστορία του ΣΔΕ. Με τις
γνώσεις, την εμπειρία, τον κοσμοπολιτισμό της εργάστηκε ακούραστα συμβάλλοντας στο
να αποκτήσει ο ΣΔΕ θεσμική και παρεμβατική οντότητα σε μια μεταβατική και γεμάτη
προκλήσεις εποχή για την επικοινωνία. Αφήνει τεράστιο έργο με σταθμούς για τον κλάδο
μας, όπως η συμβολή της στην ίδρυση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας και στην
επιτυχία των Αριστείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ήταν μεγάλη χαρά μου να
συνεργάζομαι μαζί της», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΔΕ κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης